Yorum

Oğuz Aktürk isimli okurun asıl gönderisini gör
Kıskanmayan gavattır. Ayarında tabii ki
Sen neden direkt o anlama çektin ki… Belki de kişinin bir şeyleri, birilerini “çekememezlik” anlamında kıskanmasından bahsediyor.
Tuğba k
Tuğba k
"Cümle 'sevgisizlik' diyerek zaten duygusal bir temel atıyor. Çekememezlik olsa 'yetersizlik' derdi. Ben o sevgiyi, sevdiğini sakınmak ve korumak olarak görüyorum; fazlası zarar, eksiği ise düpedüz ilgisizliktir.
Koray
Koray
Şöyle bir anlam çıkardım ben de. Kişi yaşamı boyunca etrafında olan kişileri, olayları “çekememezlik” anlamında kıskanıyorsa, yaşamı boyunca mahrum kaldığı sevgiden dolayı olabilir. Diğer türlü kıskanmakta sevgisizlik olamaz bana göre zaten. İşin içinde sevgi varsa kıskanmak doğal olarak vardır. O yüzden bu anlada kıskanmak olarak düşünememiştim. Tabii metnin tamamını görmediğimiz için ikilemde kalmak doğal :)
Tuğba k
Tuğba k
Haset ve aidiyet arasındaki fark tam olarak bu zaten. 'Sakınmak' sevginin yan etkisi değil, bizzat göstergesidir. Aynı paydada buluştuğumuza göre metnin geri kalanına pek ihtiyaç kalmadı.
Koray
Koray
Evet benim için “kıskanmak”ın zıddı kayıtsızlıktır, onun içinde de sevgi yoktur zaten. Aynı şeyi savunuyoruz🙏🏻
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.