Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Rabia Temel

223 syf.
·
Puan vermedi
Nebevi Eğitim Modeli Darü'l Erkam
Nebevi Eğitim Modeli Darü'l ErkamMuhammed Emin Yıldırım
9.2/10 · 1.762 okunma
Reklam
“…Doğru öfke daima karşı konulmaz bir zorlama hareketi oluşturur. Riskler ne olursa olsun. Ve bu harekete geçmek için zorlama değil, doğru şeyi yapmak için zorlamadır. Biz özgür irademizi kullanarak sırtımızı dönebiliriz ama bunun bedeli özsaygımızı yitirmek olur ve buna dayanmak güçtür.”
Sayfa 370Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
“Bazı gözlemler…”
Son analizde sorunlu ergenlerde gözlemlediğimiz uyuşturucunun da, bedene yapılan işkencenin de, dürtüsel sapık cinselliğin de, şiddetin ve kaygının da temel nedeni, sadece içinde bulunulan katın yatay arayışları değil, aynı zamanda bir üst kata çıkamamanın getirdiği daraldır. Uygun şartlar altında çocuklarda merhamet, muhabbet, şefkat, idealizm, fedakarlık gibi latif duyguların uyanması biz erişkinlere nispetle çok daha kolaydır. Benim tavsiyem size sorun yaşatan çocuklarınızı da alarak ihtiyaç sahiplerine ziyaretlere gidin. Bir süre sonra mucizevi gelişmeler olacak ve bir türlü söz dinlemeyen çocuklarımızdan bu defa siz bir şeyler öğrenmeye başlayacaksınız. Bitip tükenmek bilmeyen maddi istekleri de doyumsuzlukları da azalacak. Yeni bir cep telefonu istediklerinde o cep telefonunun Nijer’de yiyecek bulamayan 100 çocuğu bir ay açlıktan kurtarabileceğini anladıklarında başlarını önlerine eğip kanaat halinin o kelimelere sığmayan bilgeliğini ve kemalini yaşayacaklar.
Sayfa 387Kitabı okudu
“Alan, isteyen” olmaktan “Veren” olmaya geçiş…
İhtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışarak “ Hayır terapisi “ devreye sokulabilir. “Alan”varoluş konumundan “veren “ varoluş konumuna geçilebilirse faydalı olabilir. Aslında bir yönüyle bütün duygulanım patolojilerinin oldukça benmerkezci birer varoluş tarzı olduğu söylenebilir. Kişi bunu istemli bir şekilde yapmasa da son tahlilde hep “benim depresyonum, benim nevrozum, benim yetersizlik duygularım, öfkem, kaygım, tatmin olmayan isteklerim vs.” söz konusudur. “Hayır terapisi” varoluş tarzımızda 180 dercelik bir dönüş gerçekleştirdiği için bizi özgürleştirmenin yanı sıra, farkına varmadan o, dokuz yüz katlı nefes binasının bir üst katına çıkmamızı sağlayabilir. Duyu ve duygularımız ile beraber latif zekamızda yeni özellikler kazanır. Bu yükselmenin bir adı da “felah/yarıp öteye geçmedir” Bulunduğumuz nefs katında bizi sarıp sarmalayan o görünmez zarları yırtıp daha aydınlık ve ferah olan bir üst kata terfi etmek, Hayy/gerçek hayat alemine adım atmak anlamına gelir”
Sayfa 386Kitabı okudu
Reklam
“Arayış”
“İnsanlık yolunun önü de aradı da kanla ıslanmış. Dikkat et de kayma! Bu zamanda insan çalanlar, altın çalanlardan daha fazla. Ey insanoğlu! Hazine bulursun ama ömür bulamazsın. Sen uğraş da kendini bul, kendindeki gizli hazineyi araştır. Çünkü bu hazine Sana da kalmaz. Senin elinden de geçer gider. Kendini bul, bul ama dikkatli ol! Kendini çaldırma! Fakat ne yapabilirsin ki bu Hak yolunda çok açıkgöz çok becerikli bir hırsız pusu kurmuş seni bekliyor”. Hz. Mevlana, Divan-ı Kebir’den seçmeler.
Sayfa 281Kitabı okudu
Rabia Temel tekrar paylaştı.
Duygularını düzeltirsen ahlakın, ahlakını düzeltirsen işlerin, işlerini düzeltirsen gittiğin yol, gittiğin yolu da düzeltirsen, yaşadığın dünya değişir ve güzelleşir.
Rabia Temel tekrar paylaştı.
Fazla bilgi, eğer faydasız ise doğru karar almada hata yaptırır. Bunun sebep olabileceği durum, "analiz edilmemiş bilgi paradoksu" olarak isimlendirilir. Bu paradoksa göre, karar vericiler, fazla bilgiye sahip olduklarında, bu bilginin analiz edilmesi zaman alır ve uzmanlık gerektirir. Bu nedenle çoğu durumda verimli bir karar alamaz.
278 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.