Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

472 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Kitap, Fransa'nın tarih sahnesine çıkmaya başladığı 9. yüzyıldan başlayarak , 2ooo'li yılların başına kadar geçen dönemdeki tarihini ayrıntılı olarak bize sunuyor. Akademik içerikli bir kitap olduğundan dolayı sadece siyasi tarihi değil, ilerleyen dönemler boyunca ülkenin, sosyal ve ekonomik yapısı da dahil olmak üzere bir çok konudaki değişimleri bizlere aktarıyor. Bütün bu anlatımları yaparken zaman zaman akıcı bir hal almasına karşılık bir çok yerde de karışık ve yetersiz anlatımlar olduğundan, okuması bir hayli güçlük çekilen bir kitap özelliği taşımaktadır. Ayrıca bazı bölümler de çok kısa ve eksik olarak geçildiğinden okuyucunun ekstradan daha açıklayıcı kaynaklara yönelmesine sebep olmaktadır. Örneğin : Fransa tarihinde önemli yerleri olan iki önemli olay (Yüz yıl savaşları ve Cezayir olayı )bana göre çok yetersiz anlatıldığından dolayı , okuyucuda açıkça görülen bilgi eksikliğine sebep olmaktadır. Böyle bir durum ise tabii ki kitabın değerini düşürmektedir. Bütün olumsuzluklarına rağmen yine de bir çok bilgi içeren bu kitabın özellikle akademik çalışma amaçlı olarak okunabilecek bir kitap olduğu kanaatindeyim.
Fransa'nın Kısa Tarihi
Fransa'nın Kısa TarihiRoger Price · Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi · 201620 okunma
·
101 görüntüleme
dostamisc okurunun profil resmi
İnceleme için teşekkürler Mehmet Bey. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Okuduğumuz bu tarz kitaplar gerek akademik çalışma yapanlar, gerekse konuya meraklı okura hitap eden kitaplar. Tabi içeriğin ne kadar objektif ya da anlaşılabilir olduğu ayrı ve önemli bir konu.
mehmet temiz okurunun profil resmi
Zaman ayırıp okuduğunuz için ben teşekkür ederim dostamisc kardeşim. Bir çok tarihi olayları geniş kapsamlı olarak anlatan, akademik özelliği olan kitaplar içerisinde, gerçekten akıcılığı ve sürükleyiciliği müthiş derecede olan kitaplar mevcut. Bunlardan bazılarını ben de okudum ve yaptığım incelemelerde okunmasını da önerdim. Ama bu kitap sanki sadece akademik araştırmalar için yazılmış siyasi iç çekişmelere ağırlık veren bir kitap görünümünde. Oturup ta tamamını okumak okuyucuyu yoruyor. Tabii ki güvenilirliğine bir şey diyemiyorum. Her yazar kendi bakış açısıyla yazıyor ve olayları kendine göre değerlendiriyor. Onun için farklı yapıdaki yazarların kitaplarını da okumak gerekiyor. Hele hele tarih konusunda kesinlikle aynı taraflardan değil, mutlaka karşı tarafın yazdıklarını da okumak gerekiyor. Selamlar.
1 sonraki yanıtı göster
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.