Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yorum

SosyologÇa isimli okurun asıl gönderisini gör
Elif okurunun profil resmi
Sosyoloji ile hüznün arasında bir yerlerde. Akıl ile kalbin ortasında nereye gideceğimiz konusunda bir kararasızlık mekanizması içerisinde anlam ve madde çıkmazını da göze alarak yaşama çabası içerisindeyiz.
SosyologÇa okurunun profil resmi
Yani insanın çıkmazı biraz pozitifist paradigma ile birlikte daha da keskinleşti. Öyle ki insanın salt aklı ile bile huzuru ve süküneti bulacağını savunuldu. Tıpkı daha öneceki Teolojideki metafizik gibi bir anlam yüklendi. Ancak bu durum günümüzdede anlaşılacağı gibi yetersiz kaldı. Özne- nesne ayrımına benzer bir durum duygusal ve analitik şeklinde yansıdı. Oysa bu her anlamda yetersiz. Belki duygu ve düşüncemizin birleşeceği bir noktada daha sağlıklı bir yaşam yakalayabiliriz. Evet biz duygularımızı takip ederken, düşüncemizde bize ışık olacak yolumuzdaki tehlikeler karşı bizi denge de tutacaktır. Aslında tarihte bu durumun örnekleri vardır. Yani Vahdet’i vücutu savunanları gibi bir şey karşımıza çıkmaktadır. Ama tabi ki her çağın kendine göre karakteri ve araçları vardır. Bütün bunları düşünerek insan kendisi ile bütünleşmeyi yakalayabilir. Ama hangimiz buna cesaret edip bu yolda yürür orası bilmem...
Elif okurunun profil resmi
Sanırım buna cesaret edenlerdenim. Aklı ve kalbi ile birlikte yaşamaya çalışanlardanım. Elimden geleni yapıyor çaba gösteriyorum. Bilgi yolunda dur durak bilmeden yürüyorum. Samimiyet ve özüne göre yaşama çabası beni canlı tutuyor. Huzur ise öğrenmek ve varlığın farkında olmak gibi geliyor bana.
SosyologÇa okurunun profil resmi
Dilerim hep devam edersiniz, belki biraz zorlu olacak ama sizin için iyi şeylere yol açacağına inanıyorum...
Elif okurunun profil resmi
Benim de umudum o yönde ve bunu için elimden ne geliyorsa yapmaya ve yaşamaya devam edeceğim. Zor da olsa. Farkına varmadığımız bir ömür yaşanmış sayılır mı?
SosyologÇa okurunun profil resmi
Maalesef insanların %99.9’u yaşamın farkına varmadan ömürlerini tüketirler. Yani verili toplumsal düşünce sistemleri çoğu zaman insanları kendilerini aşmasını engeller. Çok az insan bireysel çaba ve doğru bir yöntemle BaZı şeyleri anlamlandırabilir. Bu da her kese nasip olmuyor ama bunu farkında olan bir insan çabasıda çok değerlidir, diye düşünüyorum
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.