Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Filiz

Rabbi'c-alni duası
Namaz kılan namaz sevgilisi, "Rabbimiz bizi namazı dosdoğru kılanlardan eyle. Bizden gelecek nesilleri de namazı dosdoğru kılanlar- dan eyle. Dualarımızı kabul buyur." (Rabbi'c-alni mukime's-salâti ve min zürriyyetî. Rabbenâ ve tekabbe'l-dua') dediğinde, Rabbi o kula; namaz aşkı, ibadet şuuru ve ahlâk güzelliğini müjdeler. Bütün dualarını hayra çevirerek kabul eder. Onu namazın en yakın dostu; namazı da onun en yakın dostu kılar. Namaz aşkı müjdesi, cennet huzuru müjdesidir.
Sayfa 85
Reklam
Low carb
Düşük karbonhidratlı beslenme ile yağ yakımını doğru şekilde sağlamak için günlük alınması gereken yağ miktarı her I kilomuz başına 1,4-1,6 gram kadar yağdır. Örneğin 75 kilo olan bir kişinin günlük 105 gram ile 120 gram arası yağ alması yağ yakımı için faydalı olacaktır. Bu hesaplamalar orta- lama miktarlar verir ve hangi besinde ne kadar yağ olduğunu telefon uygulamalarından ya da internetten öğrenebilirsiniz.
Sayfa 141

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Oruç şifadır
Yapılan bir çok çalışma, aralıklı oruç yönteminin vücudumuz ve beynimiz üzerinde güçlü etkileri olduğunu hatta daha uzun yaşamamıza yardımcı olabileceğini göstermektedir. Doğru uygulanınca insülin direnci, Tip 2 diyabet, kalp hastalıkları, mide ve bağırsak hastalıkları, tiroid hastalıkları ve belki kanser için bile iyileştirici etkidedir.
Sayfa 70
Hafız sevabı almak için
"Öğle namazını beklerken canım Kur'an okumak istedi, kalktım eski bir mushafı aldım ve rastgele bir sayfayı açıp okumaya başladım. Atik Ali Paşa Camii o zamanlar bir kaç odacıktan oluşuyordu. Ben de o odacıkların birindeydim. Tam dalmış ağır ağır Kur'an okuyordum ki yanıma birisi gelip hangi süreyi okuduğumu sordu. Başımı kaldırdım,
Sayfa 58 - Onikinci kitap
Reklam
Markalarda kurulan kara tuzak
İlginç değil mi?.. Oysa dünyaca meşhur marka sahiplerinin malının çok satılması, insanlar üzerinde tahakküm kurmasına yardımcı olması niyetiyle adının da, logosunun da kirli/kara güçler çağırmada kullanıldığını söylesem belki de bizlere gülerler demişti. Ayrıca, bunları söyleyen insanlar uluslararası tanımış kimya profesörlerimizden birisi bir diğeri de ezoterik dini mevzular hususunda uluslararası üne sahip bir araştırmacı-yazardı ki bunlar Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu ve Aytunç Altındal gibi Türkiye'nin bu sahaları en iyi bilen sayılı beyin adamlarıdır. Bana göre de bir çok ürünün, kötü gizemli güçler ilmi kullanılarak sahaya arz ettirildiği bir gerçek. Bu konuda yazılmış eserleri tahkik ettiğinizde faraziyeler üzerine konuşmadığımız daha iyi anlaşılacaktır. Sigara-İçki firmalarının logolarına, otomobil isimlerine, kıyafetlerin renk ve şekillerini bir araştırın lütfen belki de bana dua edeceksiniz. 21'nci yüzyılda kuşatılma bölgesel olmuyor zihinsel oluyor! Savaş insanın beyni kuşatıldığında kaza- nılıyor!
Sayfa 34 - Onikinci kitap
Yusuf bin Hişam, ben namazın adabı hakkında soruyorum, dedi. Hatem, şöyle cevap verdi: "Namazın adabı; emr-i ilâhî'yi yerine getirmek için kalkman, kendini hesaba çekerek yürümen, doğru ve güzel bir niyetle namaza girmen, Allah'a karşı sonsuz bir saygı ile tekbir getirmen, tertil üzere Kur'ân okuman, huşû içinde rükûa varman, tevazuyla secde etmen, ihlas içerisinde şahadet etmen ve Rahmet dualarıyla selâm vermendir." Yusuf'un arkadaşları, Hâtem'e namazın marifeti hakkında da soru sor, dediler. Yusuf'un soru sormasına karşılık, Håtem şöyle cevap verdi: "Namazın marifeti cenneti sağına, cehennemi soluna, sırat köprüsünü ayakların altına, mizan terazisini gözlerinin önüne koyman, Allah Teâlâ'yı görüyormuşçasına namaz kılmandır. Zira sen O'nu görmesen de O seni görmektedir."
Sayfa 53 - Hayy kitap
İbadetlerdeki sırlar
Taharet, Allah dışındaki her şeyden kalbi temizlemektir. Abdest ise, kötü ahlâk ve yasaklanmış şehvet duygularından kalbi arındırmaktır. Namazda doğru bir yöneliş ve tevhid kiblesinde dikilme sırrı vardır. Zekâtta alışkanlıkların tutsaklığından kurtulma sırrı mevcuttur. Oruçta, Allah dışındaki her şeye karşı oruçlu olma ve kendini oruçlu görmeye karşı da oruçlu olma sırrı vardır.
Sayfa 52 - Hayy kitap
Namaz
"Namaz dinin direği, ariflerin gözünün nuru, sıddıkların ziyneti, mukarrabinlerin tacıdır. Namazın makamı, Allah'a vuslat makamıdır. Aynı zamanda namaz; yakınlık, heybet, huşu ve haşyet, tazim, vakar, müşahede, murakebe, esrar, Allah'a yalvarış, Allah huzurunda duruş, Allah'a yöneliş, Allah dışındakilerden yüz çeviriş makamlarını ifade eder. "
Sayfa 49 - Hayy kitap
Kişilik ≠ Karakter ≠ Şahsiyet
"Birçok tanım olmasına rağmen genel olarak psikologların benimsediği bir tanıma göre kişilik, bireyin kendine özgü ve ayırıcı davranışlarının bütünüdür. Çevrenin verdiği benimsenen değerler, bireyin kişiliğinin bir yanını oluşturur. Bu bakımdan karakter teriminin kişilik ile ilişkisi vardır. Ancak kişilik, karakteri de ihtiva eden daha kapsamlı bir terimdir. Karakter terimini kişilik- ten ayıran en önemli özellik, karakterin daha çok ahlâkî özellikler için kullanılmış olmasıdır."31 Ayrıca toplumun bireyden kesin bir uyum isteğinde bulunduğu şeyler karakteri; toplumun bireyden kesin bir şekilde uyum isteğinde bulunmadığı unsurlar da şahsiyeti teşkil etmektedir. "Bununla beraber sosyal ve ahlâkî önemi olan en devamlı özelliklerimizi , diğer özelliklerimizden ayırmak için bunlara 'karakter özelliği' denir. Mesela dürüstlük bir 'karakter özelliği' dir. Buna karşılık olarak tepki hızımız ise bir şahsiyet özelliği'dir."32
Sayfa 25 - Hayy kitap
2.128 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.