Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Denizzzz

Denizzzz
@Deenizz_
Sıkı Okur
Psikolog Hanım İyi Bir Okuyucu ⁂
N. Deniz Demiriz
N. Deniz Demiriz
Doğasever, • Kitapsever, • Hayvansever, • Kahvesever, • Pesketaryenlik.. • Yengeç Kadını
Sabitlenmiş gönderi
Bazı insanlara en büyük cevap susmaktır.
Reklam
LANET (GİZİL) DÖNEM
5-6 yaşından 11-13 yaş civarına kadar devam eden bu dönemde cinsel dürtüler bir durgunluk sürecine girmiş ve cinsel konulara olan merak ve ilgi azalmıştır.
Fallik Dönem
Üçüncü yaşın sonlarından beşinci yaşın sonlarına kadar devam eden fallik dönemde haz bölgesi cinsel bölgedir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Anal Dönem
Oral dönemden sonra gelen anal dönem 18 aydan üçüncü yaşın sonuna kadar olan döneme denk gelmektedir. Haz bölgesi anal kaslardır.
Oral dönem
Yaşamın ilk on sekiz ayına denk gelen bu dönemde haz bölgesi ağızdır. Dönemi en önemli özelliği refleks halinde ortaya çıkan emme davranışıdır.
Reklam
takiplere beğenilere dönüş yapıyorummm
Neden mi erkeklerden nefret ediyorum, Nefret edilmeyecek bir tarafınız yok çünkü..
BASKI-BASTIRMA: İçgüdüsel dürtülerin bilince çıkmalarının önlenerek bilinçdışında tutulmasına baskı, uygunsuz istek ve anıları bilinçten uzaklaştırma ise bastırma denilebilmektedir. YANSIMA: Bireyin, kendisi için tehdit olarak algıdığı kaygı ya da korku oluşturan bir durum hiç olmamış gibi davranmasıdır. NEDEN BULMA/MANTIĞA BÜRÜME: Günlük hayatta sık sık başvurulan savunma mekanizmalarından birisidir. YANSITMA: Günlük yaşamda belki de en sık başvurulan savunma mekanizmalarından biri olan bu mekanizma iki şekilde işlev görmektedir. Birey ya kendi hata veya yetersizliklerinin sebebini başkalarına bağlamaktadır. ÖDÜNLEME: Bireyin kendinde var olan ya da var olduğuna inandığı hataları eksikleri geri plana iterek başka bir yönünü güçlendirmesi, güçlü olduğu yönleri ön plana çıkarmasıdır. YÜCELTME: Bireylerin normalde kabul görmeyeceğini düşündükleri sladırganlık vb. güdülerini toplum tarafından kabul edilebilir hale dönüştürmesidir.
Savunma Mekanizmaları
Ego'nun başlıca görevi id ve süper ego arasındaki denge kurmak ve uyumu sağlamaktır.
Reklam
Yapısal Kişilik Kuramı
Freud, kişiliğin üç temel birimi olduğunu ifade etmiş ve yapısal kişilik modelini bu birimler ekseninde şekillendirmiştir. İd (Altbenlik) Freud "id" terimini bilinçdışı kavramını sıkıkla kullanan hem meslektaşı hem dostu olan Georg Groddeck tarafından yazılan "Das Buch vom Es" adlı eserinden almıştır. Süper Ego (Üst benlik) Süper ego bireye, ilk çocukluk yıllarında, davranış kurallarının, içerisinde ödüllerin ve zararların sindirildiği bir sistem yoluyla ebeveyn tarafındnan öğretilmesiyle gelişen ve toplumsal değerler sisteminin, doğru ve yanlış kavramlarının kaynağını teşvik eden bir yapıdır. Ego (benlik) Ego'nun temel işlevi id'i gerçeklekle tanıştırmaktır. Bir başka deyişle insanın dış dünya ile uyum içersinde yaşamasını sağlamaktır.
Uyumak istesem uyuyamam, şimdide uykumun geleceği tutu... 🤭
TOPOGRAFİK MODEL: Freud'un kişiliğin yapısal kişilik modelini açıklamadan önceki dönemde ortaya koyduğu bir modeldir. BİLİNÇ: Dış dünyadan veya bedenin içinden gelen algıları fark edebilen zihin bölgesidir. BİLİNÇ ÖNCESİ: Bilince göre daha geniş bilgiler içeren ve akılda tutma süresi daha fazla olan yapıdır, ancak bilinç düzeyine gelmesi için dikkatini zorlaması gerekir. BİLİNÇALTI: Freud'un ortaya attığı en öenmli kavramlardan biri olan bilinçaltı kavramı bilinçli algılamanın dışında kalan tüm zihinsel olayları içine alan ve çeşitli snasür mekanizmaları nedeniyle bilinç düzeyine ulaşma olanağı bunmayan zihinsel süreçler içermektedir.
Tutu gene baş ağrısı, yaşlı teyzeler gibiyim ya...
SİGMUN FREUD VE PSİKANALİTİK KURAM
Viyanalı bir nörolog olan Freud tıp doktoru unvanını aldıkta sonra nöroloji alanda uzmanlaşma kararı almıştır. Freud bilim dünyasının ruhsal hastalıkları beynin işlevlerindeki bozuklukla ilişkilendirmesine karşı çıkarak ruhsal hastalıkların temelinin fizyolojik olmaktan çok psikolojik olduğu fikrini ortaya atmış ve çalışmalarını bu yönde sürdürmüş ve bilinçdışına odaklanmıştır.
15,4bin öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.