Zihin haritaları doğası gereği esnek ve kişiseldir.
zihinsel kapasiteyi geliştirme yolunda sahip olduğumuz en etkili üç kozun öğrenme isteği, zihnimizi açık tutma becerisi ve yola devam etme kararlılığı olduğunu belirtmekte de fayda var. Bunlar olmadan kayboluruz ve “Zihin Haritaları”, vitaminler veya vicdan muhasebelerinin hiçbir faydası olmaz. ~RachelWalker~
Reklam
_Hayat, sürprizlerle dolu bir kumardır ve hayatın ne olduğunu sadece kumarbazlar bilir. _Eğer cesur değilsen samimi olamazsın, sevemezsin, güvenemezsin, gerçeğin peşine düşemezsin. O yüzden önce cesaret gelir. Ve diğer her şey onu izler. _Risk al. Belirsizlik deme; merak de. Güvencesizlik deme; özgürlük de. Bu güvencesizlik, hayatın
212 syf.
7/10 puan verdi
·
105 günde okudu
Bilgi güçtür!
Kitabı ilk olarak üniversitede çok sevdiğim donanımlı bir hocamız tavsiye etmişti. Mutlaka okuyun ve hayatınızda uygulayın diye de diretmişti. Açıkçası tavsiye eden hocamın fikirlerine fazlasıyla önem verdiğim için de kitabı okumaya karar verdim. Bilmiyorum benim mi beklentim çok yüksekti kitaptan ya da kitabı tam olarak özümseyemediğimden mi beklentimi karşılamadı. Kitap öncelikle akademik bir eser. Öyle bir çırpıda okunup kenara bırakılacak kitaplardan değil. Her zaman el altında bulunması gereken kaynak olarak kullanılması gereken kitaplardan. Zihin Haritaları kavramını son zamanlarda o kadar çok duyuyorum ki.. Yakın gelecekte bu yöntemin hayatımızın her alanında karşımıza çıkacağını düşünüyorum. Türkiye'de henüz o kadar bilinmese de dünyada fazlasıyla kullanılıyor. Açıkçası kitabı ikinci kez okumayı düşünüyorum. Tam olarak özümsemek açısından. Yukarıda da belirttiğim üzere tek seferde okunup anlaşılması biraz zor gibi. En azından bende havada kaldı bazı şeyler :) Bu arada Tony Buzan'ın birden çok kitabını aldım. Beyin, hafıza ve hızlı okuma üzerine güzel kitapları var. Sözün özü Zihin Haritaları kavramı ilerleyen zamanlarda daha da önem kazanacak gibi gözüküyor. Değişen çağda değişen dünyada yenilikleri takip etmek de ilme, fene gönül vermiş tüm insanların görevidir. Yaşımız kaç olursa olsun öğrenmek, öğrenmeye her daim açık olmak gerekir. Nitekim öğrenmenin yaşı yoktur. Bilgi güçtür!
Zihin Haritaları
Zihin HaritalarıTony Buzan · Alfa Yayıncılık · 2021282 okunma
"Beyninin tüm potansiyelini kullanan bir insan yoktur. Bu nedenle insan beyninin sınırlarına dair yapılan hiçbir karamsar tahmini kabul edemeyiz. O sınırsızdır !"
Sayfa 198 - Alfa YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Zihin Haritaları'nı düşüncelerinizi düzenlemenin doğal bir yolu olduklarını hissedene kadar, not alma ve not üretme sistemleriniz yerine kullanmalısınız.
Ayrıca, notların %95'i tek bir renkle (genellikle mavi, siyah veya gri), tekdüze bir şekilde yazılmıştır. Peki beyin sıkıldığı zaman ne yapar? Dikkat etmez, ilgisini kaybeder ve uyku haline geçer. Bu yüzden, okuryazar nüfusun %95'i, kendilerini ve başkalarını sıkan, dikkat dağıtan, kişiyi bilinçdışı duruma sokan notlar üretirler ve bu yaptıkları işe yarar. Bunu anlamak için okullardaki, üniversitelerdeki, dünyanın her yerindeki şehir ve kasabalardaki kütüphanelere bakmamız yeterlidir. Bu kütüphanelerdeki insanların yarısı sizce ne yapıyor? Elbette ki uyuyor! Öğrenme alanlarımız, halka açık, büyük yatak odalarına dönüşüyor.
212 syf.
·
Puan vermedi
·
1 saatte okudu
Zihin Haritaları
Zihin haritaları, hafıza teknikleri üzerine yazılmış olan bu kitap alışveriş listesini ezberlemede ve arkadaslarınızı iskambil oyunlarında yenmenize faydası olacaktır daha fazlasını beklemeyin
Zihin Haritaları
Zihin HaritalarıTony Buzan · Alfa Yayıncılık · 2021282 okunma
Zihin haritası kuralları, zihinsel özgürlüğünüzü sınırlamak yerine arttırmayı amaçlamaktadır. Bu noktada düzeni değişmezlikle, özgürlüğü kargaşa ile karıştırmamanız gerekir. Düzen çoğunlukla, katı ve sınırlayıcı olarak olumsuz bir şekilde algılanır. Benzer şekilde özgürlük, kargaşa ve düzensizlik ile karıştırılır. Aslında, gerçek zihinsel özgürlük kargaşadan düzen yaratma becerisidir.
Resim