Ülkedekilerin zeka seviyesi şu
Zekâ - Kalp ikilemi
Zekanın ışığına her zaman ulaşabiliriz, ama gönül zenginliğini bize kimse veremez
Reklam
Açlık çeken zekâ
Aşağı düzeydeki yaratıkların zekâsını yalnız açlık keskinleştirir
Bir kaç yıl sonra yeni çıkan kitapları almadan önce "yapay zekaya" bu kitaba dahilin var mı diye sormak zorunda kalacağız, böyle hissediyorum. İnsan aklının salt tecrübelerinden doğan kitaplar varlığını ne kadar sürdürecek? Bunun beraberinde kitap kavramı, yapay zeka ile beraber ne noktaya evrilecek? Cevabını gerçekten merak ettiğim sorular.
"Gerçek zeka, kendini başkalarına kanıtlama ihtiyacı hissetmeyenlerin içindedir.”
"Eğitimi asla zekâ ile karıştırmayın, doktoranız olabilir ve yine de bir ahmak olabilirsiniz." Richard P. Feynman
Reklam
şiir, hayatı karşılamaz. şiir, hayattan nefret eder. şiir hayatı önemse­mez; onarmaz, şiir, hayatın dışındadır. şiir, zekâ seviyesi yüksek bir vahşi hayvandır, kement vurulmuş hemcinslerini doruktan seyreder.
Eğer cebinizdeki para çok çabuk bitiyorsa, harcamalarınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Yatırımlarınızı ertelemeyin, bugün başlayın!
geleceğimizi planlamak için en doğru zaman ya da ideal zaman yoktur, sadece şu an vardır.
Reklam
Kıskançlık, ilkel ve eğitilmesi gereken bir duygudur. Ateşin odunu yediği gibi insanı yer bitirir. Bu sebeple kıskanç insanlar hiç rahat değildir.
Sayfa 180Kitabı okudu
Mutsuzluğun en büyük sebeplerinden biri, mutluluğu yanlış yerlerde aramaktır.
Sayfa 105Kitabı okudu
İki ahlaki tavra ihtiyacımız var: Kendine hakim olmak ve şefkat göstermek.
Sosyobiyologlar evrimin insan ruhunda duyguya neden böyle merkezi bir yer verdiğini tartışırken, kritik anlarda kalbin akla üstünlüğüne işaret etmektedirler. Onlara göre duygularımız tehlike, acı bir kayıp, zorluklara karşın bir hedefe doğru ilerleme, eşine bağlanma ve bir aile kurma gibi yalnızca akla bırakılamayacak durum ve görevlerde yol göstericidir. Her duygu bizi bir şekilde hareket etmeye hazırlar; her biri insan hayatında tekrarlanan güçlüklerle baş edebilecek şekilde bizi yönlendirir.
Aristo Nikomakus’un Etiği başlıklı erdem, kişilik ve iyi bir yaşam hakkındaki felsefi incelemesinde, duygusal hayatımızı akıllıca yönetmeye çağırıyor bizi. Tutkularımız; düşüncelerimizi, değerlerimizi, yaşam mücadelemizi yönlendirir ve iyi kullanıldığında bir bilgelik içerirler. Ancak kolayca yoldan çıkabilirler, çoğu zaman olan da budur. Aristo‘nun da gözlemlediği gibi sorun duygusallıkta değil, duyguların ve ifadelerinin uygunluğundadır.
Resim