Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Muhammed Nurislam

Muhammed Nurislam
@Muhammednurislam
Hastalıkların Sebebi
Çağımız hastalıklarının bu kadar çok ve çeşitli olmasının en büyük faktörlerinden birisi hiç şüphesiz ki neyi nasıl yiyeceğimizi bilmememiz. Çünkü bu konuda da maalesef Kuran ve Sünnet ile değil şeytan ve avaneleri tarafından eğitiliyoruz.
Sayfa 132
Reklam
Yazar şöyle düşünmelidir: "Eğer birçok insanın maddi, manevi, dünyevi ve uhrevi hayatını ilgilendiren problemlerin çözümü için değilse, yeni bir makale veya kitap yazmanın ne anlamı var?"
Batı dünyasında bir anlam krizi yaşanıyor. İnsanlar yaşamın, ölümün, varlığın... anlamını sorguluyor; ama bir neticeye ulaşamıyor. Zira sorularına cevap bulacakları bir zeminden mahrumlar; din yok, felsefe yok, gelenek yok, kültür yok... Özgürlük, insan hakları, eşitlik... gibi kavramlar kulağa hoş gelse de insanın anlam arayışına cevap vermiyor.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Cahiliye eline bir sıkıntı dokunduğunda sadece Allah'a dua ediyorlardı. Kabirperestler ise darda ve rahatlıkta dahi ölülere dua ediyor onlara yöneliyorlar"
Sayfa 262Kitabı okudu
"Güneşe karşı gözünü kapatan yalnızca kendine karanlık oluşturur ve karanlığı kendisinden kaynaklıdır"
Sayfa 302Kitabı okudu
Reklam
Misak
"Misakı hatırlamayan yoktur, değersiz şeylerle meşgul olduğu için misakı unutanlar vardır "
Sayfa 230 - Tevhid Basım Yayin9Kitabı okudu
İslam toplumunda yegane mabud Allah'tır. Yoksa ne maldır ne, ne mevki ne de makamdır!Ne şehvettir,ne aşktır,ne de insan. Kendisine ibadet edilen tek güç Allah'tır ve ondan başka tapılan varsa hepsi boş ve saçma şeylerdir.
Sayfa 150Kitabı okudu
Tarih boyunca sırf madde üzerine kurulu birçok medeniyet gelip geçti. Bunlar ya zamanla harap olup silindiler yada canliliktan yoksun, donuk ve kupkuru birkaç mimari eser, varlıklarına delil olarak kenarda köşede kaldı.
Batı'dakilerin İslam akidesine inanmasın zorunlu değildir. İsimlerinin Ahmet, Mehmet veya Mahmut olmasına gerek yoktur. Fakat onlar bir mecburiyet den dolayı İslama doneceklerdir. Kendilerini öldürücü bir korku ve dehşet bir çukura yuvarlayan, iki asırdan beri acısını çekmekte oldukları tecrübenin etkisiyle İslama koşacaklardır.
Sayfa 184Kitabı okudu
Reklam
Evet,bugün islam dünyasındaki kadın, pek azı müstesna tamamen hayvani bir hayat yaşamaktadır.
Sayfa 169Kitabı okudu
Dünyadan geçip gidenler rüyalardır, ondan kalanlar ise kuruntulardır. Vakit ise, her ikisi arasında zayi olup gitmektedir. İbn Kayyim  رحمه الله (El-Fevaid)
İbn Teymiyye
İmaduddin el-Vasiti İbn Teymiyye yi anlatırken; "Vallahi, vallahi, sonra Vallahi, gök kubbenin altında ilimde, amelde, hilmde, ahlak da sünnete uymada, keramet sahibi olmada ve Allah'ın hakkını eda etmede, haramlara karşı mücadelede şeyhimiz İbni Teymiyye gibisi görülmemiş" derdi.
Dünya
Dinimizi parçalayarak dünyamızı yamıyoruz, Böylece ne din kalıyor ortada ne de yamadığımız dünya.
