Bazıları?
Sarayın içindeki altınları, yatağının içine sakladı ve yediklerinin kırıntılarını ,dört ayaklı sofrada bıraktı. Hızlı Hızlı tüketiyordu,Bu tüketim kırıntıları,ilk ve bazı yiyeceklerden dahacayidi.Bu durum iştah açıyordu....Bu kırıntıların kolayca yutuluyor olması hem kendisini hemde bazılarını ziyadesiyle mutlu ediyordu.
Yorulduk be canlar hemde ziyadesiyle...
Reklam
160 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
"Şüphe zehirlidir: Bir kere insanın kanına girdi mi, kükürt ocağı gibi yanıp tutuşturur!" William Shakespeare'in  bu oyunda öfke, hırs, iki yüzlülük ve en önemlisi kıskançlık gibi insani gerçeklikleri derinlemesine ele aldığını görebiliriz. Oyun, okuru ziyadesiyle sorgulatıcı ve düşündürücü nitelikte. Tragedyada  tüm karakterleri birbirine düşürmesi ve namuslu görünümüyle öne çıkan Lago okura pek çok şey sorgulatıyor. İnsan kendi içerisinde hem iyiliği hemde kötülüğü barındırabilir mi, kötülük için farklı bir beden iyilik için farklı bir bedene sahip olabilir mi? "Bir kadın ki, güzel olduğu halde, kibirlenmez,iyi konuşabildiği halde, gevezelik etmez,gösterişi sevmez, zengin olduğu halde,her şeye gücü yeter, ama kullanmayı istemez,güçlendirildiğinde, öcünü almak elinde olmasına rağmen, Uğradığı haksızlığa sabırla katlanmayı bilen, Ucuz balığın en iyi parçasını, pahalı balığın en kötü parçasıyla değişmeyen,düşünmesini bildiği halde, bunu hiç belli etmeyen, Gördüğü halde peşindeki âşıkları, geriye bakmayan, böyle bir yaratık işte" Eserde karısından bu şekilde söz eden Othello'nun karısını hırs, intikam uğruna öldürmesi... Günümüzde de Othello gibi insanlar görmekteyiz. Kıskançlık yüzünden öldürülen kadınlar. Bunların hepsi sevgiden mi yapılıyor? Shakespeare bu acı olayları insanlığa taşımak için bu konuyu kaleme aldı. Fazlasıyla düşündürücü bir eser.
Othello
OthelloWilliam Shakespeare · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202020,1bin okunma
- Yorulduk be forti hemde çok yorulduk. Dosttan kazığı, yârdan aşkı, aileden terk edilişi gördük. En zoru da ne biliyor musun forti? + nedir efendim? - umduğumuz herşeyden yanıldık. + yanıldık ziyadesiyle.
Velhasıl öldük, bittik, ziyan olduk... Hemde ziyadesiyle.
"İlim öğrenmek için yolculuğa çıkmak ve hocalarla görüşmek öğrenmeyi ziyâdesiyle kemâle erdirir. Bunun sebeplerinden biri, insanın görüştüğü hocaların bilgilerini, ahlâklarını, ortaya koydukları anlayışlarını ve faziletlerini elde etmiş olması, diğeri hem ilmi hemde âlimlerle görüşmek sûretiyle öğretme usûllerini kazanması ve bir diğeri de doğrudan örnek alarak öğrenmesidir. Ancak doğrudan ve bizzat hocayı örnek alarak ilimde meleke kazanmak ilmin çok daha iyi bir şekilde yerleşmesi ve kökleşmesini sağlar. Çok sayıda hocadan ilim almakla ilimde meleke ve derinlik kazanılır."
Reklam
Hava soğuk ellerim buz tutmuş Ziyadesiyle yoruldum Anlayan kimse yok Sadece üşüyorum Hemde çok.
Bir akşamüstü buluştuk seninle Üstelik kahve de içtik ziyadesiyle Ne kadar anlamlıydı bakışların Üstelik artık çok yakındık Gözlerinle ve ellerinle dokundun ruhuma Derinimde bir dehlizde izlerin vardı Soluk gökyüzünde tek ışıltı gözlerindi Sustuk bazen aynı nüktede Bir türkünün dokunması gibi kulağa Bir ağıdın vurması gibi sızıya Ağlıyorum şimdi şuanda Hem memleketin haline Hemde bizim halimize Harun Küsmüş
330 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Rene Maritte - Aşıklar tablosu
Kitaptan bahsetmeden önce hepimizin hakkında bişiler bildiği yazardan bahsetmek istiyorum ama doğru ama yanlış ama eksik.. Herkes bir şeyler biliyor çünkü Livaneli çok yönlü bir insan. Araştırmaya kalktığınızda karşınıza 275 bin sayfa çıkıyor. Seveni çok sevmeyeni çok kimine göre müzisyen, kimine göre yönetmen, kimine göre kurgusu başarılı
Kardeşimin Hikayesi
Kardeşimin HikayesiZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2019104,2bin okunma
320 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
Ali Fuat Başgil'in 1961 yılı baskılı 6 bölümden mürekkep olan bu eser; Din mefhumunun ne olduğunu, insan hayatındaki ehemmiyetini, karşısında vuku bulan inkârcı görüşlerin salt ve yanıldıklarını noktaların neler olduğunu sosyolojik olarak izah etmektedir. Bununla beraber Din hürriyetinin unsurlarının önemini ortaya koyarken ilmin ve dinin insanın hem teorik hemde ruhsal tekâmül üzerindeki etkisini açıklamaya gayret etmektedir. Özellikle ismiyle müsemma olan 3. ve 4. bölümlerinde Laiklik müessesesinin neyi ifade ettiğini ve esasen nasıl bir yönetim anlayışını izah ettiğini fevkalade bir şekilde ele alırken Türkiye'de geçmişten günümüze sürekli tartışma konusu olan bu müessesenin uygulama aşamasında hem müdafaa edenler tarafından hem de karşı çıkanlar tarafından nasıl tahrip edildiğini ziyadesiyle güzel izah etmiştir. Din ve Laiklik hususunda soruları olan sorunları olan kişilere hararetle okumalarını salık veririm.
Din ve Laiklik
Din ve LaiklikAli Fuad Başgil · Yağmur Yayınevi · 19827 okunma
38 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.