Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kıvanç Güven

Kıvanç Güven
@Kivoethe
Avukat - Ankara Barosu 20 yıllık kurmaca okuyucusu :) Bilim Kurgu - Fantastik Kurgu Sever ^^
Kıvanç Güven bir yorumu yanıtladı.
96 syf.
7/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Hemingway'in notlarından, mektup ve yazılarından derlenmiş bir kitap. Bana kalırsa, yalnızca Hemingway'i seven ve onun yazım hayatıyla ilgili bilgi almak isteyen kişilere hitap ediyor. Yani lanse edildiği gibi yazmanın kanunlarıyla falan çok da bir ilgisi yok. Hemingway kendi tarzı ile ilgili ufak ipuçları veriyor. Üslubu yine harika, karakteri ve tatlı-sertliğiyle ilgili bir sürü anektot var. Ama bu kadar. Yani yazma olgusuyla ilgili çok fazla kapılacak şey yok. O konuda beni biraz hayal kırıklığına uğrattı maalesef. Ben daha teknik bir kitap bekliyordum. Özetle, bu minik kitabı Hemingway sevenlere öneriyorum. Daha önce Hemingway okumamış veya onun karakterini merak etmeyen arkadaşlara ise, yaratıcı yazarlık üzerine kesinlikle daha iyi alternatifler olduğunu söylemem gerek. Herkese iyi okumalar. :)
Yazmak Üzerine
Yazmak ÜzerineErnest Hemingway · Altıkırkbeş Basın Yayın · 2015609 okunma
Kerem Han okurunun profil resmi
merhaba hocam. kitabı ben de okuyorum, yazarlık üzerine daha iyi alternatif kitaplar var demişsiniz, nelerdir?
Kıvanç Güven okurunun profil resmi
Hocam selam. Yaratıcı yazarlık üzerine okuma yapmak istiyorsanız: - Büyübozumu - Murat Gülsoy - Dümeni Yaratıcılığa Kırmak - Ursula K. Le Guin - Genç Yazarlar İçin Hikâye Anlatıcılığı Kılavuzu - Celil Oker Bu kitapları öneririm. Daha metoda yönelik, teoriden çok pratikte nasıl yapılması gerektiği anlatılıyor.
Reklam
Kıvanç Güven bir yorumu yanıtladı.
112 syf.
9/10 puan verdi
·
24 günde okudu
Muhteşem bir kitap. Okuyucuyum diyip de şu yaşıma kadar hiç Yaşar Kemal okumamanın utancını çok net hissediyorum. Neymişsin be Yaşar abi... Tez zamanda bu eksikliğimi gidereceğim. Yaşar Kemal, malumunuz öyküleriyle öne çıkan biraz yazar değil. Romanları edebiyatımıza damga vurmuş. Fakat bu demek değil ki öyküleri tırt... İnanılmaz öyküler var. İnsanı canevinden vuruyor, boğazını düğümlüyor, afallatıyor. Üslubuna diyecek hiçbir lafım yok zaten. Yazıldığı yıllara göre enfes, oldukça anlaşılır ve estetik bir dil kullanılmış. Sefaleti zerafet ile anlatmak zor olsa gerek. Yaşar Kemal çatır çatır yapmış. Kitaba yönelik iki eleştirim var. Birincisi, bazı öyküler diğerlerinin yanında bir parça zayıf kalıyor. Mesela bana kalırsa, kitaba adını veren "Yolda", "Avcı" gibi öyküler nispeten zayıf. Ama çoğunlukla harika öyküler var. Bir diğeri de, tarım işçisi temalı öykülerin arka arkaya gelmesi sebebiyle yer yer insanı sıkması. Yani öykülerin yerleri daha iyi ayarlanabilirmiş bence. Bu eleştiriler de eleştiri değil zaten, birazcık 9 puana kulp bulmak istedim. :) Özetle, Yaşar Kemal edebiyatımızın en önemli parçalarından biri. Benim gibi, daha önce Yaşar Kemal okumayan ama bir yerden başlamak isteyen insanlar için harika bir başlangıç olduğu kanaatindeyim. Yaşar Kemal'in öyküleri bu kadar başarılıysa, romanlarını tahmin edemiyorum. Bekle beni İnce Memed! Herkese iyi okumalar. :)
Yolda
YoldaYaşar Kemal · Yapı Kredi Yayınları · 20191,733 okunma
Sena Gümüştaş okurunun profil resmi
Yaşar Kemal ile yolunuz kesişmiş artık yollarınızı ayırmanız zor. İnce Memed’i bitirdiğiniz de uzun süre eksikliğini hissedeceksiniz. Şimdiden keyifli okumalar.
Kıvanç Güven okurunun profil resmi
Bana da öyle olacakmış gibi geliyor, teşekkürler. :)
1 sonraki yanıtı göster
Kıvanç Güven yorumladı.
302 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Adından da anlaşılacağı üzere askeri temalı bir bilim kurgu kitabı. Tek odağı bu, sayfaların çoğu savaş sahneleri ve savaş öncesi toplantılara ayrılmış. Türün olmazsa olmazı insanüstü askerler ve garip uzaylılarla girilen cephe savaşlarının yanı sıra, okuduğum birçok bilim kurgu kitabından da ögeler içeriyor. Kitabı çok beğenemediğimi söylemek isterim. Benim için anlatılanlar ya ustaca işlenecek ya da yeni olacak. Bu sefer ikisi de olmadı. İlginç bulduğum birkaç fikir vardı, onların üzerinde de fazla durulmadı. Ha, kitabı bilim kurgu değil de ana karakterin eşinin vefatı sonrası kendini toparlama hikayesi olarak değerlendirmeye kalksak da bu sefer karakterler çok yetersiz kalıyor. Özellikle de herkesin 75 yaş üzeri olup 18-20 yaşındaymış gibi konuşması, ve aynı espri anlayışına sahip olmaları gözümü tırmaladı. Bu kadar yerdim ama kötü değil kesinlikle. Sadece biraz sade... Kısa ve heyecanlı bir kitap arayanlara veya bilim kurguya giriş yapmayı düşünenlere önerebileceğim bir kitap.
Yaşlı Adamın Savaşı
Yaşlı Adamın SavaşıJohn Scalzi · Ithaki Yayınları · 2012359 okunma
Kıvanç Güven okurunun profil resmi
Ben de size katılıyorum. Özellikle: "Herkesin 75 yaş üzeri olup 18-20 yaşındaymış gibi konuşması, ve aynı espri anlayışına sahip olmaları," tespitinize de imzamı atarım. Çok keyifli bir dili var, kitap çok iyi akıyor ama karakterler birbirine çok benziyor. Sanki farklı renkteki fotokopiler gibi maalesef.