Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sadık Munis

Sadık Munis
@SadikMunis
Sinema tv
Kocaeli
İzmit, 14 Ağustos
5 okur puanı
Temmuz 2019 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Sadık Munis tekrar paylaştı.
Aşk daha güzel anlatılamazdı.
“Bana hastanede “ Karın öldü !” dediklerinde ne yapacağımı, nasıl tepki vereceğimi bilemedim, içimden eve gidip karıma olanı anlatmak ve bana ne yapmam gerektiğini söylemesini istedim” - Tolstoy
Reklam
Sadık Munis tekrar paylaştı.
Biz büyüdük ve kirlendi dünya. Ne demişti
Yaşar Kemal
Yaşar Kemal
"O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna insanın piçine kaldık."
Eylül
Tatil geldiği zaman Ağlarım ben inan Gidiyorsun işte Arkana bakmadan Nasıl geçer bu yaz Ne olur bana yaz Sen sen sen Sen bir ömre bedel Yok yok yok Gitme gitme gel Eylülde gel Okul yolu sensiz Ölüm kadar sessiz Geçtim o yoldan dün İçim doldu hüzün Yapraklar solarken Adını anarken Bekletme ne olur Gelmek zamanı gel Yok yok yok Gitme gitme gel Eylülde gel
Fecri Ebcioğlu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Evvelden..
Çiçek hiç açmaya çalışır mı, Açar!
He Ana He
Sırtındaki ter bezini çıkarayım deme, cebine koyduğum kağıdı buruştur, kalemini de sürekli körelt he mi oğlum
Reklam
Sadık Munis tekrar paylaştı.
...unuttum diyemem, fakat üzerimde bir tesiri kalmamış.
Sofie' nin mağarasına sahip olan var mı?
Sofie kendini bildi bileli çalılıktaki dar geçidin farkındaydı. Oradan sürünerek geçince geniş ve boş bir yere geliyordu, yani mağarasına. Burada kimsenin onu bulamayacağından emindi.
Sayfa 15 - Sofie AmundsenKitabı okuyor
Norveç' te hristiyanlık yayılmadan önce, Norveçliler Tor' un iki teke tarafından çekilen bir arabayla gökyüzünde dolaştığına inanıyorlardı. Çekicini salladığı zaman şimşekler çakar, fırtınalar oluşurdu. Fırtına sözcüğünün Norveççesi Tor-donn dur, yani Tor' un gürültüsü anlamına gelir.
Sayfa 31 - Sofie AmundsenKitabı okuyor
Esrarengiz Mektuplar
Hayatta en önemli şey nedir? Açlık çekilen bir ülkede birine bu soruyu sorarsak cevap "yemek" olacak; donmakta olan biri sorarsak cevap "sıcak"; kendini yalnız ve çaresiz hisseden birine soracak olursak cevap mutlaka "diğer insanlarla beraber olmak" olacaktır. Ama tüm bu ihtiyaçları giderildikten sonra, bütün insanların ihtiyacı olan bir şey daha var mıdır hala? Filozoflar "evet" diye cevap verirler. Onlara göre insan sadece ekmekle yaşayamaz. Tabii ki bütün insanlar yemek yemelidir. Ayrıca sevilmeye ve ilgi görmeye ihtiyaçları vardır. Ama bütün insanların ihtiyacı olan bir şey daha vardır: Kim olduğumuzu ve neden yaşadığımızı bilmek.
Sayfa 20 - Sofie AmundsenKitabı okuyor
Sadık Munis

Sadık Munis

, 2019 okuma hedefini güncelledi.
Aranızda Bibliyofil var mı?
2019 OKUMA HEDEFİ
1/100 kitap - %1 tamamlandı
1 kitap okudu
100 kitap
575 sayfa
0 inceleme
15 alıntı
Reklam
Sadık Munis

