Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

220 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Çok gecikmiş bi' inceleme, bi' seslendirmeye girişiyorum. Cesaretimi sürtünen, bana sinen karakterlerden, yazınını giderek sevdiğim, öğrendiğim, öğrendikçe tutkusal bi' yakınlık, korkunç bi' samimiyet duyduğum yazardan, Romain Gary'den alıyorum. Onca Yoksulluk Varken, Romain Gary'nin Emile Ajar takma ismiyle yayımlattığı kitaplarından biri. Bu
Onca Yoksulluk Varken
Onca Yoksulluk VarkenRomain Gary (Emile Ajar) · Agora Kitaplığı · 20093,297 okunma
··
216 görüntüleme
Erhan okurunun profil resmi
Elimin gidip gidip geldiği bir kitap, daha doğrusu yazar. Bir çocuğun gözünden yoksulluk, aslında okumak istediğim bir şey değil. Ama yazar gerçekten de çekiyor beni bir yerden merak ediyordum, şu anda daha da arttı bu çekim. Kitaptan bağımsız olarak incelemeniz, incelemelerden de alıntı yapılabilmesinin gerekliliğini düşündürdü bana. Sonu yok biliyorum ama her zaman karşımıza çıkmıyor böyle güzel cümleler ve incelemeler. Elinize sağlık.
meltem şen okurunun profil resmi
Düşünceleriniz için teşekkürler Erhan Bey. Bazen gerçekten kitaplar ısrarla karşımıza çıkar ve bizler de bi' şekilde erteleriz ya da diğerleriyleyizdir o an. Ama bu kitap şu an sizi cidden çağırıyor olabilir. :) Okurken öyle "bazı" yerler oluyor ki, kitabın kalbiymiş gibi geliyor ve sanki kendi neonlukları içinde okura aydınlanım yaşatıyorlar. Ben de böyle rastlaşınca, eklemeden edemiyorum. :)
1 sonraki yanıtı göster
Necip G. okurunun profil resmi
Meltem ellerine sağlık, çok ilgi çekici noktalara değinmişsin. Özellikle ‘-mış gibi’ mevzusu günümüzün tek kelimelik özeti gibi. Ben de çok kullanırım bu ifadeyi. Çevremizde her şey -mış gibi yaşanmaya başladı çünkü. Kitabı okuyup yazarı daha da yakından tanıma isteği uyandı... Teşekkürler...
meltem şen okurunun profil resmi
Okuma isteği sağlayabilmişsem ne mutlu bana :) "Mış gibi" durumunu yazar burada en içten haliyle biz okurların günümüzle karşılaştırmasını sağlayarak anlatsa da doğrudan "mış gibi" temasını işlediği kitapları "Koca Tembel" ve "Yalan - Roman" kitaplarıdır. Gary bu konu üzerine çok sık değiniyor kitaplarında. Fakat yazara başlangıç olarak ve iyi tanımak adına Onca Yoksulluk Varken'in ilk olması gerektiğini düşünüyorum. Güncel, kalıp yavanlıkların en edebi halini, nükteli hicivli okumak kesinlikle çok zevkli, ilginç oluyor. Düşünceleriniz için teşekkür ederim. :)
5 sonraki yanıtı göster
Selman Ç. okurunun profil resmi
Emeğine sağlık Meltem. Momo'nun hayatı gerçekten de çok zor bir hayat, hiç çocuk olamamış biri. Senin de dediğin gibi; "Onca Yoksulluk Varken, fakirlikten dem vurmuyor, aksine yokluğun en "var" halini marjinal bi' ruhtan, Momo'dan, anlatıyor."
meltem şen okurunun profil resmi
Teşekkürler :) Belki de hayatının dip dibe, yakın aktarımında Momo'nun bu çocuksu, masumiyet dolu halinin etkisi vardı diye düşünüyorum, bu sırada yaşanan tüm zorlukları okur olarak da derinden hissediyor kişi, elde olmayan bi' şey.
Rahime okurunun profil resmi
Meltem Hanım ben bu incelemeyi daha önce okumuş olsaydım tüm samimiyetimle söylüyorum inceleme yazmazdım. :) Söylenmesi gereken her şeyi söylemişsiniz. Kitap her ikimize de benzer şeyler hissettirmiş, sevindim buna doğrusu. Elinize sağlık efendim.
meltem şen okurunun profil resmi
Aynı şeyleri hissetmemize ben de sevindim. Düşünceleriniz için çok teşekkür ederim :)
Mysteron okurunun profil resmi
Kurguda kendimizi yerine koyma değil de dediğiniz gibi kurgunun yanına koymuş okuru sanki; güzel bir noktayı tespit etmişsiniz.Bir de maddi anlamda yoksulluktan, fakirlikten yana bir yakınma teması değil, katılıyorum.Elinize sağlık.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.