b.

b.
@atlaraveuzaklara
Üsküdar, İstanbul
190 okur puanı
Kasım 2017 tarihinde katıldı
Aktar Saim Efendi'nin büyük oğlu Ahmed ağabey bir gün Eşref Efendiye: "Amcacığım, siz türbedar Ahmed Amiş Efendi, Seyyid Abdülkadir Belhi, Mehmet Sabit Efendi gibi çok büyük zâtlara yetişmiş, nazarlarını almışsınız. Bu zevat göçtüklerinde ben daha çocuk yaşında imişim. Ne olurdu ben de onların nazarlarına mazhar olsaydım!" diye serzenişte bulununca, Eşref Efendi celallenerek o fevkalâde nâfiz nazarlarını Ahmed Düzgünman'a dikip: "Evlâdım, bu zevatın nazarlarına mahar olmuş lan nazarları gördün ya!" diyerek onu ikâz etmiş.
Reklam
1948 yılında bir gün Eşref Efendi, Mustafa Düzgünman ile Niyazi Sayın'a "Benim bir dedem vardır, cihanda bir tanedir. Gidin elini öpün!" diye Eyüp'te Sucu Ali Fani Dede'yi ziyaret etmelerini tavsiye etmiş. Mustafa Düzgünman, kendine has kuşkuculuğuyla, Ali Dede'nin nasıl bir kimse olduğunu soracak olmuş. Buna celallenen Eşref Efendi:"Bana bak Mustafa! Benim mührümü bastığım adam, adamdır. Şunu bil ki bu zât bu cihandan göçerse bu âlem bir daha kola kolay düzelmez" demiş.
Üsküdar Emetullah Gülnûş Valide Sultan Camii müezini olan Eşref Efendi, önce Gizlice Evliya türbesinin ve daha sonra vefatına kadar, Aziz Mahmud Hüdayi türbesinin türbedarı olarak da hizmet etmiştir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Hakkında pek az şey bilinen bu Gizlice Evliya'nın kabrine Aziz Mahmud Hüdayi ihtiram eder ve hatta önünden geçerken sağ elini kalbinin üstüne koyar, vücudunu kabre çevirir, yan yürüyerek geçermiş.
H yayınları
Ebu Hureyre'den rivayet edildiğine göre, Resulullah sas şöyle buyurmuştur: "Allah'a, kabul edeceğine gerçekten inanarak dua edin. Bilin ki Allah, ciddiyetten uzak ve umursamaz bir kalp ile yapılan duaları kabul etmez."
Reklam
Enes b. Malik'ten nakledildiğine göre, Hz Peygamber şöyle buyurmuştur: "Şu üç özellik kimde bulunursa o kişi imanın tadına erer: Allah ve Resulü'nü herkesten çok sevmek; sevdiği kişiyi sadece Allah için sevmek; imandan sonra küfre dönmekten, ateşe atılmaktan çekindiği gibi çekinmek."
İmam Malik'e ulaştığına göre Resulullah (sav) şöyle buyurmuştur: "Size iki şey bırakıyorum, onlara sarıldığınız sürece yolunuzu şaşırmayacaksınız: Allah'ın kitabı ve Peygamberi'nin sünnetidir."
Ebû Hüreyre'nin naklettiğine göre, Resûlullah(sas), "İnsanlar gümüş ve altın madenlerine benzerler. Câhiliye devrinde hayırlı olanlar, İslâm'da da hayırlı olanlardır. Yeter ki, İslâm'ı iyi kavrasınlar. Ruhlar da toplu cemaatlerdir. Onlardan birbirleriyle uyuşanlar kaynaşır, uyuşamayanlar da anlaşamaz, ayrılırlar." buyurmuştur.
Aşki El-Hâc Muzaffer Ozak hz'den bayram duâsı Hulûli ile müşerref olduğumuz mübarek Ramazan Bayramını cümlemiz hakkında mübarek eyleye. Elveda diyen Ramazan'ı cümlemizin hakkında hoşnudu râzı eyleye. Kıyamette cümlemize şefi eyleye. Şefaati Kur'an'a nâil eyleye. Bunca tuttuğumuz oruçları kıldığımız namazları kabul buyurup bizleri mahrum ve
İmanda daim et bizleri göster görülecek yüzleri duyur işitilecek sözleri, o zaman bizler bayram edelim. taatta geçir ömrümüz imanda göçür bendimiz nur eyle Kur'an kabrimiz o zaman bizler bayram edelim
Reklam
yunûs sûresi, 12: "insana bir sıkıntı dokunduğu zaman, gerek yan yatarken gerek otururken gerek ayakta iken bize yalvarır. Fakat kendisinden sıkıntısını açıp kaldırıverince , sanki kendisine dokunan o sıkıntı için bize dua etmemiş gibi gider. İşte ölçüsüz davrananlara yapmakta oldukları şeyler, böyle süslü gelmiştir."
Nebî (salllahualeyhivesellem)'in şöyle buyurduğu rivâyet olunmuştur: "Şüphesiz cennet dört nefere âşıktır. Bunlar: Kur'an okuyan, dilini koruyan, açları doyuran ve ramazân ayında oruç tutanlardır."
Yine firkat nârına yandı cihân Hasretâ gitti mübarek Ramazân Nûr ile bulmuşdu âlem yeni cân Firketâ gitdi mübarek Ramazân İndi Kur'an sende ey nûru güzel Leyle-i Kadr'inde ey kadri güzel Gitdin ey tehlîl ü tekbîri güzel Elvedâ gitdi mübarek Ramazân Gâhi tesbîh u senâ vü zikr ile Gâhi tahmîd u dua vü şükr ile Cân bulurdu mürde diller nûr ile Hasretâ gitdi mübarek Ramazân Bu ay içre bağlanır dedi resûl Cinn ü şeytan k'itmeye aslâ fuzûl Hep dualar bunda olurdu kabûl Firkatâ gitdi mübarek Ramazân Cem'olup Hakk'a münâcaat edelim Nûr-ı Kur'ân ile doğru gidelim Bilmedik kadrin Niyâzi n'idelim Ey dirîgâ gitdi şehr-i Ramazân.
Yılın kalbi mesabesinde olan Ramazân-ı şerîf ayıyla, haftanın kalbi menzilesinde olan cuma gününün özel bir münasabeti vardır. Hazreti Âişe'den rivâyetle Râsulullah (sav): "Cuma sâlim olursa (mümkün mertebe günahsız ve huzuru kalple geçerse), bütün günler sâlim olur. Ramazân sâlim olduğunda ise bütün sene selamette olur."
Oruç Allah'a aittir, cahil olma! Sen onun tecelligâhısın, bunu bilmelisin!
722 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.