Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Defne Uçkan

Defne Uçkan
@Diyennefer
Ben Defne Uçkan. Sizi burada görmekten mutluluk duyuyorum.
İstanbul Üniversitesi
29 okur puanı
Mayıs 2022 tarihinde katıldı
Mutluluğun resmi
Bugün benim için çok kutlu bir gün. Çok rastgele bir mekanda bir kütüphaneye rastladım. Kütüphaneyi tararken gözüme Abidin Dino külliyatı yapıştı ve kurtulmak bilmedi. Daha dikkatli baktığımda Eller ve Yüzler kitaplarını buldum. Bu benim için çok kutlu bir gündü. Çünkü ben bu külliyata o kadar çok sahip olmak istiyordum ki… Tabikide kütüphaneden kitabı alamadım ama vaktimi iyi değerlendim. Umarım bir gün bende kendi kütüphaneme ekleyebilirim…
Reklam
Aşk ve Fedakarlık
Düşünsenize hastaları iyileştirebilen, mucizeler yaratabilen bir din adamısınız ama aşkınız için,sevdiğiniz kadın için Meryem Ana’ya dua ediyorsunuz ki bu gücü sizden alsın. Sevdiğiniz kadını seçiyorsunuz, gücünüzden vazgeçiyorsunuz ve yeni bir yola baş koyuyorsunuz…
Beğeni
İnstagram hesabımda en son okuduğum kitap ile ilgili
Ruhi Mücerret
Ruhi Mücerret
bir video paylaşmıştım. Telefonun ekranına bir bildirim yansıdığında aslında mutluluktan havalara uçtum. Murat Menteş paylaştığım gönderiyi beğenmişti. Bu bir okuyucu için o kadar güzel bir duygu ki. Sizlere anlatamam. Yazarlar tarafından görünür olmak…

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Yeryüzüne Dayanabilmek İçin
Tezer Özlü'den Yeryüzüne Dayanabilmek icin kitabini okumaktaydim. Sayfa 12 de cok daha baslarda su soru ve cevabina denk geldim. Neden edebiyat? Yeryüzüne dayanabilmek için. Ben de kendime sordum Neden okuyorum? Yeryüzüne dayanabilmek için... Hayatimiz da o kadar çok haraketlilik olay var ki artik insan sığınacak bir liman ya da bir paragraf parçası arıyor. Paragraflar arasında kör köşeler arıyoruz adeta. Şikayetçi miyim? Asla paragraf köşelerinde saklanacak bir cümle bulmak en büyük hobim adeta. Belki bir gün Fransa paragrafında saklanırım belki bir gün Süleymaniye paragraflarında. Eğer beni bulabilirseniz ( ki bu çok zor ) gelin paragraflar arasında sohbet edelim ve soruyu tekrar birbirimize soralim. Neden okuyorum? Kendime Dayanabilmek için...
Bir kitap karakteri kadar yaşlı kitap.
Bitpazarından benim ellerime gelen bir kitabın hikayesidir bu yazdığım… Bundan yıllar öncesinde kitapçılarda gezerken Murat Menteş’in kitaplarına denk gelirdim. Kitap kapaklarının hologramlı olması beni benden alırdı. Tabi o zamanlar param olmadığı için sadece kitaplara bakmakla yetinirdim ama bilirdim ki bir gün o kitaplar benim olacaktı. Zaman geçti ve o hologramlı kapakları göremedim, kitap kapakları değişmişti düz bir kapak gelmişti…. Bundan bir iki ay öncesinde Feriköy bitpazarında bir tahta üzerinde bir hologram gördüm.  Beynimin tozlu bölümünde o an adeta bir bahar temizliği olmuştu. İmrenerek baktığım o eski kapağı gördüğümde bunun fiyatı ne olursa olsun almam gerektiğini anlamıştım. Ufak bir pazarlık sonucunda kitabı 10 TL’ye almıştım. Dünya için küçük ama Defne’nin kütüphanesi için çok büyük bir adımdı. Kitapçılarda o kapağı bakan Defne’nin artık gözümün arkada kalmayacağınıdan eminim ki 100 yaşında olan Ruhi Mücerret’ in de bununla gurur duyacağından kalıbımı basarım tüfeğini omuzumda da taşırım. 
Reklam
İlk saatler
Yılın ilk kitabına Galateia’ya yılın ilk saatlerinde başladım. Herkese mutlu bol kitap okumalı bir yıl diliyorum…
Kanunlar
Bugünkü kanunlar, büyük sineklerin delip geçtiği, küçüklerin de takılıp kaldığı bir örümcek ağı gibidir. -Balzac
Doğru yol...
Yaşarken öğrendiklerin doğruysa, doğru limana varırsın mutlaka. Dante, Cehennem
Neden Edebiyat sorusuna binaen
Tezer Özlü’den Yeryüzüne Dayanabilmek İçin kitabını okumaktaydım. Sayfa 12 de çok daha başlarda şu soru ve cevabına denk geldim. Neden edebiyat? Yeryüzüne dayanabilmek için. Ben de kendime sordum Neden okuyorum? Yeryüzüne dayanabilmek için… Hayatımız da o kadar çok haraketlilik olay var ki artık insan sığınacak bir liman ya da bir paragraf parçası arıyor. Paragraflar arasında kör köşeler arıyoruz adeta. Şikayetçi miyim? Asla paragraf köşelerinde saklanacak bir cümle bulmak en büyük hobim adeta. Belki bir gün Fransa paragrafında saklanırım belki bir gün Süleymaniye paragraflarında. Eğer beni bulabilirseniz ( ki bu çok zor ) gelin paragraflar arasında sohbet edelim ve soruyu tekrar birbirimize soralım. Neden okuyorum? Kendime Dayanabilmek için…
Kitaplar
Montaıgne’den Denemeler okurken çok güzel bir başlığa denk geldim ve sizinle de paylaşmak istedim. Başlığımızın adı KİTAPLAR. Montaıgne şöyle diyor Kitaplarla  kurduğumuz ilişki daha sağlam ve daha çok bizimdir. Ötekilerin başka üstünlükleri vardır  ama bu daha sürekli ve daha kolayca yararlıdır. Ömür boyu yanıbaşımda her yerde elimin altındadır. Kitaplar yaşlılığında ve yalnızlığımda avuturlar beni. Sıkıntılı bir avareliğin baskısınından kurtarır, hoşlanmadığım kişilerin havasından dilediğim zaman ayırıverir beni. Fazla ağır basmadıkları gücümü açmadıkları zaman acılarımı törpülerler.  Rahatını kaçıran bir saplantıyı başından atmak için kitaplara başvurmakdan iyisi yoktur; hemen beni kendilerini çeker içimdekinden uzaklaştırırlar. Öyleyken onları yalnız daha gerçek daha canlı daha doğal, rahatlıklar bulamadığım zaman aramama hiç de kızmaz her zaman aynı yüzle karşılarlar. Kitap açmadım günler aylar olur biraz sonra yarın canım istediğim zaman okurum derim. Zaman yürür gider beni dertlendirmeden; çünkü kitaplarımı dilediğim zaman bana sevinç vereceklerini yaşamama destek olacakları düşüncesi anlatabileceğimden daha büyük bir rahatlık verir bana. İnsan hayatı denen bu yolculukta benim bulduğum en iyi nevale kitaplardır, ve ondan yoksun anlayışlı insanlara çok acırım.   Bu o kadar güzel bir anlatıdır ki kitaplar için kitaba olan sevgimi ve saygımı adeta özetler. Umarım bu güzel pasaj sizlere de ulaşır. Bol kitaplı günler…