Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Kаybedecek hiçbi' şeyim yokmuş Senden bаşkа kimse sаrаmаz yаrаlаrımı Elimde avucumdа hiçbi' şeyim yokken Yаprаk dökmüş hаzаn, vurmuş yаrınlаrımı Dаhа ne kаdаr sürer bu cehennem? İçinden çıkаmаdım alev aldı her yer Bizi bizden kopаrаmаz ki şu dertler, dayan Sаnа kırgın değilim, yаz gününde yаğmur olsаn dа Bi' kurşun olup defаlаrcа beni vursаn Sаnа dаrgın değilim, kış gününde güneş açsаn dа Bi' kurşun olup defаlаrcа beni vursаn da
♤İnsanoğlu, transhümanizmle bir kez daha “yasak elmayı” yiyip başını belaya sokma teşebbüsüne girmiş gibi gözüküyor.Transhümanizmin en büyük katalizörü ise YZ calışmaları olacak gibi görünüyor. Şimdilerde insan, Âdem ile Havva’nın yasak meyve karşısındaki havf ve reca duygusunu transhümanizm sürecine karşı sürdürmektedir.
. Bu bağlamda acaba Apple'ın kurucusu S. Jobs, artık insanın uzvu hâline gelen bilgisayar, tablet veya akıllı telefonun (Apple-Iphone) simgesini “ısırılmış elma" yaparken insanın başını tekrar belaya soktuğunun farkında olarak mı ya da insanın hKitabı okudu
Reklam
YZ
".. Öyleyse paradoksal bir soruyla karşı karşıya kalıyoruz: Tamamen bilgiye dayanacak bir dünya daha da esrarengiz olmayacak mı?"
Sayfa 177Kitabı okudu
İnsanoğlu, transhümanizmle bir kez daha “yasak elmayı” yiyip başını belaya sokma teşebbüsüne girmiş gibi gözüküyor.Transhümanizmin en büyük katalizörü ise YZ calışmaları olacak gibi görünüyor. Şimdilerde insan, Âdem ile Havva’nın yasak meyve karşısındaki havf ve reca duygusunu transhümanizm sürecine karşı sürdürmektedir. Tesla ve Space X'in kurucusu Musk’ın dediği gibi "gelecek için büyük tehlike mi" yoksa Facebook kurucusu Zuckerberg'in dediği gibi "insanlık için bir ümit midir?" Tamamlanmamış bir süreç olduğu için hükümde bulunmak kolay görünmüyor. Bu sürece dair insanın, hem korku hem de umut içerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Bu bağlamda acaba Apple'ın kurucusu S. Jobs, artık insanın uzvu hâline gelen bilgisayar, tablet veya akıllı telefonun (Apple-Iphone) simgesini “ısırılmış elma" yaparken insanın başını tekrar belaya soktuğunun farkında olarak mı ya da insanın hatasının tekerrürlüğüne vurgu olarak mı yapmıştır acaba?
Sayfa 56 - KetebeKitabı okudu
Ji wexta ku yar hilperikî xwîna te; ya dîn, fereh, û bilind... û hey bilind, te berrî û çolistan li xwe kirin, mîna "Xirqeyekî" ji reşa ebedê. Ji eşqa wê;
Ji keştiya Nûh re, piştî çar hezar welat ji pilindariya agir û baranê. Yara te bû, destpêka heskirina goristanan,
Reklam
Tekillik'in geleceğine inananlardan bazılarıysa “robotların kontrolü ele almasının" insanların aleyhine korkunç sonuçlar doğuracağı başka bir fütüristik senaryo öngörüyor. Bu senaryoda süper-zeki YZ'ler kuvvetle muhtemel zararımıza olacak biçimde kendi hedeflerini gerçekleştirmeye koyuluyorlar. Bunun için insanlara zarar vermelerine gerek yok (ki zarar verebilirler de). Karıncaların “kaderlerine” aldırmamamız misali, süper-zeki YZ'ler de yollarına çıkarsak bize zarar verebilir hatta bizi yok edebilirler. Mesela sadece yapabileceği kadar çok ataş yapsın diye çalıştırdığınız bir YZ, daha fazla ataş yapabilmek için insan bedenini öğütüp içinden ataş yapımında kullanılabilir metalleri çıkarmak isteyebilir.
Sayfa 123Kitabı okudu
Tekillik, makine zekásının insan zekâsını geçtiği hayali bir tarihi ifade eder. Bazı YZ(yapayzeka)bilimcileri bu noktanın yirmi yıl ötede olduğuna ve bu noktadan sonra makinelerin büyük bir hızla ve gayet zekice yöntemlerle kendilerini geliştireceğine inanıyorlar. Ama pek çoğu Tekillik’in bu yüzyıl bitmeden gelme şansı olmadığını öngörüyor. Tekillik'in geleceğine inanan kimilerine göre o gün geldiğinde bütün büyük sorunlarımız çözülecek; savaş, yoksulluk, kıtlık, hastalık ve hatta ölüm gibi dertler bile hayatlarımızdan silinip gidecekler.
Sayfa 122Kitabı okudu
Ünlü MIT YZ profesörü Patrick Winston bir keresinde şöyle demişti: "Bizim gibi akıllı olmayacak şekilde akıllı olmanın birçok yolu vardır. Ve bu akıllı olma yollarının çoğunun, bilince ve kendisinin farkında olmanın ne olduğuna dair diyecek hiçbir şeyleri olmayabilir.
Sayfa 166Kitabı okudu
208 syf.
7/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Afşin Kum’un Kırk Üçteki Korkunç Traktör Yağmuru kitabında 19 öyküsü var. Kitabın dördüncü öyküsü "Yeni Hayat Dükkanı " Pangea'dan çıkan Bilimkurgu kulübü seçkisi olan "ilk" öykü derlemesinin de ilk :) öyküsü ve beni Afşin Kum ile tanıştıran öykü. . İlk kitabının en beğendiğim öyküsü olan “Yeni Hayat Dükkanı” için “Yeni
Kırk Üçteki Korkunç Traktör Yağmuru
Kırk Üçteki Korkunç Traktör YağmuruAfşin Kum · Aprıl Yayıncılık · 202352 okunma
Reklam
" Kendi payıma, modern duyarsızlaşmanın artmasına boyun eğmeyi , yüz franklık acının enflasyon yüzünden artık bir frank bile etmediğini kabul etmeyi reddediyorum , başka bir deyişle geçmişte tek bir ölüm için bile acı çekerken bugün yùz kişinin aynı acı için ölmesi gerektiğini kabul etmiyorum. "
Ne yaşadıysanız yûzûnûze yansır. İnsanın yûzû bir kitap gibi okunabilir.
357 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.