Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

Bireyin çevresindeki geometrik şekilleri anlamalarında, uzamsal düşünmelerinde geometrik kavramlar oldukça etkilidir. Uzamsal düşünmenin kişinin nesnelere ait görüntüler üzerinde zihinsel oynamalar yapabilme yeteneği ile alakalı olduğu bilinmektedir. Genel olarak uzamsal düşünmenin matematiksel düşünme ile de olumlu yönde güçlü bir ilişki içinde olduğu araştırmacılar tarafından iddia edilmektedir(Presmeg,2006).
·
129 görüntüleme
Going Solo okurunun profil resmi
Bugün bu çerçevede bir konu işledim: Geometrik cisimler; köşe, yüzey, ayrıt vs. Eğlenceliydi. Dört işlemden çıkmak güzeldi!
İstanbul okurunun profil resmi
İyi geceler hocam. Matematiğin alt dallarından biri de geometridir. Maalesef müfredatın içinde genellikle senenin son aylarında geometri dersleri konuluyor. (Tüm basamaklar için böyle ilkokul,ortaokul,lise) Öncelikle cebirsel, uygulamalı matematik gibi daha çok işlemsel konular alınmakta. Öğrenci de sıkılıyor korkuyor. Geometrik kavramlar ve şekiller, görsel zekayı ve uzamsal düşünmeyi geliştirmekteymiş. Keşke düzenlemeler yapılsa. Matematiğin göze hitap eden konularına öncelik verip resim ve sanatla ilişkilendirse eğlenceli geçse dersler. Keşke ... keşke .... keşkeee...
İstanbul okurunun profil resmi
Uzamsal yeteneklerin, özellikle matematik ve geometri başarısı başta olmak üzere diğer akademik başarılar ile de sıkı bir ilişkili için olduğu yapılan çalışmalar ile desteklenmektedir (Holzinger, Swineford, 1946).
İstanbul okurunun profil resmi
Genel zekaya ek olarak, genellikle matematiksel düşünmenin görsel algı ve uzamsal yetenek ile alakalı becerilerin de öğrencilerde var olması gerektiği düşünülmektedir (Hegarty ve Waller, 2005).
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.