Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ebru

Asla çok geç değildir.Asla çok yaşlı değilsinizdir.
Reklam
Hayata değer vermenin yolu,başkaları için şefkat duymanın yolu,her şeyi en derin şekilde sevmenin yolu bu yaşantıların sonunda kaybolacağının farkında olmaktır.
Ölümün farkında olmanın,üzerinize düşen gölgesini kucaklamanın avantajını aklınızdan çıkarmayın.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
656 syf.
·
Puan vermedi
·
49 günde okudu
Dünya ve Fransız Edebiyatının en büyük isimlerinden,romantizm akımının öncülerinden ‘Victor Hugo’nun yazdığı bu eserde;19.yy Fransız toplumunu,Ortaçağdan gelen gotik mimariyi ve özellikle Paris’in simge yapılarından Notre Dame Katedralinin önemini ayrıntılı şekilde anlatan bir eser. Paris,kitabın ana karekteri olarak karşımıza çıkıyor .Paris detaylı bir şekilde tasvir ediliyor. Kitapta kilisenin zangoçu Quosimodonun çingene kızı Esmeraldaya olan aşkı kitabın diğer konusuydu.Bu kısımda etkileyici gelmedi bana. Matbaanın Fransa’ya gelmesiyle el yazmalarının yok olmaya başlaması,Katedrallerin gotik mimariyle bezenmiş heykelller yerine dümdüz dini yapıların inşa edilmesine dikkat çekerek mimarinin insan üzerinde ki etkisine değinmesi hoşuma giden kısımlarıydı.Cadıcılık,büyücülük ve karşıt kavramlarını birlikte aktarması bize çağın gelişimi ve değişimi hakkında bilgi veriyor. Kitapta çok fazla isim olması karışıklığa sebep oluyor. Çok büyük hevesle başladığım bu kitap beklentimi asla karşılamadı.Sefilleri yazan bir Victor Hugo değildi sanki.
Notre Dame'ın Kamburu
Notre Dame'ın KamburuVictor Hugo · Can Yayınları · 201932,9bin okunma
…insanın kendi bireysel kişiliğiyle değil ama kuşaklar boyunca dalgalanarak yayılan değerleri ve eylemleriyle varlığını sürdürebileceği inancı,kendi faniliği yüzünden kaygı duyan herkes için güçlü bir teselli olabilir.
Reklam
Yalnızlık ölüm acısını büyük ölçüde artırır.
Her çağ ölümle baş etmede kendi yöntemlerini geliştirir.Pek çok eski kültür-örneğin kadim Mısır-açıkça ölümün inkarı ve ölümden sonraki hayat vaadinin etrafında düzenlenmiştir.
Ölümden sonra hayat fikriyle kendimi teselli edemiyorum,çünkü ister hoş olsun isterse nahoş,sonu olmayan varoluş fikri benim için sonlu varoluş fikrinden çok daha ürkütücü.
656 syf.
·
Puan vermedi
·
49 günde okudu
Notre Dame'ın Kamburu
Notre Dame'ın KamburuVictor Hugo
8.7/10 · 32,9bin okunma
Kötülük yapınca tam yapacaksın.Canavarlığa bir kez giriştin mi yarı yolda durmak delilik olur!
Sayfa 430Kitabı okudu
Reklam
Sonunda her şey mutlaka yok olacaksa hiçbir şeyin gerçekten anlamlı olmadığını kendine söylüyordu.
Çoğu insanı ölüm konusunda dehşete düşüren şey geleceğin kaybı değil,geçmişin kaybıdır.Aslında unutma davranışı hayatın içinde her zaman var olan bir ölüm biçimidir.
Ebru

Ebru

, bir kitabı okumaya başladı
Güneşe Bakmak Ölümle Yüzleşmek
Güneşe Bakmak Ölümle YüzleşmekIrvin D. Yalom
8.3/10 · 2.196 okunma
On beşinci yüzyıla kadar mimarlık insanlığın başlıca kayıt defteri olmuştur;bu zaman diliminde dünyada az çok karmaşık olup da yapı şeklinde somutlaşmayan hiçbir düşünce ortaya çıkmamıştır;her halk düşüncesi,tıpkı her dini yasa gibi,kendi anıtlarını yaratmıştır ve nihayet insan türünün taşa yazmadığı hiçbir önemli düşüncesi olmamıştır .Peki neden?Her düşünce ,dini olsun felsefi olsun,kendini sürdürmekte yarar görür de ondan;bir nesli hareketlendirmiş olan fikir,başka nesilleri de etkilemek ve iz bırakmak ister de ondan…
Sayfa 245Kitabı okudu
Her büyük halk hareketi ,sebebi ve amacı ne olursa olsun,son çökeltisinden her zaman özgürlük ruhunu açığa çıkarır.
Sayfa 240Kitabı okudu
1.126 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.