Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mavi Şapkalı Kedi

Mavi Şapkalı Kedi
@Lily_Blue
İngiliz Edebiyatı ve Beşeri Bilimler
Lefkoşa
138 okur puanı
Nisan 2018 tarihinde katıldı
Reklam
VİKTORYA ÇAĞI -OKUMA LİSTESİ- (güncellendi)
Meraklısı için kulüp sayfasında paylaştığım listelerden buraya da ekliyorum. Her yazardan sadece tek kitap var: • Büyük Umutlar (Charles Dickens) • Middlemarch (George Eliot) • Gurur Dünyası (William Makepeace Thackeray) • Uğultulu Tepeler (Emily Brontë) • Jane Eyre (Charlotte Brontë) • Wildfell Konağı Kiracısı (Anne Brontë) • Çılgın Kalabalıktan
“SAKIN UNUTMA” derdi babam, her an toparlanıp o koca dünyada talihimi denemeye gitmemi beklermiş gibi, “insanlar hakkında ne öğrenirsen öğren, ne kadar kötü çıkarlarsa çıksınlar, hepsinin bir kalbi vardır ve hepsi minicik birer bebek olmuş, analarının sütünü emmişlerdir…”
Sayfa 11 - Metis Kitap

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
dinle, küçük adam
Gerçek büyük adamdan bir tek farkın var: Büyük adam da, bir zamanlar ufacık bir adamdı, yalnızca bir tek önemli özellik geliştirdi: Nerede küçük ve dar düşünüp hareket ettiğini, kavramayı bildi. İçinden gelen bir görevin baskısı altında, küçüklüğünün ve darkafalılığının, mutluluğunu tehdit ettiğini, hep daha iyi sezmeyi öğrendi. Demek büyük adam, nasıl ve ne zaman küçük bir adam olduğınu biliyor. Küçük adam, küçük olduğunu bilmiyor ve bunu bilmekten korkuyor. Küçüklüğünü ve darlığını, hayali güçle ve büyüklükle örtüyor, yabancı güçle ve büyüklükle. O büyük generalleriyle gurur duyuyor, ama kendisiyle değil. Kendisinin olmayan düşüncelere hayran, ama kendininkine değil. Bir şeyi ne denli az kavrıyorsa, o denli sıkı inanıyor ona. Ve kolaylıkla kavrayabildiği düşüncelerin doğruluğuna inanmıyor.
Sayfa 17 - Cem Yayınevi
Reklam
232 syf.
·
Puan vermedi
Edebiyat/Kuram konulu kitaplar hakkında öneri isteyenler çok oluyor. Bu kitabın da meraklı her okurun zorlanmadan, keyif alarak okuyacağı ve faydalanabileceği bir kitap olduğunu düşünüyorum. Yazın Sanatı, Asuman Kafaoğlu’nun Cumhuriyet gazetesi Kitap Ekinde yazdığı bazı yazılardan oluşuyor. İsmi bilindik yapıtları belirli edebiyat konuları ve kavramları çerçevesinde ele alan bu yazılar, bu kavramlar hakkında birçok faydalı bilgi ve yapıtlar hakkında nokta atışı yorumlar içeriyor. Bu yorumlar seçilen kavramlar çerçevesinde anlam, içerik, üslup ve dil konuları ağırlıklı. Kitap sohbetlerine ve okuma etkinliklerine katılan, edebiyat gözünü geliştirmeye çalışan, kitapları yüzeyde görünenin ötesine giderek derin ve geniş bir perspektifle okumaktan hoşlanan veya “edebiyat nedir, nasıldır?” sorusuna birtakım cevaplar arayan okurların özellikle seveceklerine eminim. Yazarın tanıttığı kitaplar ve kavramlar sayesinde okuma listenize birçok yeni kitap ekleneceğine de kesin gözüyle bakıyorum; en azından benim için öyle oldu. Bir kitap hakkındaki kavraşımızı derinleştirmek için bilmemiz gereken birçok kavram ve konu bu kitap içerisinde mevcut. Yalnız küçük bir de uyarıda bulunmam gerek: Eğer spoiler alma kaygınız çok ileri düzeydeyse edebiyat konulu her kitabı bu kaygıyı bir kenara bırakarak okumaya çalışın, veya bunu yapamayacaksanız yanlarına hiç yaklaşmayın. Çünkü bu tür kitaplarda bu durumun aksi pek mümkün değil. Öneririm (:
Yazın Sanatı
Yazın SanatıAsuman Kafaoğlu Büke · Can Yayınları · 201160 okunma
913 öğeden 31 ile 45 arasındakiler gösteriliyor.