Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

154 syf.
·
Puan vermedi
Daha çok, Kant’ın “Ebedi Barış Üzerine” yazısı üzerinde yoğunlaşan kitapta; Kant’ın bireysel etikten küresel etiğe varan çizgideki “Barış” fikirlerinin, felsefe -ve biraz da uluslararası hukuk felsefesi- yönüyle ele alındığını görüyoruz. Aslında kitap; 2004 yılında gerçekleştirilen “Barışın Felsefesi” konulu seminerde yapılan konuşmalar ve
Barışın Felsefesi
Barışın Felsefesiİoanna Kuçuradi · Türkiye Felsefe Kurumu Yayınları · 200613 okunma
·
31 görüntüleme
Adem YEŞİL okurunun profil resmi
Kitaba dair inceleme ve kişisel yorumun için teşekkür ederim. Yukarıda saymış olduğun tüm organizasyonların ne ve hangi amaç ile kuruldukları aşikar ve kimlerin bu organizasyonlarda ağa babası olduğu artık neredeyse hepimiz tarafından biliniyor. Bak bu kısmı çok ilginç buldum. "Dünyada bir “barış kültürü”nün yaratılması ve sürdürülmesi için, özellikle BM (Birleşmiş Milletler) gibi küresel bir organizasyonla birlikte gerek NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü), gerekse AB (Avrupa Birliği) ve benzerleri bölgesel organizasyonların askeri değil de siyasi fikir temellenin atılmasında Kant’ın fikirlerinin etkisi yadsınamaz." Şöyle bir dış medya ve özellikle de siyasi basını bir takip ediniz ve bir satranç tahtasında, piyonlar ile diğer önemli taşların nasılda yer değiştirdiklerini göreceksiniz. Biz sadece kendi ülkemize odaklanmış durumdayız ve etrafımızda, tepemizde olup biteni görmüyoruz. Dünya sadece bizim ülkemizden ibaretmiş gibi izole yaşıyoruz. Etrafımızda yaşanan tüm bu olayların asıl temeli de bu sözde “barış kültürü” yüzünden oluyor. Her yere barış ve demokrasi gelecek diye insanoğlunun başına bu organizasyonlar sayesinde gelen kalmadı. Aman, neyse ne. Nasıl olsa hepimiz öleceğiz! Bu güzel incelemen için tekrar teşekkür eder, iyi geceler dilerim. :))
bi insan okurunun profil resmi
o “barış kültürü”nün ve organizasyonların pekala siyasete ve çıkarlara alet edildiğini iyi de biliyorum... ancak; ölecek olmamız nasıl "kaliteli ve güzel yaşamamız" gerektiğini değiştiremiyorsa, dediklerinizin de gayet haklı olması, okumamızı, incelememizi -belirttiniz-, ve barışın güzelliğini, selamın güzelliğini değiştirmiyor.. madem ölene kadar yaşayacağız, yazılmışlardan -masal bile olsalar- hep bir ders çıkarıp olası en güzeli yaşamaya çalışmaktan başka ne düşüyor bize şu hayatta Allah aşkına::))??
1 sonraki yanıtı göster
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.