Yorum

S.s isimli okurun asıl gönderisini gör
S.s
S.s
Peki katil, birini yada birşeyi tehtid unsuru olarak kullanıp birinin ölümüne sebebiyet verirse nasıl bir durum doğuyor?
kişinin iradesini yok sayan bir durum olacağı için bir tehditle ölüme yol açmak, faili doğrudan sorumlu kılar. Tehdit eden kişi 'dolaylı fail' olarak kabul edilir ve fiilin niteliğine göre kısas veya diyet ile cezalandırılır.
S.s
S.s
teşekkürler. Bu sizin yorumunuz mu peki? Dini hükmü mü bu şekilde?
@DFKDKinyas Rica ederim. Yorum değil dini hüküm tabi, ikrah(zorlama, baskı altında) diye geçer islam hukukunda bir takım şartları vardır tam bir zorlama olunması gerek bazı şartlardan sonra zorlanan kişi islam ceza hukukçularına göre belli oranda masum da kabul edilmiştir.
S.s
S.s
mal tehtidi geçerli olmaz sanırım. Can tehtidi geçerli olur diye tahmin ediyorum.
@DFKDKinyas Doğru, mal varlığına yönelik tehditler 'İkrah-ı Gayri Mülci' (eksik zorlama) sayılır ve cinayet gibi ağır suçlarda hukuki bir mazeret teşkil etmez. Katilin veya bir başkasının hayatına yönelik ölüm tehdidi veya bir uzvun kesilmesi gibi ağır durumlar ise 'İkrah-ı Mülci' (tam zorlama) kapsamında değerlendirilir.
S.s
S.s
anladım hocam teşekkür ederim.
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.