İnsanları dış görünüş ve statüsüne göre yargılayanlar genellikle kitap okumamış cahil insanlardır maalesef ki günüm tükiyesindeki çoğu insan böyle z kuşağını söylememe gerek bile yok
İrem Sizinle aynı fikirde değilim. Öncelikle bunun yazdığınız gibi kitap okuyan/okumayan kesimle alakası yok. Günümüz siyasetçilerinden, akademik cenaha kadar deyim yerindeyse mürekkep yalamış birçok kesim; insanlara tepeden bakıp, amiyane deyimle çıktıkları kabukları beğenmezken, bundan yaklaşık 20-30 sene öncesi ve gerisine (istisnalar dışında) o dönemde olan insanların okumuşu da cahili de neredeyse bu bahsettiğiniz anlamda kendilerini bir görürdü. Kimse kimseyi bu dönemde ki kadar hakir görüp tepeden bakmazdı.
(bu dediklerime kaynak olarak eski zaman siyasetçilerinin açık oturumda birbirleriyle olan tartışmalarından tutun, o dönemlerin sokak röportajlarına/haber demeçlerinde konuşan yerli insanlara kadar bakabilir ve günümüzdekiler ile mukayese edebilirsiniz. Arada fersah fersah fark olduğunu görürsünüz.)
Göksel Dediğim şeyin mantıksız olduğunu tuba hanımın mesajında da söylemişim bence diyerek de fikrimi belirttim zaten sizde haklısınız ama sadece siyasetçiler değil genel olarak bi çok insan tepeden bakmaya herkesden üstün olduğunu düşünmeye başlamış bana göre bu da aileden kaynaklı eskiden görgü kuralları ilkokulda öğretilirdi şu an onu bile öğretmiyolar ve ailelerde eğitim öğretmenlerden başlar kafasında oldukları için çoğu günümüz genci maalesef ki saygıdan yoksun bu sadece gençler için geçerli değil böyle olan bi çok insan var ve düzeltmek de sanırım pek mümkün değil
İrem Türk aile ve eğitim sisteminin temeline dinamit döşeyip, infilak ettirdiler tabuta son çiviyi de sosyal medya çaktı. Maalesef ki düzelmesi imkansız bir hale geldi..