Biliyoruz ki, İslam bugün insanlığın içinde debelendiği tüm problemleri aşabilecek güç ve imkana sahip. Kur'an peygamberin peygamberin liderliğindeki toplumun sünneti ve Müslümanların tarihi bunun tanıkları. Ve bunlar problemleri aşmanın imkan ve araçlarını oluşturmaktadır.
Insanda, yeryüzündeki hayatının ve içinde bulunduğu ortam ve şartların değişmesine rağmen asla değişmeyen ve değişmenin kendisini asla etkilemediği sonsuz gerçeklerle ilgili bir unsur vardır.
Sayfa 85 - BekaKitabı okudu
Reklam
İslam'da insanın durumunu belirleyen yüce Allah'tır Evet yaratan ve yarattıklarını bilen Allah.
Sayfa 140Kitabı okudu
Bu ümmet, bazı niteliklere sahip olmadıkça dünyaya önderlik edemeyeceği bir yana, bu niteliklerden yoksun kalmaya devam ettikçe de Allah tarafından Toplumların en alçağı, en fakiri, en zayıfı, en cahili ve en geri kalmışı olmaya devam edecektir. Şu anda yaşadığımız vakıa bundan ibarettir.
Sayfa 222Kitabı okudu
Allah bazen batılın ömrünü uzatabilir.Ama batılın yok olması devletin ve hakimiyetin hak taraftarlarına avdet etmesi kaçınılmazdır.
Sayfa 188Kitabı okudu
İslam insanın doğasını ve beşeri özelliklerini hiçbir zaman göz ardı etmez. İnsanı ele alırken cansız bir varlığı veya bir aleti ele alıyormuş gibi muamele etmez. Çünkü yaratan yarattığı şeyin herhangi bir işi yapmaya yönelik gücünün sınırlı olduğunu bilir.
Sayfa 137 - Buruc YayınlarıKitabı okudu
Sahabelerin ve tabiinin hayatında Monotonluk olgusunun yer almamasının Sırrı onların vaktin Değerini çok iyi bilmeliydi bir anı bile mübah işlerde dahi olsa Salih bir niyete dayalı olmaksızın zayi etmezlerdi.
Sayfa 146Kitabı okudu
"Allah Resulü Aleyhisselam'ın ashabı ile gereği gibi onların peşinden giden Tabiilerin beş hal üzere bulunduğu anlatılırdı: Cemaatten ayrılmamak, sünnete tabi olmak, mescitleri inşa edip onarmak, Kur'an okumak, Allah yolunda Cihad etmek" (İmam Evzai)
Reklam
Sünnete İttiba
"Din akla göre olsaydı, meshin mestin üstünden ziyade altına olması daha münasip olurdu. Fakat ben Resulullah'ın mestin üstüne mesh yaptığını gördüm." Ali r.a
Faiz
Faizin yaygın olduğu herhangi bir toplumda da sevgi ve saygı diye bir şey kalmaz.
Eskiden rahmet yağardı, şimdi yağmur yağıyor. Eskiden kazancın öncelikle bereketli olması istenirdi, şimdi kazancın sadece bol olması isteniyor. Eskiden israftan kaçınılırdı, şimdi sınırsızca ve sorumsuzca harcamak yüceltilen ve özlenen bir hayat tarzı oldu. Eskiden mahrem olan şeyler örtülür ve orta malı olması önlenirdi, şimdilerde ise teşhir ediliyor, herkesin ilgi ve arzusuna sunuluyor. Eskiden çocukların iyi insan olması istenir ve çocuklar buna göre yetiştirilirdi. O zamanlar iyi insan olmak, hayırlı bir evlat, insanlara yararlı kişi, çevresine faydalı bir insan, Allah’a karşı sorumlu bir kul olmak... anlamlarına gelirdi. Şimdi maaşı yüksek bir iş sahibi olmak, güzel veya yakışıklı olmak anlamına geliyor. Kariyer sahipleri ise el üstünde tutuluyor.
Sayfa 1 - Pınar YayınlarıKitabı okuyor