Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

248 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
Bu kitabı ağır ağır, sindire sindire, araştıra araştıra, yaklaşık 10 günde okudum ve bu süre içinde oldukça keyifli vakit geçirdim. Benim gibi etimolojiye merakı olan herkesin de severek okuyacağını düşünüyorum. Kitapta birbiriyle alakasız gibi görünen iki kelimenin aynı kökten türeyişi anlatılıyor. Bu türeyiş, kelimelerin zaman içinde geçirdiği evrim çok şaşırtıcı olduğundan kitabın diğer adı da Sürprizler Kitabı. Yazar bu kitabı etimoloji çalışmalarına yeni başladığı yıllarda yazmış. Benim okuduğum, kitabın 2016 basımı. Bu basımda kitabın bazı bölümlerine düzeltme notları eklenmiş. Hatta bundan sonra biraz daha genişletilmiş başka bir basım daha var ama onu inceleme şansım olmadı. Normalde kitap tavsiyelerini pek dikkate almam. Çünkü bu, damak tadı gibi bir şeydir. Benim severek yediğim, başkasının midesini bulandırabilir. Ama bu kitabı, etimolojiye ilgi duyan herkes okumalı diye düşünüyorum. Şayet ben okumamış olsaydım çok şey kaçırmış olurdum. Hem eğlenmek hem öğrenmek isteyenler kaçırmasın derim. Benden söylemesi. NOT: Sevan Nişanyan'ı tanıyıp da benim gibi uyuz olanlara, fikirlerine taban tabana zıt olanlara müjde! Bu bir düşünce yazısı değil. Sinirleriniz bozulmadan huzur içinde okuyabilirsiniz. :) Herkese iyi okumalar dilerim.
Elifin Öküzü ya da Sürprizler Kitabı
Elifin Öküzü ya da Sürprizler KitabıSevan Nişanyan · Everest Yayınları · 2016157 okunma
··
71 görüntüleme
dostamisc okurunun profil resmi
İnceleme güzel olmuş. Olmuş da not altındaki açıklamanıza bir anlam veremedim hocam. Anlamaya çalıştım, bir okur olarak yine de anlamlandıramadım, af buyurunuz. Farklı düşünceleri okumanın ne gibi sinir bozuculuğu olabilir, kişiye ne tür bir zarar verebilir, kendi kendime soruyorum. Teşekkür ederim.
Betül okurunun profil resmi
Yorumunuz için teşekkür ederim. Haklısınız. Ben de sizin gibi düşünüyorum. O açıklamayı, sadece kendi gibi düşünenleri okumayı tercih edenler için yazdım. Çünkü maalesef ki genelde insanlar, karşıt görüşten birinin değil kitabını okumak adını bile duymaya tahammül edemiyorlar. Kısacası amacım, kitap bu görüşten insanlara bile uygundur anlamında bir açıklama yapmaktı.
dostamisc okurunun profil resmi
Yorumunuz için teşekkür ederim, ama çelişkili bir durum oluştu.
Betül okurunun profil resmi
Belki de söylemek isteğimi tam olarak ifade edememişimdir, bilmiyorum. Çünkü ben baktığımda pek de çelişkili bir durum görmüyorum. Ben Sevan Nişanyan ile birçok konuda aynı görüşte olamadığım halde kitaplarını okuyorum. Bu bazı fikirlerinden rahatsız olmadığım anlamına gelmiyor. Ama siz farklı görüşler neden sinir bozsun ki düşüncesindeyseniz, o konuda size katılmam. Çünkü hassas konularda kullandığınız dil biraz fazla sertse, bu durum karşıt görüşü doğal olarak rahatsız eder. Hal böyleyken de çoğu insan kendini rahatsız edeni okumak istemez. Ben burada, rahatsız olunacak bir durum yok demek istedim. Yine de görüşlerinize saygı duyarım, herkes aynı şeyi düşünecek diye bir kural yok.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.