Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Diyet Doktoru

Bir insanın kiminle evleneceği, onun yaşamının en önemli kararıdır.
Sayfa 179
Reklam
"Ölümün bilincine varmamış insan yaşamın anlamını kavrayamaz." Don Juan
Sayfa 150
Bir insanı keşfetmenin heyecanını duymadığınızda anlamanın yerine beklentiler, yorumlar ve yargılar devreye giriyor.
Sayfa 92

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Yaşamı denetlemeye değil, yaşamla dans etmeye karar vererek, "EVET" diyebilmek cesaretini bulacağız.
Sayfa 75
Olgun insan hayatın öğrencisidir; deneyimlemeye, gözlemlemeye, düşünmeye ve öğrenmeye açıktır. Kendi yaptığı seçimlerden sorumluluk alır.
Sayfa 70
Reklam
Kendi özüyle barışık insan iyi eş olur.
Sayfa 68
"Hüzünlenmeyen kalp, vîrâne ev gibidir." "İlmiyle amel etmeyen âlim kaygan taş gibidir, yağmur tutamaz."
Sayfa 172
Varlığın ve medeniyetin üç ayağı olan bilmenin, kılmanın ve olmanın üzerine yaslandığı ahlâk zemini olmadan; ne ahlâkî olan bir güç, ne de güçlü olan bir ahlâk elde edilebilir.
Yalan; imanın zafiyetinin ya da yokluğunun bir göstergesi olarak kabul edilmektedir. Bu itibarla Kur'an'da yalandan sakınmak, şirkten sakınmak ile yan yana zikredilmiş. "Bu böyle. Kim Allah'ın hükümlerine saygı gösterirse, bu, Rabbi katında kendisi için bir hayırdır. Haramlığı size okunanların (bildirilenlerin) dışında bütün hayvanlar size heläl kılındı. Artık putlara tapma pisliğinden kaçının, yalan sözden kaçının." Hac, 22/30.
Sayfa 121
Yüce Allah, bir karakter hastalığı olan gıybeti, ölmüş bir insanın etini yemeye benzetmiş, gıybet yapan kimseyi de adeta manevî bir yamyam olarak vasfetmiş
Sayfa 103
Reklam
Dilin de en hızlı ifsat eylemi "gıybet"tir. Başkasının manevî varlığına karşı bir saldırı olan gıybet; bir insanın olmadığı bir ortamda ve duyduğunda onu üzecek şekilde, onun kusurları hakkında konuşmak demektir.
Sayfa 102
۸۷ - عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللهِ ﷺ: «قَارِبُوا وَسَدِّدُوا، وَاعْلَمُوا أَنَّهُ لَنْ يَنْجُوَ أَحَدٌ مِنْكُمْ بِعَمَلِهِ» قَالُوا: وَلَا أَنْتَ يَا رَسُولَ اللَّهِ قَالَ: «وَلَا أَنَا إِلَّا أَنْ يَتَغَمَّدَنِيَ اللَّهُ بِرَحْمَةٍ مِنْهُ وَفَضْلٍ». رَوَاهُ مُسْلِمٌ 87. Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "(İşlerinizde) orta yolu tutunuz, dosdoğru olunuz. Biliniz ki, hiçbiriniz ameli sâyesinde kurtuluşa eremez." Dediler ki: - Sen de mi kurtulamazsın, ey Allah'ın elçisi? -"(Evet) ben de kurtulamam. Şu kadar var ki Allah rahmet ve keremi ile beni bağışlarsa, o başka!" Müslim, Münafikin 76, 78. Ayrıca bk. Buhârî, Rikak 18, Merdå 19; İbni Mâce, Zühd 20
"Kardeşinin yardımında bulunduğu sürece, Allah da kuluna yardım eder" denilmektedir.
Resûl-i Ekrem Efendimiz: "İlim öğrenen kişinin rızkını Allah Teâlâ üstlenmiştir" buyurmaktadır.
Hz. Peygamber, işin farklı bir yönüne dikkat çekerek: - "Kimbilir, belki de sen, ilim peşinde olan o kardeşine de baktığın için iş buluyor, san'atını icrâ ediyor, böylece kazancın kolaylaşıyor, belki de sen ona değil, o sana bakıyor" buyurdu. Bu ifadesiyle Hz. Peygamber çalışmayı terketmeyi tavsiye etmiyor, aksine, ilmin geçime katkısının olmadığını sanmanın yanlışlığına dikkat çekiyor.
866 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.