Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ayuzawa Kaichou

85 syf.
9/10 puan verdi
Kitabın isminden dolayı alay ya da kötü yaklaşımda bulunmadan direk kitabı okumalısınız. İnsanların geçmişte ve modern dünyada sadece köleleşme yolunda olduğunu anlatıyor. Özelikle modern dünya diyeceğimiz kısımda 12-13 saat çalışan insanların kendini tatmin edecek herhangi başka bir şeyle alakadar olamaması ve bunun insani hayatta nasıl tesir edeceği anlatılmış. Bazen basit gibi görünen konularda daha - tembellik gibi dinlenmek gibi-- insan olmanın farklı yönlerini sorgulamak gereklidir. Ve kitabın ilk yayımlandığı dönemde komünist dünyadaki etkisi çok önemlidir. Hala günümüzde işçi haklarının daha iyi olması için çalışırken bu kitap düşünce açımıza yeni ufuklar getirecektir.
Tembellik Hakkı
Tembellik HakkıPaul Lafargue · Sarmal Yayınevi · 201010,3bin okunma
Reklam
196 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Herkesin okuması gereken kitaplardan olduğunu düşünüyorum. Türk toplumunun yaşantısı, kültürü ve çevresiyle olan etkileşimlerinin bilime nasıl yansıdığını gayet açık ve anlaşılır dille anlatmış Celal Hoca. İlk 40-50 sayfa biraz akademik. Çinli bir akademisyenin yazısından etkilenerek bu kitabı yazdığını söylüyor ve bu yüzden ilk kısımda bu akademisyenin yazısını yayımlanmıştır. Kitapta beni şaşırtan noktalar ise, bilim yuvası olduğunu düşündüğümüz bazı ülkelerde bile kültürün ve dinin etkisiyle bilimde ve eğitimde gerilemeye neden olacak kararların alınabilmesidir.
Newton Neden Türk Değildi?
Newton Neden Türk Değildi?Celal Şengör · Ka Kitap · 2015282 okunma
212 syf.
6/10 puan verdi
Mimarlık öğrencileri için ilk başta basit ve çerez bilgiler bulunduran bir kitap. Alıştığın somut dünyadan mimarlık okulundaki soyut dünyaya adım atarken bu küçük tavsiyeler öğrenciler için gerekli olduğunu düşünüyorum. 1. Sınıfta okunabilir son sınıfta ise zaten kitaptaki bilgileri deneyimleyerek öğrenmiş oluyorsunuz.
Mimarlık Okulunda Öğrendiğim 101 Şey
Mimarlık Okulunda Öğrendiğim 101 ŞeyMatthew Frederick · Yapı Endüstri Merkezi Yayınları · 2016253 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
256 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Her Türk vatandaşının özellikle Türk gencinin okuması gereken kitap. Evet kitapta anlatıldığı gibi sadece kendimizi bireysel geliştirmemizle bir şeyleri değiştiremeyiz. Köklü bir eğitim değişikliğine ihtiyaç var. Bu ünivarsal dünyaya ayak uydurmak ve Türkiye olarak ayakta kalabilmek için. İlber Hoca, Avrupa ve bizim aramızdaki farkları her yönüyle ele almış. Sorunları, nedenleri ile açıkça anlatmış ve aslında çözümleri sunmuş. Kitap kimine göre ağır dil olarak algılanmış ama benim için gayet sade ve anlaşılır bir dil olduğunu söylemek isterim. Bazı teknik terimler var o da kelime dağarcığımızı geliştiriyor. Ve o kelimelerin genelde devamındaki cümlede Türkçe olarak kullanmış olduğunu görüyorsunuz. Kitabın en kısa olarak anlatacak olsam; Bir millet, ülke olarak ayakta kalmak ve diğer ülkelerle etkileşim içinde olmak için en iyi öğrenilmesi gereken hukuk, tarih ve dildir. Ve diğer ülkelerle aramızdaki en büyük fark bunlara önem vermemektir.
Avrupa ve Biz
Avrupa ve Bizİlber Ortaylı · İş Bankası Kültür Yayınları · 2013454 okunma
200 syf.
4/10 puan verdi
İlk başlarda eğlenceli geliyor ama ilerleyen kısımlarda sıkıcı olabiliyor. Herşey yarım yamalak kalıyor. Fıkralarla felsefi konuları açıklamaya çalışıyor ama fıkra dediğimiz şeyler kültürel farklılıklar içerdiği için her zaman etkileyici olamıyor. Amerikan kültüründe etkileyici ve komik fıkralar olabilir ama bu her kültüre - özellikle bizim kültürümüze - uymadığı çok açık. Felsefeyi parça parça ve Fıkralarla anlatmaya çalışmak bilmeyenler için başlangıç kitabı olmaktan daha çok zorlaştırıcı etki yapmış. Felsefenin tam bir kolunu anlatacakken cümle arasına bir fıkra girebiliyor. Bunu da bakın siz ne dediğimizi anlamayacak kadar aptalsınız bari sizin için bunu fıkrayla anlatalım şeklinde yapıyor. Gerçekten bazı fıkralar oldukça gereksiz hatta anlattığıyla alakası bile yok. Sırf fıkra eklemek için yazılmış bir kitaba dönüşmüş. Konuya alakalı olan bazı fıkralar ise etkileyicilik yönünden başarısız kalıyor. Peki kitapta sevdiğim hiç mi birşey yoktu? . Farklı felsefelerin küçükte olda tanımlamalarını yapması iyiydi. Neredeyse her cümle sonunda fıkra olmasa okunabilir birkitap diyebilirdim. Tüm konulara, felsefe tarihine girememiş ama sanki hepsini anlatmaya çalışmış gibi. Başlarda bir düzen var gibi ve bu durum eğlenceli kılıyor kitabı. Ama ilerleyen kısımlarda bundan bahsetmeliyim, şunu unutamam, bunu da ekleyelim... Şeklinde ilerlemiş gibi. . Vakit öldürücü bir kitap. Belki bölüm bölüm günlük birşeyler okumuş olmak için okuyabilirsiniz.
Platon Bir Gün Kolunda Bir Ornitorenkle Bara Girer
Platon Bir Gün Kolunda Bir Ornitorenkle Bara Girer
Platon Bir Gün Kolunda Bir Ornitorenkle Bara Girer
Platon Bir Gün Kolunda Bir Ornitorenkle Bara GirerThomas Cathcart · Aylak Kitap · 20122,140 okunma
Geri15
80 öğeden 76 ile 80 arasındakiler gösteriliyor.