Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Özhan Sarıyel

88 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
17 günde okudu
Spinoza'nın Felsefesi
Spinoza'nın FelsefesiSteven Nadler
8/10 · 18 okunma
Reklam
Spinoza’ya göre, Tanrı’yı keşfetmenin ve deneyimlemenin anahtarı, ilahi bir huşu ve tapınma yoluyla teslimiyet değil, felsefe ve bilimdir. Dinsel tapınma, yalnızca batıl inançlı davranışlara ve dini otoritelere boyun eğmeye yol açarken felsefe ve bilim, aydınlanmaya, özgürlüğe ve gerçek kutsallığa (yani iç huzura; varoluş ‘neşe’sine) götürür.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Mutluluğumuz ve refahımız ne duyguların ve peşinde olduğumuz beyhude mal ve mülkün kölesi olan bir yaşamda ne de din olarak geçen hurafelere ilişkin düşünce mahsulü olmayan bağlılıkta bulunur, bunların yerine mutluluk aklın serüveninde gizlidir.
Ulusal devletler var olduğu ve birbirleriyle savaştıkları sürece, yalnızca verimsizlik insan soyunu koruyabilir. Savaşı önlemenin bir aracı olmadan ayrı devletlerin savaşma kabiliyetini iyileştirmek, evrensel yıkımın yoludur.
Reklam
Özhan Sarıyel
@Ozhansryl·Bir kitabı okumaya başladı
Çizgilerle Felsefe
Çizgilerle FelsefeRius
7.9/10 · 130 okunma
Özhan Sarıyel
@Ozhansryl·Bir kitabı okumaya başladı
Batı Felsefesi Tarihi Cilt 3
Batı Felsefesi Tarihi Cilt 3Bertrand Russell
8.8/10 · 462 okunma
İngiliz köylüler feodal beylere karşı mücadelelerinden asla vazgeçmediler. Pek çoğu efendilerinden kaçıp kralın ormanlarında avlandılar. Bunlara "özgür okçular" deniyordu. Kaçaklar gruplar halinde birleşip feodal beylere, piskoposlara, kraliyet memurlarına ve yargıçlara saldırdılar. "Özgür okçular" köylüler tarafından seviliyor ve destekleniyordu. Daha sonra, 14. yüzyılda, onların maceralarını ve kahramanlıklarını anlatan halk şarkıları, baladlar bestelendi. Baladların en gözde kahramanı, neşeli ve cesur bir adam olan, zenginlerin düşmanı, mazlumların sadık dostu Robin Hood idi.
Sayfa 120Kitabı okudu
Erken Ortaçağ’da, feodal devlet iki temel amaç güdüyordu: Ezilen sınıfın muhalefetini ezmek ve savaşlar yürütmek. Bunu yaparken feodal devlet kilisesinin desteğini aldı.
Hokkabazların esprileri ve cüretkâr şakaları feodal beylerin hiç de hoşuna gitmezdi. Kilise de bu gezgin hokkabazlara eziyet edip onları bölgelerinden uzaklaştırırdı ve hatta onlar için bir Hristiyan cenazesi düzenlemeyi bile reddederdi. Halk sanati genellikle çalışan insanların feodal beylerin ve kilisenin zulmüne karşı itirazlarını dile getirirdi.
214 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.