Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Serdar Yegül

Serdar Yegül
@Yegul
Okumadan nasıl vakit geçer?
192 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Aziyade
AziyadePierre Loti
7.6/10 · 779 okunma
Reklam
204 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
19 günde okudu
Çıkrıklar Tekstil Makinalarına karşı
Romanda, 1870’lerin temel toplumsal sorunlardan biri olarak, tekstil makina ürünlerinin çıkrık ürünlerine baskı yapması ve çıkrık ürün satışlarını ortadan kaldırmasına değinilirken, diğer yandan toplumu yöneten Bolu valisi ve etrafındaki eşrafın, söz konusu sorunu sanki bir mezhep savaşı varmış gibi yönetmeleri anlatılıyor denebilir. Romanda özetle, sanayileşmenin Türk toplumu üzerindeki etkileri anlatılıyor denebilir. Toplumcu gerçekçiliği dile getiren ilk yazarlardan biri olan Sadri Ertem (1898-1943), Sabahattin Ali’lere ilham veren ve yol gösteren bir yazar olarak anılıyor.
Çıkrıklar Durunca
Çıkrıklar DuruncaSadri Ertem · Kor Kitap · 2020532 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Sevimli Olmak
İnsanın soytarı olmadan, başkalarını güldürmeden, başkalarının bencilliklerini şahlandırmadan sevimli olması ne güç şeydir.
Sayfa 44 - Kor Kitap, 2. BaskıKitabı okudu
192 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Doğu ile Batı Arasında Yaşayış Farkları (1877)
Konusu kısaca: “Bir İngiliz subayının 1877 yılında savaş gemileri yoluyla Selamik ve İstanbul‘a gelmesi, İstanbul’daki yaşam ile Batı yaşamını kıyaslaması, Aziyade isimli bir kadınla tanışması ve ona tutulması, Aziyade'yi tanıdıkça Doğu yaşayış tarzını daha yakından tanıması, Türklerle Rusların savaşında Türk tarafında savaşa katılması ve vefatı” denilebilir. Roman’ın 94 ilâ 103. sayfaları arasını özellikle okumanızı öneririm. Bana çok ilginç geldi. ytearastirmalari.com/DergiTamDetay.a...
Aziyade
AziyadePierre Loti · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2021779 okunma
Reklam
Gerçek Hayat Zihinsel Hayata Karşı
Hayatımda; gerçek hayatımda bazı insanların zaman ve hacim olarak bu kadar az yer kaplamasına rağmen neden varlıklarını zihinsel hayatımda inatla sürdürdüklerini anlamaya çalışıyordum.
Sayfa 181 - İletişimKitabı okudu
291 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Zor Zamanlarda Hayatla Başa Çıkmak
Zor zamanlarda hayatla başa çıkmaya çalışan insanların hikayesi. 1980’lerin başında 14 yaşında olan ve Antalya’nın Şaranpol Mahallesinde yaşayan Filiz’in, 1980’lerin sonunda, 20 yaşlarında Almanya’nın Şaranpol mahallesi olan Freuzberg’e yolculuğu ... sonrasında 2019 yılına, 53 yaşına kadarki hayatı ... Roman’da, ikili ilişkilerde ayrılışların ve uzaklaşmaların çok güzel bir dille anlatılması. Bu kadar yoğun insan ilişkilerinin, cinsellik konularına girmeksizin çok güzel işlenmesi. Yazar Şükran Yiğit’in bugünün diliyle, modern Türkçeyle yazdığı nefis bir roman. Okurken bir çırpıda sizi sarıp sarmalayan bir roman. Şiddetle öneriyorum.
Burası Radyo Şarampol
Burası Radyo ŞarampolŞükran Yiğit · İletişim Yayınları · 2020766 okunma
Nasıl Aşık Olunur?
İnsan ancak bir insanı hem anlayıp hem anlayamadığında, onunla hiç tanımadığı bir dünyaya girdiğini hissettiğinde âşık oluyor galiba.
Sayfa 156 - İletişimKitabı okudu
Kim kimden kopya çekiyor?
“Kim kimden kopya çekiyordu? Hayat mı kitaptan, kitap mı hayattan? İşte bu soruyu arıyordum.”
Sayfa 27 - İletişimKitabı okudu
1877 YILI İSTANBULUNDAN İNSAN MANZARALARI
“.. Eyüp’te herkes çok sakin ve oldukça kararlı. Kahvehanelerde, akşam vakti, en küçüklerinde bile seviye farkı gözetmeden zenginler ve yoksullar, paşalar ve halktan adamlar toplanıyorlar... (Hey gidi bizim demokrat milletimizin, Batı cumhuriyetlerimizin bilmediği şu eşitlik!) Çok bilgili biri de bulunur oralarda, günlük gazetelerde çıkan anlaşılmaz yazıları çevresindekilere açıklar, herkes onu sessizce ve inanarak dinler. Alışılmış olduğu üzere, bizdeki kenar mahalle kahvehanelerinde İngiliz birası ve apsent içerken yapılan hararetli tartışmalardan burada iz yoktur, Eyüp’te içtenlikle ve dinsel bir saygıyla siyaset yapılır. İnançlarını ve ciddi bir biçimde dürüstlüğünü korumuş bir halktan ümit kesmemek gerekir.”
Reklam
328 syf.
6/10 puan verdi
SIKIŞTIRILMIŞ KİŞİLİK
Kimliği, mahalle baskısı yoluyla oluşturulan, İspanyol koloni yöneticisi Zama, kendine dayatılan kimliği kabul etmez ve kimliğini değiştirmeye çalışır. Mevcut kimliği içinde sıkışmış Zama, ne yaşadığı Güney Amerika’daki İspanyol kolonilerinden İspanya’ya dönebilir ne de kolonilerde istediği hayatı yaşayabilir. Kendini adeta arafta hisseden Zama, ne iç aleminde dikiş tutturabilir, ne de dış alemde! Bir metafor olarak nehir, istemediği balığı dışarı atmak üzeredir.
Zama
ZamaAntonio di Benedetto · Alakarga Sanat Yayınları · 201935 okunma
Sevgi neye benzer?
“Sevgi söğüt ağacının dalları gibidir; ağaç güçlü dallarından birini kaybettiğinde acı çeker, ama ölmez. Dahası bütün hayatını boşluğu dolduracak yeni dalın büyümesine adar”
Sayfa 67 - Martı Yayın GrubuKitabı okudu
577 öğeden 556 ile 570 arasındakiler gösteriliyor.