Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şuâyı Umut

Şuâyı Umut
@Sofi_13
Sıkı Okur
Kutsal inadı olanlar gerekli.! Bir kalbi daha olanlar gerekli... # Nuri Pakdil # Derdi olan insan, okur.. Derdi olmayan da okuyarak dert sahibi olur.. Asıl mesele: bir derdimizin olmasıdır.. # Rasim Özdenören #
Sosyal Hizmetler
..Gurbet diyârında..
48 okur puanı
Temmuz 2019 tarihinde katıldı
İlimde derinleşenler "Biz O'na inandık" derler. [Kur'an-ı Kerim]
Sayfa 113
Reklam
" İlim bir noktadır. Fakat onu cahiller çoğaltmıştır! " -Hazreti Ali-
Sayfa 101
Varlığın niçin vâr olduğu, hakikatin ne olduğu sorusu, insanın nefsinden, yani benliğinden gelen bir sorudur. Bu soru cevaplanmadığı, yani varlığın sebebi bilinmediği takdirde insan ziyan içinde bulunacaktır..!
Sayfa 96

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Olgunlaşmaya ihtiyaç duyan bu kâinât, Her dâim yürümeye mahkûm bu kervan Hayâl bile edilemeyecek eşsiz bir sırra, Her şeyi kendine çeken Hakk'ın cemâlinin nûruna doğru gitmektedir, dedim.
Sayfa 93
Bu, vicdanı paramparça eden büyüklük, Bu uçsuz bucaksız Derya Cenab-ı Hakk'ın büyüklüğü karşısında bir nokta bile değildir..! dedi.
Sayfa 83
Reklam
- Güneşteki patlamaların meydana getirdiği gürültünün şiddetini hayal etmeye gücün yetmez! Dünyanızda oluşan gök gürültülerini milyon kere büyütürsen, bu konuda yaklaşık bir fikir edinmiş olursun.
Sayfa 82
- Hey çocuk! Âlimlerimizin gezdiği âlemlerden milyonda birini bile görmedik. Heyhât! Milyonlarca sene olan cihazımızla dolaşsak bile, kâinâtın ancak bir mahallesine gezmiş sayılırız, dedi. - Ya Rab! Ya Rab! Bu nedir? Bu, idraki paramparça eden büyüklük ve genişlik nedir? dedim.
Sayfa 82
Zira güneşin çekim gücü aklımızın almayacağı bir denge içinde kaybolmuştu..
Sayfa 81
İnsan bilincinin ortaya çıkardığı geometrik şekillerle, tabiatın eşsiz yaratılışı arasında tam bir uyum vardır. İşte bu, insanın âlemin özü olduğuna; Gerçek yaratıcı ile maddi ve mânevî bağlarının bulunduğuna en büyük delildir.
Sayfa 81
Yaratılışımızın gayesi...
Zuhûrun gayesi: Iالله'ın bilinmeyi istemesi, sevmesidir. Bu, ancak İnsan-Kâmilde tahakkuk ettiğinden, zuhûrun, yani yaratılışın gayesi İnsan-ı Kâmildir..
Sayfa 66
Reklam
Çilenin, başlıca 2 gayesi vardır: Nefsin tezkiyesi ve marifetullah.
Sayfa 65
I الله eser ve fiileriyle, ulûhiyetiyle Zâhir, Zâtıyla, Hakikatiyle Bâtındır. [İbn Arabi, a.g.e. s. 134]
Sayfa 65
Bir Hadîs-i Şerîf'te şöyle buyurulur: Iالله Teâlâ buyuruyor ki: "Ademoğulları zamana (dehre) söverler. Hâlbuki zaman (dehr) benim. O, gece gündüz benim Kudret elimdedir. "
Sayfa 64
" Kâinattan sen idin maksûd, sen! Ey zekâ! Bizler senin miratınız. Secdegâh sen, kıble-i mâbud sen! "
Sayfa 62
" Ey varlık aleminin misafiri! Gerçeklerin sırrının ne olduğunu anla! Vahdet ânının sınırı yoktur. Söylediğin her şey O'nun adıdır. Çünkü her şeyde gizli olan nokta O'dur. Bazen fezâ'yı dolduran cevherdir, Bazen cihandır. Ölüm ve hayat onun kadehidir. Bazen güneş, bazen aydır. Bazen yağmur, bazen buluttur. Ateş de kendi, Alev de kendidir. Gece de kendi, Seher de kendidir. Bazen taş, bazen bitkidir. Bazen karınca, bazen arslandır. Ruh da kendisi, ceset de kendisidir. Hayatta kendisi, ölüm de kendisidir."
Sayfa 59
257 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.