Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Samet Peker

Samet Peker
@Sametpeker02
Evli Okumayı öğrenmeyi seven İyi bir kul ve iyi bir insan olmaya çalışan Sıradan bir kişi
10 okur puanı
Ekim 2023 tarihinde katıldı
Çanakkale Savaşı
Komutanından erine kadar şehit olan kahraman 57. Alayın Sancağı halen Avustralya'nın Melbourne kentinde ki savaş müzesinde sergilenmektedir. Sancağın tanıtım paketinde şunlar okunmaktadır: " Bu Alay Sancağı Gelibolu savaş alanından getirilmiştir ama esir edilmemiştir. Türk Ordusunun geleneklerine göre bir alayın sancağı, alayın son eri ölmeden teslim edilmez. Bu sancak, sonuncu muhafızında altında ölü olarak yattığı bir ağacın dalına asılı olarak bulunmuştur. Kahramanlık timsali olarak karşınızda duran bu Türk Alayı Sancağını selamlamadan geçmeyin.
Sayfa 91
Reklam
Sultan V. Mehmet Reşat
"Haberim yoktu olup bitmiş işlerden, Mesneviler okuyordum oturup ezberden.. Birde baktım haber geldi bizim Enver'den; Salvet etmişti Çanakkale'ye bahr ü berden, Ehl-i İslam'ın iki hasmı kavisi birden... Böylesine bir çaresizlik içindeydi Sultan V. Mehmet Reşat... ama en azından şehzadeler cepheye gidemez, orduya moral veremezlermiydi? İttihat - Terakki bu teşebbüsü bile önlemeye çalıştı. Enver Paşa'ya göre herşey yolundaydı: padişah müsterih olmalıydı. Almanlar umulmaz bir çıkış yapacak ve düşmanları perişan edecekti.
Sayfa 66
248 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Osmanlı Padişahları
Osmanlı PadişahlarıYavuz Bahadıroğlu
7.9/10 · 641 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Sultan Abdülhamit Han Hz
Padişah, kendisine halledildiğini ( tahttan indirileceğini ) tebliğe gelenlerin kimliğini öğrenince, çok üzüldü: " Bir Türk Padişahına, İslam Halifesi'ne hal kararını bildirmek için bir Yahudi, bir Ermeni, bir Arnavut ve bir nankörden başkasını bulamadılar mı?" demek ten kendisini alamadı.
Sayfa 227Kitabı okudu
Reklam
Sultan Abdülhamit Han Hz
Dünyanın bütün altınlarını verseniz, memleketimin bir karış toprağını satmam!
Sayfa 226Kitabı okudu
Sultan I.Ahmet Han Hz
Sultan Ahmet Han hz. Peygamber'e sevdalıydı. Peygamberimizin ayak izini ( Kadem-i Şerif ) resmettirmiş ve hayatı boyunca Hilafet sarığının ön kısmında taşımıştı. Bunun için bir de şiir yazdı: N'ola tacım gibi başımda götürsem daim, Kade-i resmini ol Hazret-i Şah-ı Rusülün; Gül-i Gülzarı Nübüvvet, ol kadem sahibidir, Ahmeda durma yüzün sür, kademine ol gül'ün.
Sayfa 127Kitabı okudu
Sultan III.Mehmet Tiryaki Hasan Paşa
Hatt-ı Hümayunu okuyan Hasan Paşa, birden hüngür hüngür ağlamaya başladı. Şaşırıp sevinmesi gerekirken neden ağladığını soranlara dedi ki. " Bizum gençluğumuzde böyle küçük hizmetlere vezirlik verilmez, Padişah mektubu yazılmazdı. Kanije müdafaası gibi küçük hizmetlere de artık Vezirlik verilmeye, Hatt-ı Hümayunlar yazılmaya başlanması, kaht-ı rical ( Adam kıtlığı ) emaresidir. Ki, acil tedbir düşünülmezse, Osmanlı'yı kasıp kavurur. Biz nerede idik, nereye geldik diye ağlıyorum.
Sayfa 123Kitabı okudu
Fatih Sultan Mehmet
24 Mayıs'ta, imparatora, son kez teslim olmasını teklif eden II. Mehmet, imparatorun bunu reddetmesi üzerine, 28 Mayıs gecesi büyük bir hücum başlattı. Bu hücum 29 Mayıs 1453 Salı günü, İstanbul'a girilmesiyle sonuçlandı. Sultan II.Mehmet artık " Fatih" ti. Peygamber müjdesi gerçekleşmiş, yüz yılların hasreti dinmişti.
Fatih Sultan Mehmet
Madem ki deniz yoluyla Haliç'e girilemiyordu, o halde donanma karadan denize indirilecekti! Hemen planını uygulamaya geçirdi. Önce gemilerin geçeceği yol yapıldı. Bu yola kızaklar döşendi. Gemilerin kolayca kayması için, kızaklar yağlandı. 21-22 Nisan gecesi 72 parça gemi, Tophane limanından Tepebaşı'na çıkarıldı, oradan Kasımpaşa'ya indirilerek Haliç'e girdi.
100 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.