"Benim bir hayâlim var" diyenlerdendik. Sonrasında, Yahya Kemal'in şu cümlesiyle karşılaştık: "Zamanla zayi oldu" İbrahim Tenekeci
Allah'ım, Görünmeyen yollarda bana yol aç. İnsanların kapıları kapansa bile, Senin kapın hep açık kalsın. Çabamı bereketlendir, emeğimi zayi etme. Kimseden medet ummadan, sadece Sana güvenmeyi nasip et. Rızkımı kolaylaştır, adımlarımı sağlamlaştır. Beni hayırlı işlere ulaştır. Hakkımla, alnımın akıyla, gönlümün huzuruyla kazandır. Beni sana güvenenlerden eyle, Senin kudretine yaslanarak yürüyenlerden eyle. Kalbime umut, yoluma ışık, kaderime hayır indir. Sen ol dersen olur Allah’ım. Ben sana teslim oldum. Sen benim için en hayırlısını nasip et. Amin.
Reklam
Beni sırf birkaç saat görebilmek uğruna şehir değiştiren(mevsim farketmeksizin)bir adama yar olmak şahsi hayatımın en değer biçilmez talihidir. Not:İyiyseniz,doğruysanız ve en mühimi de masumsanız Allah sizi asla zayi etmiyor sevgili hemcinslerim.Siz her daim masumiyetinizi koruyun ve sizi bekleyen güzel günlerin kapıda olduğuna tüm kalbinizle inanın.
Elhamdülillah cidden iyiyim. Ölümün ölmediği bir gerçekliği hatıra getirince, ne kadar itibarsız sıkıntılarla ömrü zayi ettiğimi gözlemliyorum. Bu gerçeklik de kifâyet ediyor, tokat tokat yüzleşmeme; kendi yüzümle... K.B.Dağ
Yarın okuyabilmen için bugün de oku ))
Germ ü serdine bakılmaz bu fenâ dünyanın Eyleme vaktini zayi deme kış yaz, oku yaz (Bu fani dünyanın sıcağına, soğuğuna, sıkıntısına bakma. Vaktini zayi etme, kış yaz deme; oku, yaz, ilimle meşgul ol.)
Sünbülzade Vehbi
Sünbülzade Vehbi
Namazın Fazileti
Allâhü Teâlâ, âdemoğlunu yarattı; onu, bütün yaratılmışlar üzerine üstün kıldı. Hattâ yaratmazdan önce ona, rahmet ve rızâsı ile kapladığı Cennet-i a’lâyı yurt olarak hazırladı. İnsana da Cennet’te, Cemâl-i İlâhî’sine kavuşmayı en büyük gaye kıldı. Hayırlı ve makbul işleri tahsil etmesi için insana el, ayak, göz, kulak gibi uzuvlar verdi. Kalbi
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.