Selda

Selda
@zarifkirpii
~ "Dünya bir kütüphane keşfedilmeyi bekleyen. İçinde yaşadığın şehir bir eser açılmayı bekleyen. Aşk da, insan da bir kitap okunmayı bekleyen..." ~
Marmaris
1 Ağustos 1997
90 kütüphaneci puanı
1310 okur puanı
Eylül 2021 tarihinde katıldı
Konular
56 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Yeni Kitap Yeni Mutluluk…
Yeni kitap yeni mutluluk mottosuyla başladığım bir şiir kitabı @kitapsever_evren Ellerine emeğine yüreğine kalemine sağlık. Bol okunmalı çok beğenilen bir kitap olsun inşallah Kitap arkadaşımın kitabını okumakta ayrı bir zevk. Hem hemen okuyup bitirmek isteyip hem de okumaya kıyamayıp yavaş yavaş okuduğum bir kitap oldu.
Şairin Günlüğü
Şairin GünlüğüEvren Düzgün · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 202345 okunma
Reklam
432 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Okuduğunuza pişman olmayacağınız bir eser.
Son zamanlarda okuduğum en iyi psikolojik roman. Felsefeyle edebiyatın iç içe olduğu harika bir eser. Nietzsche Ağladığında 1992 yılında Irvin D. Yalom tarafından yazılmış, ümitsizliği ve yanılsamaları konu alan bir düşünsel romandır. Romandaki aktörler Nietzche, Josef Breuer , Sigmund Freud ve Lou Andreas-Salomé. Bir gün Lou Andreas-Salomé Doktor Breuer’in kapısını çalar ve Avrupa’nın geleceğinin tehlikede olduğunu Nietzche’nin ümitsizlik hastalığına yakalandığını ve ona yardım etmesini ister. “Ümitsizliklere ilaç, ruhlara doktor yoktur.”(s.18) Breuer tabikide Lou Andreas-Salomé gibi bir kadının bu isteğini geri çevirmez her ne kadar mantıklı bulmasa da. Ve asıl bölüm Nietzche ve Breuer’in buluşmasından sonra başlıyor. Her ne kadar Nietzche kendini yaşadıklarını açmasa anlatmasa da Doktor Breuer bu deha karşısında pes etmez. Breuer Nietzche'nin hastalığını kendi hastalığıymış gibi sunup Nietzche'den çözüm bekler. Ve karşılıklı terapiye başlarlar. Bu buluşmalarda sorgulamalar yüzleşmeler itiraflar pişmanlıklar aşklar ne ararsanız var. Okuru etkisi altına almayı başaran bir eser. “Dışarıdan bakınca çok iyi bir yaşam sürüyor gibi görünüyorum. Ama biraz derinlere inerseniz, içimde koskoca bir ümitsizliğin hüküm sürdüğünü görürsünüz.” (s.174) “Amor fati, yazgını sev.” (s.345)
Nietzsche Ağladığında
Nietzsche AğladığındaIrvin D. Yalom · Ayrıntı Yayınları · 202457,2bin okunma
1062 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
16 günde okudu
Lev Nikolayeviç Tolstoy’un etkileyici eserlerinden birisi diyebilirim bu kitap için. Yazarın kendine has anlatım tarzı ve betimlemeleriyle, konusuyla ve karakterleriyle beni içine çeken uzun soluklu bir okuma oldu. Roman 1875-1877 arasında bir dergide tefrika edilmiş ve 1878’de de ilk baskısı yayınlanmış. Tek bir konudan ziyade evlilik, ölüm ve aşk gibi birçok konu işlenmiş. Ana karakter Anna Karenina’nın hikayesi ön planda olmasına rağmen aslında farklı bir hikaye daha anlatılmaktadır. Bu da Levin’in hikayesi. Zincirleme olay örgüsüyle roman ilerler ve en sonda da sonuçlanır. Benim için kitabın en güçlü ve en dikkat çeken yanı birbiriyle bağlantılı karakterleri içeren olayların iki farklı hikaye olarak etkileyici bir şekilde önümüze sunulmuş olmasıydı. Sırasıyla iki hikaye arasında gelgitli ilerleyen romanda sıkmadan akıcı bir şekilde kusursuzca işlenmiş konular. Bir hikayede tutkulu bir aşkı okurken diğer hikayede karşımıza kendi düşünceleriyle mücadele eden biri çıkar. Severek okuduğum ve alıntılarıyla aklıma kazınan beni tatmin eden bir kitaptı. Bir hikayenin sonunda gözyaşlarımı tutamadığım ve karakter için çok üzüldüğümü söylemeliyim. Beklediğim bir son olmasına rağmen yinede böylesi üzdü.
Anna Karenina
Anna KareninaLev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Yayınları · 202343,5bin okunma