Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

Kolomb’dan önce yeni kıtalardan, Newton’dan önce yerçekiminden söz eden Biruni, yaşadığı çağın kendi adı ile anılmasını sağlayacak yetkinlikte bir dehaydı. İbni Sina ile aynı dönemde yaşamasına rağmen çağın en büyük bilim adamı olarak nitelendirildi. Bugün matematikten astronomiye, tıptan botaniğe kadar pek çok bilim alanında, insanlık olarak Biruni’ye çok şey borçluyuz.
·
9 görüntüleme
duha 人 okurunun profil resmi
Günümüzde ki 17 yaş gençlerine bakın bir de buraya👇 "17 yaşındayken deney ve gözlemlerine başlayan Biruni, ilme olan ilgisinden dolayı gözlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya geldi. Kâs yakınlarında bir köyde incelemek için uzun süre çıplak gözle güneşe bakınca gözleri rahatsızlandı. Yine de pes etmedi ve ilginç bir yola başvurdu. Güneş hakkındaki daha sonraki çalışmalarını, güneşin sudaki aksine bakarak sürdürdü!"
duha 人 okurunun profil resmi
"UNESCO, kendisi için, 25 dilde yayın yapan Courier dergisi tarafından hazırlanan özel sayıda Biruni’yi şu şekilde sunuyordu: “1000 yıl önce Orta Asya’da yaşayan evrensel bir deha: Biruni. Astronom, tarihçi, botanist, farmakolog, jeolog, ozan, filozof, matematikçi, coğrafyacı ve hümanist.”"
KitapSs okurunun profil resmi
Geçmiş çağlarda küçük yaş daha bilgili ve azimliydi, başarı yalnızca kitaplarla sağlanırdı, mutlaka 1'den fazla dil öğrenilirdi, çalışkan bireyler yetiştirilirdi. Zamanın anne ve babalarının yetiştirme şekilleri çok çok ayrı, bizi o zamandan ayıran tek şey teknoloji olamazdı... Peki neydi bu kadar büyük değişime yol açan fark? İmreniyorum...
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.