Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

funda özbek

funda özbek
@fndcngz
Kitaplar normal hayata yolculuk ettiğim büyülü halımdı ve aynı zamanda benin akıl sağlığım... @findikkitapkurdu @polisiyeokuyankadinlar
Reklam
1248 syf.
10/10 puan verdi
Her müslümanın okuması gereken bir kitap. Nakil vasıtasıyla yazılmış olması ve naklettiği yerleri belirtilmesi en önemli unsurlardan sadece biri. Bizlere doğru itikadı ehli sünnet itikadını öğretiyor. Dinimizle ilgili herşeyi öğrenebileceğimiz bir kaynak. Ahmet Mekki Efendi rahmetullahi aleyh " Asrımızın fadıllarından, zamanımızın bir tanesinin yazmış olduğu Seadet-i Ebediyye kitabına göz gezdirdim. Bu kitapta, kelâm, fıkıh ve tasavvuf bilgilerini buldum. Bunların hepsinin, bilgilerini nübüvvet kaynağından almış olanların kitaplarından toplanmış olduğunu gördüm. Bu kitapta, Ehl-i sünnet itikadına uygun olmayan hiçbir bilgi, hiçbir söz yoktur. Ey Temiz gençler, dini ve milli bilgilerinizi, bu latif, benzeri bulunmayan, belki de, ileride bir benzeri yazılamayacak olan, bu kitaptan alın!" demiştir.
Tam İlmihâl Seadet-i Ebediyye
Tam İlmihâl Seadet-i EbediyyeHüseyn Hilmi Işık · Hakikat Kitabevi · 2014171 okunma
400 syf.
10/10 puan verdi
Öncelikle yazarın harcadığı emek o kadar çok belli ki. Kitabın sonuında da bunu net bir şekilde anlayabiliyoruz. Gazateci kimliğini kullanarak yaptığı araştırmalar ve bu araştırmalar sonucunda tarafsız olarak biz okuyucularına sunuyor. Kitap roman türüne girmesine rağmen bence belgesel tadında tarihi bir kitap. Tarih okumayı sevenler biran önce okumalı. Son zamanlarda (hatta uzun süredir) beni bu kadar etkileyen bir kitap olmamıştı. Ikinci Dünya Savaşı sırasında başlıyor hikayemiz. Yahudilerin İsrail Devletini kurma çabası ve bu çabada Filistinli halkı evlerinden sürüp mülteci duruma düşürmeleri. 1967 yılında Altı Gün Savaşları’ndan sonra Filistinli Arap gencimiz Beşir ve iki arkadaşı bırakmak zorunda kaldıkları evlerini görmek için El Ramla’ya giderler. Beşir’in doğduğu eve geldiklerinde kapıyı Bulgar Yahudi kızı Dalia açar. (Dalia Bulgaristan da doğmuş yapılan zulüm ve soykırımdan kaçmış bir Yahudi) Beşir ve Dalia’nın dostluğu başlar. Limon Ağacı ortak acıları ile bir araya gelmiş iki dostun simgesi. Farklı zamanlarda aynı evde yaşamış o limon ağacından limon toplamış iki dost. Birinin doğup büyüyemediği diğerinin doğmadığı ancak büyüdüğü ev. Aslında çok fazla söylenecek şey var. Son olarak zulüm görmüş bir halkın başkalarına zulm etmesi ve yıllardır çözülemeyen Filistin sorunu.
Limon Ağacı
Limon AğacıSandy Tolan · Pegasus Yayıncılık · 20166,5bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Geri1309
4.650 öğeden 4.636 ile 4.650 arasındakiler gösteriliyor.