Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Rol Yapmak ve Kendim Olmak Arasında Sıkıştığım Zaman
"Gerçek bir gülümseme ya da yürekten bir kahkaha asla taklit edilemez."
Sayfa 30 - Tutku Yayınevi
Kendimizi geliştirsek mi
PAKİSTANLI MÜSLÜMAN BİR BİLİM ADAMININ İLGİNÇ ARAŞTIRMASI.. . Dünyada yalnızca 14 milyon Yahudi var; ~Amerika'da 7 milyon, ~Asya'da 5 milyon, ~Avrupa'da 2 milyon, ~Afrika'da 100 bin Adet Musevi yaşıyor..
Reklam
CHARLIE CHAPLIN
• Erken sinema devrinden hiçbir aktör, Charlie Chaplin (asıl adı Charles Spencer) gibi ününü bugüne kadar koruyamadı. Komik dehası ve pandomim konusundaki yeteneği, onun yapımlarını en popüler eğlencelerden biri haline getirdi. Ailesi tiyatrocuydu ve kendisi de 17 yaşındayken bir vodvil12 grubuna katılmıştı. 1913’te çıktığı ABD turnesinde sessiz filmin öncüsü Mack Sennett tarafından keşfedilerek onun sahip olduğu Keystone Co. stüdyolarında çalışıp bir yılda 35 şakşak (slapstick) komedide rol aldı. Yavaş yavaş kendi rolünü mükemmelleştirdi: Eşyaların azizliği veya etrafındaki insanların kötülüğü nedeniyle, masum olmasına rağmen tehlikeye düşen, ancak maceracı ve grotesk bir tarzla kendini kurtarabilen, melon şapkalı ve bol pantolonlu serseri Şarlo tiplemesini yarattı. 1919’da Mary Pickford, Douglas Fairbanks ve yönetmen D. W. Griffith’le birlikte United Artists film şirketini kurdu. İlk uzun metrajlı Yumurcak (1921) filmini Altına Hücum (1925), Şehir Işıkları (1931, ilk sesli filmi), Modern Zamanlar (1936) ve Büyük Diktatör (1940) gibi dünya çapında başarıları takip etti. 1952’de Avrupa’da yaşarken, ABD vatandaşlığına geçmeyen Chaplin’in, “Amerika’ya karşı faaliyetleri” nedeniyle ABD’ye dönmesine karşı çıkıldı. Dördüncü eşiyle İsviçre’ye yerleşti ve film çekmeye devam etti. Sahne Işıkları (1952), büyük gişe hasılatı yaptığı son film oldu… •
Umarım eğitime önem veririz
Alıntıdır PAKİSTANLI MÜSLÜMAN BİR BİLİM ADAMININ İLGİNÇ ARAŞTIRMASI.. . İSLAM DÜNYASI NİYE ADAM OLMAZ Dünyada yalnızca 14 milyon Yahudi var; ~Amerika'da 7 milyon,
mutluluk, mutlu olmak için çaba gösterenlerindir- ve gülen herkes mutludur. . . Gözlerimiz öte dünyaya bakıp bir ayağımız çukurdayken bile, şayet yine de gülebiliyorsak mutlu, rahat ve huzurlu olabiliriz.
Reklam
Hayatta herkes zengin olma ayrıcalığına sahip olamaz, fakat zenginlik bir gereklilik değildir. En mutlu insanlar aşırı uçlardakiler değil, orta halli hayat sürenlerdir. Asıl amaç gücümüzü tüketen durumlardan uzaklaşmak, sinirlerimizi sağlam tutmak ve mantık sınırları çerçevesinde kalmak olmalıdır.
Sayfa 71 - Yeryüzü YayınlarıKitabı okudu
"Kendimizi yokuş aşağı bırakmışsak, yukarı çıkamayalım diye yolun adeta yağlandığını görürüz."
Sayfa 67 - Yeryüzü YayınlarıKitabı okudu
"İyi özümsenmiş birkaç kitap zihnin gıdasıdır."
Sayfa 55 - Yeryüzü YayınlarıKitabı okudu
Tek bir çıkar yol mevcuttur: Dürüstçe ve inançla ilerlemek. Ancak bu erdeme sahip olduğumuz için kibirli tavırlar da takınmamalıyız. Dürüstlük insanın vazifesidir.
Sayfa 38 - Yeryüzü YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Dürüstlük, zenginlikten daha kıymetlidir çünkü kazandırdıkları, mutluluk ve tatmindir, ki karşımızdakinin gözlerine bakarak doğruyu söyleyebiliyorsak hayatın engellerinde tökezlememiz imkansızdır.
Sayfa 35 - Yeryüzü YayınlarıKitabı okudu
Kişilik aşırı nezaket anlamına gelmez. Azıcık sert olmak kişilik gelişimi için gereklidir. Aşırı nezaket zayıflığa ve dolayısıyla yozlaşmaya sebebiyet verir.
Sayfa 33 - Yeryüzü YayınlarıKitabı okudu
Sık sık temiz hava almak, egzersiz yapmak, sağlığa dikkat etmek ve başarıya inanmak, başarıya ve kahkahaya giden yolda atılan önemli adımlardır.
Sayfa 29 - Yeryüzü YayınlarıKitabı okudu
Gayret buhara benzer. Kaynama noktasına ulaşmadan ortaya çıkmaz. Diğer bir deyişle gönülsüz başlanan işler ilerlemez. İçimizdeki tüm gayreti açığa çıkaralım ki, içimiz enerjiyle dolsun.
Sayfa 28 - Yeryüzü YayınlarıKitabı okudu
63 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.