Gönderi

184 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
İşte bir kitabın daha sonuna geldim. Klasikler boşuna klasik olmamışlar. Kitapların klasik olmasının nedeni insan doğasına hitap eden hikayeler barındırmasıdır. Kitapta zor şartlar altında hayat süren bir ailede yaşayan çocuğun gözüyle anlatılan bir hikaye var. Aslında olaya hikayede yer alan kahramanın gözüyle bakınca buna hikaye demeye dili varmıyor insanın. Çocuklar o kadar masumlar ki hayata onların gözüyle bakabilmeyi çok isterdim. Yaptıkları hatalar bile o kadar masumane duygular içinde yapılıyor ki asıl niyeti anladığınızda çocuğa verdiğiniz tepkiye üzülüyorsunuz. Kendi başına anlaşılmamış, öz değerleri, istekleri küçümsenmiş, aile içinde adeta dışlanmış ve bazı durumlarda kendine güvenini yitirmiş ve değersizliğine inanmış bir çocuğun duygu dünyasını görüyoruz. Kahramanımız Zeze de sadece anlaşılmak istiyor. Toplumun dayattıklarına göre şekillenmiş bir ailede yaşamış olmasına rağmen maddi çıktının değil de insani değerlerin ön planda olması gerektiğiniz özümsemiş adeta büyümüş de küçülmüş kahramanımız bize çocuk gözüyle hayata bakmamız gerektiği dersini veriyor. Tabi yaşadıkları kolay şeyler değil bu psikolojik travmanın da üzerinde bıraktığı etkiler ezilmişlikler yer yer karşımıza çıkıyor. Okuyup, anlaşılıp ve derinlemesine düşünülerek ders çıkarılması gereken nadide eserlerden biri olduğunuz siz de okuduğunuz zaman göreceksiniz.
Şeker Portakalı
Şeker PortakalıJosé Mauro de Vasconcelos · Can Yayınları · 2022231,5bin okunma
·
2 görüntüleme
Ülkü Acar Ciner okurunun profil resmi
Güzel bir inceleme olmuş, teşekkürler. Bugün 2. Kez karşıma çıktı ve şu an yeniden okumaya karar verdim. Önümüzdeki ay için listeye ekliyorum. Bakalım sevgili Zeze bu defa da ağlatacak mı?
Ercan Atmaca okurunun profil resmi
Haklısınız bu kitap da dönem dönem tekrar okunması gereken kitaplar arasında. Keşke özel bir yeteneğimiz olsa da çocukların içindeki niyeti ve masumiyeti görebilsek. O zaman iyi insanlar topluluğu olabilir miyiz acaba?
Ercan Atmaca okurunun profil resmi
Kişisel gelişim bence bir balon. Şu okuduğum şeker portakalı kitabı bana bu zamana kadar okuduğum kişisel gelişim kitaplarından daha çok şey kattı. Tabi işin can alıcı noktası; sadece okumak değil, okuduğunu anlamak da değil. Okuduktan sonra anlayıp üzerine düşünüp kendinize bir sonuç çıkarabiliyorsanız o kitao anlamlı oluyor. Sizin de dediğiniz gibi bu da bir nevi yetenek. Daha önce Zweig kitabı okumadım sizin bu atıfınızdan sonra bu eksikliği de farkettim. Zweig kitaplarından sizin hayatınıza etkisi olan kitapları paylaşabilir misiniz okumak isterim. @kitapacar
Ercan Atmaca okurunun profil resmi
Haklısınız bu kitap da dönem dönem tekrar okunması gereken kitaplar arasında. Keşke özel bir yeteneğimiz olsa da çocukların içindeki niyeti ve masumiyeti görebilsek. O zaman iyi insanlar topluluğu olabilir miyiz acaba?
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.