Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Portakal Rengi

Portakal Rengi
@Portakalkokusu
Psikoloji - felsefe - halk sağlığı Edebiyat meraklısı
158 syf.
6/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Zor Hayat
Zor HayatFlann O'Brien
5.3/10 · 29 okunma
Reklam
158 syf.
6/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Kitap fena değil ancak çeviri korkunç olmuş, Türkçe deyimler mi dersin, hayır dualar mi dersin... zor hayat ile kitaptaki olayların zaten hiç bağlantısı yok. Boş zamanda bir şeyler okuyayım diyenler için okunur, eh işte yani.
Zor Hayat
Zor HayatFlann O'Brien · Everest Yayınları · 201729 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Kendilik yitimi için güzel bir açıklama
Diyelim,kolunuzu hareket ettirmek istiyorsunuz. Motor korteksiniz koldaki kaslara komutlar gönderir. Motor korteks aynı komutu beynin diğer bölgelerine de kopyalar, o bölgeler de kopyayı kullanarak kol hareketinin duyusal sonuçlarını öngörür. Bu arada kol hareket eder ve bu da çeşitli duyumlar yaratır (dokunma, vücut farkındalığı ya da görsel duyumlar gibi). "Karşılaştırıcı" gerçek duyumları, öngörülen duyumlarla karşılaştırır. Ortada bir uyuşmazlık yoksa, eylemi kendimizin gerçekleştirdiğini hissederiz - onu sahipleniriz ve bu da bizde bir faillik algısı yaratır. Uyuşmazlık mevcutsa, bu bize eylemden başka birinin, dışsal bir failin sorumlu olduğunu hissettirir.
Sayfa 111Kitabı okudu
Sass ve Parnas'a göre, kendilikte bir bozukluk olduğunda, varlığımızın temel zemini erozyona uğrar ve bu erozyon temelimizi psikoza elverişli bir zemine dönüştürerek, her tür tuhaf deneyimsel olasılığı açığa çıkarır.
Sayfa 104Kitabı okudu
Reklam
192 syf.
8/10 puan verdi
·
18 günde okudu
Türkiye'deki politikaları, Ortadoğu'da son 15 yılda olup bitenleri anlamak için çok güzel bir kitap. Okurken o kadar çok şey öğrendim ki, kendi ülkemizin geleceği hakkında da bazı yorumlarda bulunabildim. Kitap aynı zamanda bir tez olması sebebiyle didaktik bir kitap ancak referansları da bir o kadar sağlam. Meraklısına tavsiye ederim.
Ortadoğu'da Devlet ve İktidar
Ortadoğu'da Devlet ve İktidarErdem Demirtaş · Metis Yayıncılık · 201426 okunma
Demokrasi tarihi bitmek tükenmek bilmeyen bir mücadeleler tarihidir.Bu süreç içinde istikrarlı dönemler sanıldığından pek azdır. Farklı toplumsal gruplar arası bir dengenin oluştuğu veya bir grubun belirli sınırlar içerisinde hegemonyasını diğerlerine kabul ettirebildiği zamanlar dışında demokrasi, geniş halk kesimlerinin iktidarı elinde bulunduran veya onu yönlendirme gücüne malik olan gruplar karşısında her an tetikte olmasını gerektiren bir mücadeledir. Demokrasinin istikrar dönemlerinde oluşan kurumlar, normlar ve müzakere kültürü demokratik istikrarın sürmesine katkıda bulunur. Ancak toplumsal gruplar arası eşitsizlik arttıkça istikrar dönemleri tehlikeye girer.
218 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.