Sadık Munis

, bir kitabı okumaya başladı
Sofie'nin Dünyası
Sofie'nin DünyasıJostein Gaarder
8.6/10 · 36,8bin okunma
Hüseyin Nazmi Yoksunluğu..
Taze zihinleri gelişmeye başlayıp okuduklarını anladıkları zaman ikisinde de okuma cinneti başladı. İlk okuma heveslerine özgü doymak bilmez bir açlıkla her ellerine geçeni okumak istediler. Önce hikayeler, kitapçılardan kirayla alınmış yahut arkadaşlarından bin ricayla istenilmiş yerli yabancı bir alay hikaye okudular. Çoğu zaman birlikte okurlardı, sınıfın bir tenhaca bir yere çekilirler, kitabı çekmecenin içine yerleştirirler, Ahmet Cemil yavaş sesle okur, Hüseyin Nazmi dinler ve işitemediklerini göz ucuyla süzerek tamamlardı. İki arkadaş fikirlerini, kalplerini bir kitabın bir sayfasında böylece birleştirirlerdi.
Sayfa 26
Hoş kıvrıntılarla bükülerek kulaklarından dolaşan uzun sarı saçları ensesi dökülmüş bir genç Ahmet Cemil..
Sayfa 2 - Mai ve Siyah
İki Gözüm Ayşe..
Yani Ahbaplığımızı kırlangıçlar hikayesi gibi bitirmek istemiyorum. O hikayeyi Sinop Hapishanesi' nde yazarken aklımda hep sen vardın. Ne fesat ne ahlaksız adamım değil mi?.. Bu mesele üzerinde uzun boylu konuşmaya hacet yok. Bu sefer ben Ankara' ya gelirken sana böyle bir şey söylediğim zaman "ben karışmam" demiştin. Yine karışma, ben karışayım ve sen bana tabi ol. Hem sen benim gibi efendiyi mum ile arasan bulamazsın. Güzellik de senden fersah fersah ileride. Mesela bir Grek burnu bir Ayşe kıymetinde. Boy pos Allah' a şükür yerinde, hiç olmazsa seninkine muvafık. Akıldan yana hiç değilse bir şey söyleyemezsin. Yani birbirimize bir şey söyleyecek halimiz yok. Aşk ve muhabbet meselesine gelince, beraber gitmekten sıkılmayacak kadar birbirimizden hoşlandığımızı zannediyorum. Suluca aşık olacak kadar çocuk değiliz herhalde... Canım, seni böyle sözlerle kandıracak değilim ya otur düşün, herhalde daha muvafık ve hakiki esbap bulursun, nedense kafanın benimkine benzeyen mihanikiyeti var...
Sadık Munis tekrar paylaştı.
kazdağları
🌲BU SEFER MESELE GERÇEKTEN AĞAÇ🌲
Reklam
Hüseyin Nazmi' yi Müdafaa
Ahmet Cemil' in yanaklarına hafif bir renk çıkıyor, dudaklarına bir titreme geliyordu. Fakat sesi saf bir ahenk kadar kulakları okşayan, ruha sıcaklık veren sesi -uçtukça uçuş kabiliyeti artan kırlangıçlar gibi- söyledikçe kuvvet buluyordu.
Sayfa 6 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Goethe' nin Mefistosu Margaret' e vaiz ederken..
Kilisenin sağlam bir midesi vardır. Nice ülkeleri yiyip yutmuş, hiçbir zaman hazımsızlığa uğramamıştır. Aziz bayanlarım, haram malı ancak kilise hazmedebilir.
Sayfa 91 - Ahmet Said MatbaasıKitabı okudu
Faust
Sadakati, kalbinin temizliğinde saklayabilen ne mes'uttur. Hiçbir fedakarlık onu pişman etmez.
Sayfa 60 - Ahmet Said Matbaası 196Kitabı okudu
Faust
Mucize, imanın sen sevimli yavrusudur.
Sayfa 38 - Ahmet Said Matbaası 1960Kitabı okudu
Faust
Bu dünyanın iyilik tarafına ulaşsak bile onu, yalan ve vehimden ibaret sayıyoruz.
Sayfa 35 - Ahmet Said Matbaası 1960Kitabı okudu
Faust
Her yerde insanların dert çektiklerini ve ancak mahdut bir iki kişinin mes'ut olduğunu binlerce kitaptan mı öğreneceğim?
Sayfa 35 - Ahmet Said Maatbaası 1960Kitabı okudu
Reklam
575 syf.
·
Puan vermedi
Faust
FaustJohann Wolfgang Von Goethe
8.2/10 · 13,7bin okunma
Mefisto Dedi ki..
Liyakatle bahtiyarlığın birbirine nasıl zincirlendiğini ahmaklar hiçbir zaman hatırlarına getiremezler.
Sayfa 15 - Ahmed Said Matbaası 1960_çeviri: Sadi IRMAKKitabı okudu