Yorum

Merve Ceyhan isimli okurun asıl gönderisini gör
Bu nasıl bir denetim ?
Misalen istediği kıyafeti giyip istediği saatte dışarı çıkabilen, benimsediği ideolojiyi sahip olduğu düşünceyi özgürce söyleyebilen kadın kendi bedeni üzerinde denetim sahibidir. Eşi sevgilisi anne babası ya da herhangi birisinin denetimi altında kalmayan kadındır.
Denetim altında olmak yani, birileri tarafında merak edilen, anne ve babası tarafından ilgilenilen, ne oldu nasıl oldu, nerede ve ne yapıyor gibi şeyler denetime girer mi?
Denetimden kastettiğim merak duygusu, ilgilenme, ona sahip çıkma gibi konulardan tamamen uzaktır. Bunlar geleneksel toplumda daha revaçta olan davranışlardır. Günümüz modern/ postmodern toplumda da bu davranışlar hakim tabii ki. Fakat buradaki denetim kelimesinin tahakküme tekabül ettiğini belirtmemde fayda var sanırım.
Denetimden kastınız tahakküm yani?
Kendi bedeni üzerinde denetime sahip değilse etkenlerden biri olarak kesinlikle bir tahakkümden bahsedebiliriz
Peki bu tahakküm kavramı kadınlarda bir kuşku halini alır mı? Kadınların erkeklere olan güveniyle alakalı bir şey mi bu? Ya da kadınlar bu konuda erkeklere ne oranda güveniyor.
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.