Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mehtap

Mehtap
@Ayisigiblogum
Reklam
254 syf.
7/10 puan verdi
·
10 günde okudu
İçimizdeki ana-baba ile içimizdeki çocuğu nasıl dengeleyebilecemizi öğretmek amaçlanmış fakat bu aşamaya geçmeden önce bu konuların temeline iniyor Cüceloğlu. Çocukluğun geçtiği aile ortamı, aile kültürü, anne baba tutumu, çevresel faktörler gibi konular üzerinde duruluyor. Şu anki yaşadığımız problemin temelinin neye dayandığını anlamamıza yardımcı oluyor. Kitabın sonlarına doğru günlük olarak içimizdeki çocuğa vakit ayırıp, onunla konuşmak için alıştırmalar veriliyor. Düzenli ve her gün uyguladığınızda iç huzurunuzda belirgin bir değişim olacağı öngörülüyor. Kitap güzel aslında ama anlatımda sık sık tekrara düştüğünü farkettim. Aynı cümleler gidip gelip tekrar edilmiş gibi geliyor bana. Yani 250 sayfalık bu kitap enn fazla 200 sayfa olsa yine aynı katkıyı sağlardı, pek bir şey eksilmezdi ve aksine okuduğumuz vakitler daha verimli olurdu diye düşünüyorum. Sonuç olarak, içimizdeki çocuğu yaşatmak, onun heyecanını yok etmemek ve iç huzurumuzu sürdürmek; içimizdeki ana-babayı yaşatmak ve mantıksal yaşayışımız sağlamak ve tüm bunları dengeleyerek yaşam kalitemizi artırmak temel amaç okuyucular için. Okumanızı tavsiye ederim, mutlaka katkı sağlayacaktır.
İçimizdeki Çocuk
İçimizdeki ÇocukDoğan Cüceloğlu · Remzi Kitabevi · 20177,5bin okunma
Güreş ve yüzme gibi bir spor ya da atletizm dalında bir gün içinde netice alınamayacağı gibi, psikoloji alanında da uzun süreli bir zaman yatırımını göze almak gerekir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İçimizdeki Çocuğun sağlıksız yönleriyle iletişim kurmadan, olumsuzu olumluya dönüştürmek mümkün değildir.
Manevi yaşamı zengin ve sağlıklı olan kişi, karşılaştığı sorunları çözmede ve yaşamın getirdiği olumsuz yönlerden kendini kurtarmada başarılıdır. Her türlü koşul ve durumlarda kendini çaresizliğe, umutsuzluğa, karamsarlığa kaptırmaz.
Reklam
254 syf.
7/10 puan verdi
·
10 günde okudu
İçimizdeki Çocuk
İçimizdeki ÇocukDoğan Cüceloğlu
8.7/10 · 7,5bin okunma
Kibir ve gurur, çocukluktaki utancı kapatmak için takılmış bir maskedir.
Çocukken utanca boğulan kişi ifade olanağı verilmeyen kızgınlığını biriktirerek, yaşamı boyunca öfkeli biri haline dönüşür.
Çocuğa zaman ayırmak, çocuğun değerli olduğunu en yalın biçimde ifade eden bir davranıştır. Çocuğa gerçekten zaman ayırmak ona olan sevginin en açık ifadesidir.
Aralarında çıkan çatışmayı, birbirlerini kırmadan çözebilme becerisini gösteren çiftler, sağlıklı bir aile kurar.
Reklam
Sağlıklı manevi yaşam, ailenin yetiştirdiği çocuklara verebileceği en güzide armağandır. Sağlıklı bir manevi temeli olan insanlar güler yüzlü, sevgi dolu, insanlara olduğu kadar doğaya da saygılı bireyler olarak yaşamlarını sürdürürler.
Gelişim aşamalarına uygun bir denge içinde, çocuklara kendi yataklarını yapma, oturdukları odayı temizleme, ev işlerine yardım etme gibi görevlerle kendi yaşamlarından kendilerinin sorumlu olmasını öğretmek, anne ve babanın yapabileceği en sağlıklı ve önemli görevlerden biridir.
Çocuklar kendi yaşları oranında sorumluluk yüklenmeli, bu sorumlulukla aile içindeki davranışlarını biçimlendirmelidirler. Tüm sorumluluğu kendi üzerine alan ve çocuklarını her türlü sorumluluktan kurtaran anne ve babalar, kendi yaşamını biçimlendirmekten aciz, sürekli başkalarının yönetiminde olmaya yönelik bireyler yetiştirirler. Bu tür aile içinde yetişen kişiler, kendi yaşamlarında yer alan olaylardan kendilerini değil, başkalarını sorumlu tutarlar.
İçimizdeki çocuk sağlıklı olmadan biz yetişkinlerin sağlıklı ve doyumlu bir yaşam gerçekleştirmesi olanaksızdır.
187 syf.
10/10 puan verdi
·
30 günde okudu
Kainat, Kur'an ve İnsan
Kainat, Kur'an ve İnsanOsman Nuri Topbaş
9.7/10 · 79 okunma
381 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.