Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

328 syf.
·
Puan vermedi
·
21 günde okudu
Satırların altını çok kere çizip de, paylaşmadığım başka bir kitap daha olmamıştı sanırım. Kitabın baştan sona her cümlesinin altını çizmek, not etmek, tekrar tekrar okumak gerek. Zira bu eser bir hikaye, kurgu, roman değil; gerçekler, tespitler ve en önemlisi farkındalık yaratan bir terapi. Kitabı okumaya acele etmemiştim, okuduktan sonra da, dudak ısırmasıyla acı bir tebessüm eşliğinde bir pişmanlık hasıl olmadı diyemem. Zamanında bu kitabı okumamı öğütleyen ,bugüne kadar kitap özelindeki önerileriyle hedefi on ikiden vuran ve bu kitabı bana hediye eden sevgili dostum
Tamerika
Tamerika
’e huzurunuzda saygımı ve şükranlarımı sunuyorum. Ne kadar teşekkür etsem az. İnsan üzerine, davranış üzerine, duygular üzerine, iletişim üzerine, psikoloji üzerine… insanı anlama noktasında merak ettiğiniz ne varsa çok iyi bir başlangıç ve referans olacaktır. Peki ne anlatıyor Adler ? Mesela değer verdiğiniz birinin işler yolunda giderken size anlamsız şekilde ters davranışının altında, gününde olmamasının değil, çocukluktan gelen bir travmanın yatıyor olabileceğini anlatıyor. Bir konuşmada atasözlerinden ya da alıntılardan sık sık bahsediyorsanız yargılarınızın veya eleştirilerinizin ne kadar az umursandığını gösterdiğini anlatıyor. Yeni tanıştığınız birinin davranışlarının ne anlama geldiğini merak ettiniz mi hiç ? Evet beden dili çoğumuzun ilgisini çekmiştir zaman zaman. Bu kitap psikolojinin bedene yansımasını da anlatıyor dersem inanın abartmış olmam. Ailenizi, eşinizi, sevgilinizi, yakınınızı hatta kendinizi tanıdığınızı düşünüyorsanız, bu eseri okuduktan sonra bir kere daha gözden geçirin. Bazı insanlar neşeliyken bazıları neden sert ve hoyrattır; bazıları çekingen, korkak davranırken bazıları nasıl girişken ve samimi davranır; bazı insanlar ufak bir tökezlemede hayattan soğurken bazıları defalarca düşmesine rağmen tekrar tekrar kalkıp koşmaya nasıl devam eder… bütün bu soruların ve daha fazlasının karşılığı mantıklı gerekçelerle önümüzde duruyor. Elimizde bir kitap değil bir ayna var adeta. Mesela,” bizi doğru yoldan saptıran, nesnel deneyimlerimiz değil, nesneler konusundaki kişisel görüşümüz, olayları teraziye vuruş ve değerlendiriş tarzımızdır.” şeklinde bir çok çarpıcı cümleyle karşılaşırsınız. Çok sade ve akıcı bir dille yazılmış eser. Asla yormuyor ve sıkmıyor. Yalnızca dikkatinizi canlı tutarak okumanızı tavsiye edebilirim. Çevirisi tek kelime; Kâmuran Şipal. Tüketmek kelimesinin yakıştığı ender karşılıklardan biridir aslında kitaplar. Çünkü tükendikçe çoğalan başka bir nesne daha yok. Maalesef bu tarz kitapları yeterince tüketmiyoruz. Oysa okumak, tüketmek gerek. İsminin hakkını veren bir eser. İnsanı tanıma ve kendini keşfetme yolunda eğitici, muazzam bir okuma yolculuğu. Keyifli okumalar.
İnsanı Tanıma Sanatı
İnsanı Tanıma SanatıAlfred Adler · Say Yayınları · 20204,390 okunma
··
6,3bin görüntüleme
Tamerika okurunun profil resmi
Bu değerli kitap hakkında bu kadar güzel, hoş ve incelikli bir şekilde kaleme aldığın bu inceleme için ve senin gibi güzel yürekli, aydın, entelektüel, ilerici bir insanın beğenisini ve takdirini bana kazandıran ifadelerin için çok çok teşekkür ederim. 🙏👏👍 Gerçekten çok harika bir inceleme olmuş.
Mihman okurunun profil resmi
Sağol dostum, duygular,düşünceler karşılıklı 😊
Tamerika okurunun profil resmi
Bu tip güzel incelemeler hakettiği değeri bulmalı. 👍
Mihman okurunun profil resmi
Teşekkür ederim dostum 🙏🏼
Zelâl okurunun profil resmi
On numara inceleme. Böyle incelemeler sayesinde daha çok kitap tanıyoruz ve okuma hevesi artıyor. Kaleminize sağlık. 👍🏻
Mihman okurunun profil resmi
Teşekkür ederim 🙏🏼
Aysel Kılınç okurunun profil resmi
Ben Kamuran Şipal'in çevirisini okurken zorlandığımı hissettim ve sonra Leyla Uslu'nun çevirisini de aldım :) İncelemeniz çok yerinde ve güzel olmuş. Kaleminize sağlık.👏🏻 Kamuran Şipal'in çevirisine tekrar bakacağım.
Mihman okurunun profil resmi
Genel olarak Kâmuran Şipal’in çevirileri bana daha sade ve anlaşılır geliyor. Kişiden kişiye değişebilir tabi. Keyifli okumalar dilerim, teşekkürler 🙏🏼
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.