Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Abdullah Demir

Abdullah Demir
@yuzarsif71
Sosyal Platformun altın kuralı Ya HAYIR paylaş yada kapat gitsin
Ulaşılmaz Olmayın. Hiç kimse ara sıra başkalarının öğütlerine ihtiyaç duymayacak kadar mükemmel değildir. Hiç kimseyi dinlemeyenler ancak iflah olmaz ahmaklardır. Oysaki en eşsiz âlim bile danışacak bir dosta ihtiyaç duyar. Büyüklük birilerine bel bağlamayı öğrenmelidir. Sadece ulaşılmaz oldukları için yollarını bulamayan insanlar vardır. Sonunda mahvolurlar, çünkü kimse onları kurtarmaya cesaret edememiştir.
Reklam
Başkalarının Hatalarının Çetelesini Tutmayın. Bu, başkalarının kötü şöhretiyle fazla ilgilenme konusunda kötü bir nama sahip olduğunuzun göstergesidir. Bazıları kendi kusurlarını diğerlerininkilerin ardına gizlemeyi, kusurlarını başka kusurlarla temizlemeyi ya da en azından kusurlar konusunda yalnız olmadıklarını göstermeyi sever. Bu sadece züğürt tesellisidir. Herkesin kuyusunu kazanın yaptıkları, sonunda kendi ayağına dolaşır.
Davranışınız Güzel ve Asil Olsun. Büyük adamlar küçük şeylere takılmamalıdır. Hiçbir şeyi en ufak detayına kadar kurcalamamalı, özellikle de sevimsiz meselelere burunlarını sokmamalıdır. Zira her konu hakkında bilgi sahibi olmak önemli olmasına rağmen, her konu hakkında her şeyi bilmek gerekmez. Bu tür durumlarda bir beyefendinin büyüklüğüyle, kibar kimselere yakışacak şekilde hareket edilmelidir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Güçlü Yanınızı Bilin. Bu size doğuştan bahşedilen en önemli yetenektir; onu geliştirirseniz gerisi gelecektir. Güçlü yanını bilen kişinin mükemmelliğe ulaşması kaçınılmazdır. Hangi niteliğinizin üstün olduğunu fark edin ve bu konuda sorumluluk üstlenin. Bazıları muhakemede iyidir, bazıları ise cesarette. Çoğu insan doğuştan gelen yeteneklerine karşı haşin davranır, bu yüzden de hiçbir konuda üstünlük kazanamaz. Zaman bizi abartılan tutkularımızdan arındırdığında ise çok geç kaldığımızı fark ederiz.
Abdullah Demir
Bir kitabı okumaya başladı
Cuma Mektupları 4
Cuma Mektupları 4İsmet Özel
9.5/10 · 46 okunma
Reklam
Abdullah Demir
Bir kitabı okumaya başladı
Akıllı Yaşama Sanatı
Akıllı Yaşama SanatıBaltasar Gracian
8.2/10 · 1.026 okunma
Ramazan bayramı sünnetleri
Mutluluk ve sükunet dolu günler olan bayramlar, Müslümanların birlik ve beraberliklerini kuvvetlendiren, yüzlerde tebessüme vesile olan zaman dilimleridir. Resulullah (SAV) Ramazan ve Kurban bayramlarında oldukça sevinçli olurdu. Toplumsal olarak sevinç dolu bu günlerde Efendimiz (SAV) hastaları ziyaret eder, sadaka verir, ev ziyaretleri yapar, misafirlerine ikramda bulunurdu.
Hayırlı bayramlar
Cumanız mübarek sıhhat ve afiyetiniz daim olsun
"Ekranlar da insana bakar ve her görüntü gözden kalbe doğru akar" dedi derviş gür sesle. Sesini kısmadan devam etti, "Zehri albenisinde saklıdır görüntülerin. Laneti de lütfunda".
Reklam
91 syf.
·
Puan vermedi
Cins Dergi - Sayı 103 (Nisan 2024)
Cins Dergi - Sayı 103 (Nisan 2024)Cins Dergisi
0/10 · 5 okunma
"En çok kimi seviyorsun?" diye sordu derviş. O an aklıma birkaç şey gelse de emin olamadım. "Bunu nasıl bilebilirim ki" diye sordum. "En çok kimin yüzüne bakıyor, gözlerin en fazla kimi arıyor ve özlüyorsa odur sevdiğin", dedi. "Neden bu kadar önemli gözlerimin kimin yüzüne dön- düğü" diye geçirdim içimden. "Çünkü" dedi, "gözün peşine düştüğü sevgide arzuların kadar tutsaklıkların da saklıdır". Ve ekledi tereddüt etme- den, "göz hem hikmet arayan tefekkürün hem de yoldan çıkaran ayartının yuvasıdır".
Müekked sünnetlerden bazıları şunlardır: 1- İki kişi de olsa, farz namazı cemaatle kılmak. 2- Namazları sarık veya takkeyle kılmak, 3- Abdestte, eli ve ayakları üç defa yıkamak, 4- Abdest alırken başı kaplama mesh yapmak [Maliki ve Hanbeli’de farzdır], 5- Misvak kullanmak, 6- Kuşluk, Evvabin, Teheccüd, Tehıyyet-ül-mescid, Sübha namazı kılmak, 7- İstişare ve istihare yapmak, 8- Aksırınca Elhamdülillah demek. 9- Ödünç verirken iki şahit bulundurmak veya senet yazmak. Buna vacib diyen âlimler de olmuştur, 10- Sünnete uygun selam vermek, 11- Cuma günü gusletmek, 12- Duada elleri sünnete uygun açmak, 13- Faydalı işe başlarken Besmele çekmek, 14- Yatağa abdestli girmek, 15- Ölüm veya kötü bir haber duyunca, (İnna lillah ve innâ ileyhi râci’ûn) demek.
11,3bin öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.