Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Emine Çayır

257 syf.
8/10 puan verdi
·
20 günde okudu
İnsan Tabiatını Tanıma
İnsan Tabiatını TanımaAlfred Adler
8.5/10 · 1.021 okunma
Reklam
"Yavaş" beş harfli bir kelimedir, "hayat" da öyle. "Acil" dört harfle yazılır, "ecel" de öyle.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Zaman
İnsanın her daim öldürmeye çalıştığı, fakat sonunda insanı öldüren bir kavram.
Emine Çayır
Bir kitabı okumaya başladı
Zamanın Coğrafyası
Zamanın CoğrafyasıRobert Levine
7.8/10 · 148 okunma
Reklam
Dünyada yaşanan korkunç kıtlıkların tarihine baktığımızda, görece özgür bir basına sahip, bağımsız ve demokratik ülkelerde asla gerçek bir kıtlığın yaşanmadığı görülür.
Sayfa 240Kitabı okudu
Açlık, genellikle, bir savaşın yol açabileceği yıkımdan çok daha büyük bir yıkıma neden olur. Kıtlık, kılıçtan daha keskin bir silahtır.
Sayfa 185Kitabı okudu
Modern dünyada, gücün nerede yattığını ortaya çıkarmak için parayı takip edersiniz. Ancak geçmişte, yani eski dünyada, gücün kimin elinde bulunduğu besin ile ortaya konabiliyordu. İlk uygarlıkların nasıl örgütlendiklerini aydınlığa kavuşturmak istiyorsanız besinin izini sürmelisiniz.
Öyle ki, turuncu havuçlar bile insan ürünüdür. İlk başlarda havuçlar beyaz ve mor renkliydi. Havucun tatlı ve turuncu renkli olan çeşidi 16 yüzyılda William Oranj'a hediye etmek amacıyla Hollandalı bahçe uzmanları tarafından üretilmişti.
Bu arada Yunanlar ve Türkler, taş devri atalarına göre bugün hala kısa boyludur.
Reklam
Antik dünyada paranın icadından çok daha önce besinler birer zenginlik simgesiydi, besinlerin kontrolünü elde tutmak ise iktidarı elde tutmakla eş anlamlıydı.
320 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
40 günde okudu
Ne okusam diyerek rastgele online inceleme yaparken denk gelen bir kitaptı. Başlıkta yazan " Toplumların dönüşümünde besinin oynadığı role dair göz kamaştırıcı bir tarih" yazısı ilgimi fazlasıyla çekti bu sebepten alıp okumuş bulundum. İyiki de okumuşum. Genel kültür niteliğinde bir bilgi birikimi oldu benim için. Üzerinde konuşacağım konular biriktirdim, düşündüm. İçeriği ele alacak olursak insanlığın varoluşundan bu yana beslenme ve gıda nasıl bir dönüşüm geçirdi, avcı toplayıcılıktan tarıma nasıl geçtik? Neden geçtik? Gıdanın sebeb olduğu ve kazandırdığı savaşlar, ülkelerin besin temelli siyasi büyümeleri ve gelişmeleri gibi ilk çağdan günümüze kadar uzanan geniş bir derleme. Araştırılmış üzerine düşünülmüş bir kitap olduğu çok belli. Keyifle okudum. Genel kültür açısından çok kıymetli buldum. Tarih savaşlardan ibaret değildir tarihe şekil veren yüzlerce olay vardır. Mesela Şili uzun ince bir kıyı ülkesiyken komşusu, üstelik yüzölçümü olarak kendinden büyük Bolivya'nın okyanusa kıyısı neden yoktur? Kitabı okumadan konunun besin temelli bir savaş olduğunu nerden bilebilirdim?
İnsanlığın Yeme Tarihi
İnsanlığın Yeme TarihiTom Standage · Maya Kitap · 2016232 okunma
Köyde, ücra bir yerde yaşıyorum, ama bırakmıyorum kendimi, insan olarak saygı duyuyorum kendime.
Kişilik, sayın bayım, en önemlisi budur işte: insanın kişiliği bir kaya gibi sağlam olmalıdır, çünkü her şey onun üzerine bina ediliyor.
1.397 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.