Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

diyalek_tik

diyalek_tik
@diyalek_tik
100 okur puanı
Ağustos 2020 tarihinde katıldı
Köhnelik, bir yere saplanıp kalmak iyi değildir; insanı mahveder.
Sayfa 195Kitabı okudu
Reklam
Ben acınmak istemiyordum ki. Beni kendi halime bıraksınlar istiyordum. Onlarda bunu yapmıyorlardı işte..
Sayfa 153Kitabı okudu
Gençlik insanın ruhundadır, gençlik yaşa bakmaz. Ruh meselesidir bu !

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Asıl kendime kızdığım; ne yapsam hadiselerin, insanların gidişini değiştiremeyeceğimi düşünemedim.
Gençlik öyle bir şeydir ki, diyordu: ancak elden gittikten sonra anlarsın...O bir an içinde gitti mi, eskisinden akıllı davranmaya başlarsın.
Reklam
İsmet İnönü'nün, Babam tarafından çok büyük hayranlıkla taktir edilen Atatürk'ün eski bir iş arkadaşı olmasının da bu kanaatin vücut bulmasında büyük bir tesiri olduğunu tahmin ederim.
Sayfa 149Kitabı okudu
Stalin konuştuğu müddetçe, onun hakkında yeni bir çok fikir ve kanaatlere de sahip oluyordum: Kısa yapılı, sakin bir adamdı. Derin ve ölçülü bir sesle konuşuyordu. Müthiş denecek kadar dinamik bir yaratılışa sahip, fakat aynı zamanda, içinde büyük bir itimat ve tedbir hissi taşıdığı da görülüyordu.
Sayfa 120Kitabı okudu
Liderlik gücü adım adım, ağır ağır İngilizlerin omuzlarından kayıyordu. Evet, İngilizlerin omuzlarından Amerikalıların omuzlarına kayıyordu.
Kimseden bir şey istediği yok, rahat bırakılmak bütün dileği, yaşamını bir yola sokmak için çırpınırken siz yokluk nedir bilmeyen tazeler..
Bağnazlık bir beyni bir kez çürüttü mü, artık hastalığın çaresi yok gibidir. Bu salgın hastalığa karşı, gitgide yayılarak, sonunda insanların ahlakını yumuşatan, hastalığın buhranlarını önleyen felsefi düşünceden başka bir ilaç yoktur.
Sayfa 226Kitabı okudu
Reklam
Devletleri tavan aralarının köşelerinden yöneten bütün bu insanlardan bıktım; dünyaya gelişigüzel hükmeden bu yasa koyucular, karılarını ve evlerini yönetemediklarinden, evreni düzene sokmaya bayılıyorlar.
Sayfa 166Kitabı okudu
Rahat bir tembellik içinde emeklerimizle beslenen, sizin alınterinizle, yoksuluğunuzla zenginleşen adamlar, partizanlar ve köleler için mücadele ediyordu. Efendileriniz olabilmeleri için yıkıcı bir bağnazlıkla esinlendiler, sizi; Tanrı'dan korkmanız için değil, kendilerinden korkasınız diye sizlere boş inananlar aşıladılar.
Sayfa 161Kitabı okudu
Tanrı beni dostlarımdan korusun, düşmanlarımın çaresine ben bakarım.
Sayfa 145Kitabı okudu
"Dünyayı yöneten kitaplardır" diyordu Voltaire. Hiç olmazsa yazılı dil olan uluslarda, ötekiler önemli değil aslında. "Eğitim gibi insanı ôzgürlüğe kavuşturan şey yoktur." Kendi de Fransa'yı özgürlüğe kavuşturmaya çalıştı. "Bir ulus düşünmeye başladı mı, önüne geçilemez artık." Fransa ancak Voltaire ile düşünmeye başlamıştı.
Sayfa 115Kitabı okudu
İnsanlar ne mutsuz ne acınacak durumdaymışlar. Bu duruma korkaklıkları ve budalalıkları yüzünden düşüyorlar, diyordu Voltaire..
Sayfa 106Kitabı okudu
308 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.