Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Eren Mace

Eren Mace
@Erenmace
Sabitlenmiş gönderi
Atatürk büyük bir Türk milliyetçisidir.Atatürk'ün milliyetçiliğini inkar etmek Atatürk'ü inkar etmektir. Atatürk kendisinin Türk olması ile iftihar ettiği gibi Türklüğü ve Türk milliyetçiliğini Türk milletinin iftihar prensibi haline getirmek istemiştir. Atatürk," Benim hayatta yegane fahrim,servetim Türklükten başka bir şey değildir" dediği gibi "Ne mutlu Türküm diyene!" diyen yine odur. Atatürk'ün Türklük ve milliyetçilik konusunda daha pek çok sözleri vardır. Atatürk'ün Türklüğe ve Türk milliyetçiliğine olan bu bağlılık ve inancıdır ki milliyetçilik prensibini hem içerde hem de dış politikada hakim kılmıştır.
Reklam
800 syf.
9/10 puan verdi
Hunlardan günümüze askeri yapılarımız ve kültürümüz hakkında çeşitli tarihçiler ve yazarlar tarafından makale şeklinde bilgi verilmiştir. Her tarihçinin ve askerî merakı olanlar için başucu kitabı diyebilirim. Hamaset yapan yazar olduğu gibi objektif bir şekilde aktaran da mevcuttur. Bilgilendikçe zaten ecdadınla gurur duyuyorsun, biz şöyle milletiz, böyle millettik tarzı söylemlere hakikaten gerek yok. Bunun okuyucuya bırakılması daha isabetli olacaktır. İsmini vermem doğru olmaz, içlerinden bir yazarı okuyunca Türk ordusunun özelleştirilmesi gerektiğini söylemiş ve MSÜ'yü övünce de iyi niyetli biri olmadığını düşünmüştüm. Bingo!. Casusluk suçlamasından dolayı tutuklanmış. Böylece askerlik mesleği içerisinden gelenler ile akademik camia arasında farkı gözlemlersiniz. Harp Tarihçisi, tarihten muazzam bilgiler aktarır ama askerlik mesleğinin geleceğini tayin edemeyeceğini düşünüyorum. Bu işi askerlere bıraksınlar. Genel olarak önemli bir eksikliği kapatan kitaptır. Emeği geçenlere teşekkür ederim.
Hunlar'dan Günümüze Türk Askeri Kültürü
Hunlar'dan Günümüze Türk Askeri KültürüKolektif · Kronik Kitap Yayınları · 201991 okunma
800 syf.
9/10 puan verdi
Hunlar'dan Günümüze Türk Askeri Kültürü
Hunlar'dan Günümüze Türk Askeri KültürüKolektif
8.9/10 · 91 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
13. Yüzyılda Hindistan çıkışlı şu dörtlük de, vurgu yapar: At doru olur, ötekiler renktir; Ok akkavaktır, diğerleri çöptür; Şehir İstanbul'dur, ötekiler köydür; Türk binicidir, diğerleri yüktür.
Sayfa 517Kitabı okudu
Reklam
Eren Mace
2023 okuma hedefini ekledi.
2023 OKUMA HEDEFİ
6/30 kitap - %20 tamamlandı
6 kitap okudu
30 kitap
2.146 sayfa
0 inceleme
3 alıntı
Türkiye'yi 1610 yılında Ziyaret Eden İngiliz George Sandys de aynı alışkanlıkla ilgili şunu yazıyordu: Her ne kadar meyhaneleri olmasa da, buna benzer bir şey olan kahvehaneleri vardır. Burada günün büyük bir kısmında sohbet ederek otururlar; ve küçük Çin fincanlarında, mümkün olduğunca sıcak bir şekilde, Coffa adı verilen ( içeceğin yapıldığı meyvenin adından gelir) bir içecek yudumlar: Kurum gibi siyahtır ve tadı da kurumdan çok farklı değildir, söylediklerine göre hazma yardım eder ve insanı zinde tutar
Sayfa 142Kitabı okudu
Avrupa'da kahveye yapılan ilk atıflardan birinde, 1585 yılında yazan Venedik elçisi Gianfrancesco Morosini şöyle diyordu: Eğlenmek için, hem dükkanlarda hem de sokaklarda, halka açık bir biçimde, sadece düşük statülü erkeklerin değil en ekâbirlerin bile, cavee adını verdikleri bir çekirdekten elde edilen, içebildikleri kadar sıcak içilen ve insanı uyanık tuttuğunu söyledikleri siyah bir sıvı içme alışkanlıkları vardır.
Sayfa 142Kitabı okudu
260 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.