M.Salih

M.Salih
@Mavera_11
Sonra aramıza şehirler girecek, hiç karşılaşmayacağız. Tesadüfler bile bir araya getiremeyecek.
Öğretmen
Lisans
6 Ağustos 1997
14 okur puanı
Aralık 2022 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Mücadele etmeden mutlu olunmaz, her mutluluk az çok bir çaba ister.
Reklam
"Tembellik, gevezelik hep daha çekicidir."
"Sizin için yapıyor," dedi gülüşünü hafifleterek. "Farkında değilsiniz ama çok dikkat çekiyorsunuz. Halk tarafından aşırı derecede seviliyorsunuz ve adınız fazlasıyla duyuldu." Başıyla uzaktan bana el sallayan teyzeleri işaret etti. "İnsanlara umut veriyorsunuz. Örgüt buralarda böyle şeyleri sevmez. Yok etmek isterler. Hatta en çok yok etmek istedikleri şey budur. Umut ve umudu getirenler."
Sayfa 362Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İnsanları birbirinden ayıran en temel sır ve fark, olaylara tepki verme şekilleridir.
"Düşün.. Kim üzebilir seni senden başka? Kim doldurabilir içindeliki boşluğu sen hazır değilsen? Kim mutlu edebilir sen hazır değilsen? Kim yıkar yıpratır sen izin vermezsen? Kim sever seni sen kendini sevmezsen? Her şey sende başlar sende biter..."
Reklam
Önemli olan, büyük işler başarma heyecanına sahip olmaktır.
Bir fikrin veya duygunun içimizde canlanması ve yerleşmesi için samimi olması, devamlı olması ve tekrar etmesi gerekir.
Aslında bakarsanız eğitimimiz, öğrencinin yaratıcılığını ve becerilerini köreltiyor.
Haklı çıkmak için karşısındakini bastırmaya çalışan, gerçeği anlamak için sabırla dinleyenden farklıdır; biri güç, diğeri hakkaniyet peşindedir.
Reklam
Korku Kültürü'nde yetişen birey için yaşamın temel cümlesi şudur; " Güvende olmak istiyorsan ya diğerlerinden güçlü ol ya da senden güçlü birinin kanadının altına sığın!" Güçlü kişi "Ben bilirim, her zaman haklıyım, sözümü dinleyin," der ve diğerlerinin davranışını denetleme hakkını kendinde görür. Bu toplumlarda, kişinin güçlü olanla yakınlığını ifade eden "yeğeni", "amcası" , "dayısı" , "hemşerisi" gibi kimlikler, liyakatin önüne geçer.
Canlı, akıllı ve şuurlu bir insanın bir anda beş-altı iş yaptığını, mesela şarkı söylerken başka birini dinlediğini, bu arada yazı yazıp kafasında çeşitli hesaplar çözdüğünü duysak gazeteler manşet yapar, dünya rekortmeni ilan ederiz. Cansız, akılsız, gözsüz ve şuursuz küçücük bir atomun bir anda binlerce işi eksiksiz, karıştırmadan ve aynı mükemmellikte yapması, akılları durduran bir hâl değil midir?
Sayıları milyarları bulan galaksileri, güneşten büyük yıldızları keşfedip hükmetme çabasında olan insan, kendini keşfedip kontrol etme ve varlığına en uygun yaşam şeklini bulma gayretinde değildir. Halbuki insan manevi yapısı itibariyle bir kâinat gibidir ve bütün yaratılmışlardan üstündür.
Ben o kanaatte değildim. Her problemli öğrencinin, sorunlarını çözecek bir yol vardır. O yol bilinmediği takdirde; "Bu problem çözülmez" denilmemeli. O problemin çözülmesi için yol bulmaya daha fazla gayret gösterilmelidir.
53 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.