Yorum

Zeynep Ahura isimli okurun asıl gönderisini gör
Komunizm gerçekden bir hayalet hatta kabus)
Kabus nedir farkında değilsin . Kabus şu an içinde bulunduğun sistemdir. Seni öyle bir sarmış ki gözünün önünü göremeyecek konumdasın. Ağzından ekmeği de almış kafana da vurmuş. Uyan kabustan :) Aslında Karl Marx senin gibiler için zamanında iyi bir cümle kurmuş, onu hatirlatsam yeterli olur. "Celladını, kurtarıcısı olarak gören bir toplum,kasabın bıçağını yalayan aptal danaya benzer." :)
Tabii ya ben haksızım. Sanki 70 yıl komunizmle yönetilen bir ülkede biz diyil de siz yaşamışsınız. Ben Türkiyeli değilim. Azərbaycanlıyım. 70 yıl komunizmle yönetilen, camileri ahır olan, beraberlik diye ermenilerle iç-içe yaşayan,bayramlarımızı bile doğru dürüst yaşamayan,dilimizi unutturmaya çalışılan bir ülke. Bumu komunizm?
Çocuk gibi bir oyuncak için (komunizm ve ya faşizm) ağlarsınız. Sonra biraz oynayıp atarsınız bir kenara. Büyüyün artık, yaşamınızı bir ideolojiye harcamayın,kısıtlamayın, hayatın keyfini çıkartın, iyilik yapın.
Siz tavsiyelerinizi kendinize saklayın. Yorumunuza buradan uzun uzuun cevap vermekle uğraşmayacagım, çünkü ezberlenmis kalıp cümleler kuruyorsunuz. Ama komünizmin bu kalıplara verebileceği fazlasıyla iyi temellendirilmis cevapları var, bunu bilmek farkında olmak yetiyor.
Böyle şaşa kalırsınız işte. Noldu komunizmin gerçek yüzünümü gördünüz?) Hayal etsene. Tam 30 yıl bundan önce bir Azerbaycanlı sokakta kendi dilinde konuşuyor, bu zaman her kes ona cahil, çomar gibi bakıyor. Her kes rusca konuşmalıymış. Camiye gitmek istiyor, ama cami kilitli. Vicdan özgürlüyüymüş.
Cevap bulamıyınca da kaçıp gidersiniz)) sizde bir deyim var "hodri meydan" hadi bakalım)
Ya siz ne saçmalıyorsunuz, şaşakalmak değil bu boşa zaman harcamama isteği. Bazılarını kurduğu birkaç cümleden anlarsın neyi ne kadar algilayabilir işte bu onun farkındalığı. Komünizmle hiç bağdaşmayacak şeylerden söz ediyorsunuz ve safsatalardan bahsediyorsunuz. Lenin Yoldaş zamanın fazlasıyla kıymetli olduğunu öğretti bizlere. Bunun doğruluğuna inandığım için sizinle politika konuşup zamanımı harcamak istemiyorum. Daha fazla da cevap vermeyeceğim. Boşuna konuşmayın siz de
Hodri meydanmış. Buradan neye ne kadar meydan okuyabilirsin sen ya, güldürme.
Hala anlamıyorsunuz. Komunizmde bir zamanlar yaşayan biziz. Azerbaycan. Türkiye değil. Sen orda hayal dünyanı kur. Gerçek komunizm bu. Lenin yoldaşın 1920-de petrol için Azerbaycanı işğal etdi. Binlerce masum insan öldürüldü. 1937-de milliyetçilik yapıyor diye 100 binlerce türk öldürdü Azerbaycanda. Kırım türkleri, ahıska türkleri vatanlarından sürgün edildi. Ve sen hala komunizmi savunuyorsun
Evet komunizmle "hiç bağdaşamayacak" şeyleri yaşadık biz
Siz kıymetli zamanınızı boşa harcamayın zaten. Bense belki küçük bir kız gözünü açar da doğruları görür diye uğraşıyorum.
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.