Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ömer Sanğut

Özgürlük
Özgürlük;zor bir kelime, tehlike dolu, yabancı, tuhaf.... Özellikle de, özgürlüğün gömüldüğü bir mezarlığa dönüşmüş olan virane, kan dökücü Aşağı Mezopotamya ve Yukarı Mezopotamya'da... Özgürlük gitmek ve görmektir;keşfetmek ve yenilemektir.
Sayfa 219Kitabı okudu
Reklam
Insanın anavatanı çocukluğudur;çocukluğunu yaşayamamış bir kişinin sağlıklı, anlamlı ve çoşkulu bir yaşamı olamaz.
Sayfa 294Kitabı okudu
İNSANALRIN SESİ
İnsanların sesi ruhlarıdır, seslerinden ruhlarının haritasını tanıyabilir, içlerinden geçenleri keşfedebilir, duygu ve düşüncelerini okuyabilirsiniz.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Kurallar ve Biz
Türküler ister yaya olsun, ister sürücü, isterse polis kuralın yararına inanmıyorlar. Kuralları kendilerinin iyiliği için değil, cezalandırmak için kendilerine karşı yapılmış bir şey olarak görüyorlar.
Sayfa 240Kitabı okudu
Hayat dediğimiz
İnsan hayatı Dicle'de bir damla suya benzemiyor mu, koca nehrin içinde esamesi bile okunmayan bir damalya?
Reklam
Cahil insan hem cesaretli olur, hem de utanma duygusundan mahrum...
Sayfa 149Kitabı okudu
Yani kişinin gerçek değeri, kendi gözündeki değeridir.
Sayfa 142Kitabı okudu
Sevdiğinin yüreğine aşık olanın sevdası yaşlanmaz. Fatih Durmuş
Sayfa 195Kitabı okudu
Mutlu Evliliğin Sırrı!!
Mutlu bir evlilik önemli bir başarıdır ve kendiliğinden oluşmaz ;bilinçli bir gayret gerekir.
Kitaplar
Kitap. Kitapların dünyası. Sihir ve keramet dolu bir dünya. Yaprakların arasından çıkıp gelen ve okuyucuyla sohbet eden bilgiler, kahramanlar, fahişeler, güzeller, fetbazlar, kötüler, deliler, katiller, öksüzler, soytarılar, alim ve aşıklar... Sayfalar arasında okuyucuya göz kırpan uzak diyarlar. Sayfalardan gülümseyen yabancı diller, gelenek - görenekler ve kültürler...
Sayfa 129Kitabı okudu
Reklam
Çok okuyan ancak iyi okumayan bir kimse, övgüden çok yergiyi hak etmiştir. Thomas Hobbes'un söylediği gibi, "Eğer, çoğu insanın okuduğu kadar çok kitap okusaydım, onlar gibi bende idraksiz olurdum" daki anlam önemlidir.
Sayfa 194Kitabı okudu
Kitap okuma üzerine
Mantaigne, "bilgi sahibi olma öncesinde var olan acemice bir cehalet ile daha sonrasında ortaya çıkan uzmanca bir cahillikten" söz eder. Birincisi, henüz alfabenin abc'sini bilmediği için hiç bir şekilde okuması mümkün olmayan bir cehalettir. İkincisi ise, sayısız kitap okumasına rağmen bunları okumasını bilmeyen kişinin cahilliği. Bunlar, Alexander Pope'nin yerinde tabiriyle, cahilce okuyanlar, kitap yüklü eşeklerdir. Her zaman için, bulduğu her şeyi okuyan ve üzerinde düşünmeyen kara cahiller çıkmıştır. Bu türden, kitap düşkünü olup hiç bir zaman ne okuduğunu bilmeyen ve karmaşık bir öğrenmeyle hayatlarını geçirenler için Yunanlıların kullandığı bir tabir vardır. Bunlara, sophomerelar denir.
Sayfa 28 - Sophomor:Hünerli alet veya zeka kazanmak anlamına gelen Yunanca sophisma'dan türetilmiştir ve bugün İngilizce'de henüz işin başında olan, soyut düşünme aşamasındaki lise ve üniversite öğrencileri için kullanılmaktadır.Kitabı okudu
... ayrılık vakti gelene kadar bilmez sevgi kendi derinliğini.
Şiddeti kullanarak ideal bir toplum yaratamazsın. Çünkü kullandığın yöntem, kendine benzetir seni.
Sayfa 328Kitabı okudu
217 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.