Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sefine

Sabitlenmiş gönderi
mottomuz...
Çok okumak kadar iyi anlamak da önemlidir. 'İkra' anlayarak okuman, okuduğunu yoğurman ve etrafa serpmen anlamlarına gelir. Salt okuma bir nevi fehmden kaçmaktır. Çok kitap okumak değil, çok anlamak marifettir. (İbrahim Kaya)
Reklam
Sefine
Bir kitabı okumaya başladı
Şualar
ŞualarBediüzzaman Said Nursî
9.5/10 · 2.521 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
880 syf.
·
Puan vermedi
Lem'alar
Lem'alarBediüzzaman Said Nursî
9.6/10 · 4.576 okunma
Bize Ömer (r.a) gibi cesur adamlar lazım
Hazret-i Ömer de, bir gün kılıcını kuşandı. Yanına oklarını ve mızrağını alıp herkesin önünde Kâbe'yi yedi defa tavaf etti. Oradaki müşriklere, yüksek sesle şunları söyledi: - İşte ben de dînimi korumak için Allahü teâlânın yolunda hicret ediyorum. Karısını dul, çocuklarını yetim bırakmak, anasını ağlatmak isteyen varsa şu vâdinin arkasında önüme çıksın!... Böylece Hazret-i Ömer ile yirmi kadar müslüman, güpegündüz, çekinmeden Medîne'ye doğru yola çıktılar.
Sayfa 180
Reklam
255 syf.
·
Puan vermedi
Kastamonu Lahikası
Kastamonu LahikasıBediüzzaman Said Nursî
9.6/10 · 2.068 okunma
Sefine
2024 okuma hedefini ekledi.
2024 OKUMA HEDEFİ
2/14 kitap - %14 tamamlandı
2 kitap okudu
14 kitap
1.135 sayfa
0 inceleme
1 alıntı
21 günde 1 kitap okumalı.
Dün ki yapılan yardım bağışında anladım ki; -Hz. Ebubekir (r.a) zekat vermeyenlerle savaşmasında hikmet varmış. -Yine T.C. tarihinde ilk defa devlet tarafından zekat toplandı(adına zekat demeselerde) ve zorunlu olmamasına rağmen toplanan ortada, demek denetimli ve sürekli yapılsa müthiş bir dağılım. -Aslında şeriatın zekâtı emretmesiyle; haşa gerici değil aksine ilerici bakış açısıyla, toplumsal huzuru sağlayabileceğini gördüm. Daha binlerce hikmeti var tabi. -Yine inanmayan bir takım kimselerin yönelttiği soruların cevabı niteliğinde ibretlik bir mesele ki o sorulardan bazıları; "Dünya da insanlar neden aç? Neden fakirlik var? gibi soruların cevabını da almış oldum. Demek ki servet bir kısım insanlar arasında dönen bir şeymiş ki diğer insanların hakkına tecavüz gibi olmuş.
Kurt konuşur mu diyenler var?
Beş altı tarîkle manevî bir tevatür hükmünü almış kurt hâdisesidir ki bu kıssa-i acibe çok tarîklerle meşhur sahabelerden nakledilmiş. Ezcümle, Ebu Saidi'l-Hudrî ve Seleme İbni'l-Ekva ve İbn-i Ebî Vehb ve Ebu Hüreyre ve bir vak'a sahibi çoban Uhban gibi müteaddid tarîklerle haber veriyorlar ki: Bir kurt, keçilerden birisini tutmuş; çoban, kurdun elinden kurtarmış. Zi'b demiş: "Allah'tan korkmadın, benim rızkımı elimden aldın." Çoban demiş: "Acayip! Zi'b konuşur mu?" Zi'b ona demiş: "Acib senin halindedir ki bu yerin arka tarafında bir zat var ki sizi cennete davet ediyor, peygamberdir, onu tanımıyorsunuz!" Bütün tarîkler kurdun konuşmasında müttefik olmakla beraber, kuvvetli bir tarîk olan Ebu Hüreyre ihbarında diyor ki: Çoban kurda demiş: "Ben gideceğim fakat kim benim keçilerime bakacak?" Zi'b demiş: "Ben bakacağım." Çoban ise çobanlığı kurda devredip gelmiş. Resul-i Ekrem aleyhissalâtü vesselâmı görmüş, iman etmiş, dönüp gitmiş. Zi'bi çoban bulmuş. Zayiat yok. Bir keçi ona kesmiş, çünkü ona üstadlık etmiş. Mektubat
Demek Muhammed-i Arabî aleyhissalâtü vesselâm, Üstad-ı Ezelî'sinden ders alır, öyle ders verir.
2.348 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.