Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

human person

human person bir yorumu yanıtladı.
1064 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Son. Uzun bir maceranın sonu. İnanılmayacak derecede yoğun duygular yaşatan, yüzlerce karakterle tanıştıran, günlerimi gecelerimi alan bir maceranın sonu, ve ne yazık ki serinin asıl yazarı tarafından yazılmamış. Kitapta ana karakterlerin bakış açısından çok, Brandon Sanderson'ın yeni karakterleri Androl ve Pevara üzerinden olayları takip
Işığın Anısı
Işığın AnısıRobert Jordan · İthaki Yayınevi · 2013389 okunma
A. okurunun profil resmi
Eleştirilerin güzel, fakat tek kusur sanderson ın değil. Tabi robert jordan yaşasaydı kendisi bir çok şeyi daha iyi yapabilirdi, ama saydığın kusurların çoğu gene de olurdu. Örneğin callandorun(kılıcın ismini yanlış yazmadım umarım) anlayamadığımız daha doğrusu bize gösterilmeyen kusuru(!) Rand'a söylenen "yaşaman için ölmen gerek" gibi sözler aslında olacakların habercisi, sanderson yazsa da jordan taslağına sadık kalmış demek istediğim. Ve daha önce zındana mühürlenen karanlık varlıktan beklenen heybet ne olmalı bilemiyorum. Şahsen beni en çok irrite eden Sanderson kusuru, karakterin(ırkların da, özellikle Aieller) kişiliklerine ve huylarına bağlı kalmaması. Ama tüm kusurlarıyla son kitabı da gayet beğenmiştim. Son savaşın son sahnelerinin Jordanın yazmış olması okuma zevkimi doruğa çıkardığı için hatalara körleştirmiş olabilir beni :))
human person okurunun profil resmi
Robert Jordan yazsaydı saydıklarım değil başka kusurlar olurdu bence, ve muhtemelen beş on kitap daha uzardı. Rand'ın ölümü ve Karanlık Varlık kısımlarındaki hayal kırıklığım ise Sanderson'dan değil benim genel beklentilerimden kaynaklanıyor. Karakterler konusuna gelince, en azından Sanderson sayesinde Verin ve Lan'ın gülümsediğini gördük :P yorumunuz için teşekkürler
Reklam
human person yorumladı.
Egwene, iki köprü geçene kadar Rand’ın koluna tutundu. Kız sonunda bir özür dileyerek ve zorla gülümseyerek bıraktığı zaman Rand üzüldü. Yalnızca kızın o şekilde tutunması hoş olduğundan değil. Birisi korumanıza ihtiyaç duyarken cesur olmanın daha kolay olduğunu anlamıştı.
human person okurunun profil resmi
diğer kitaplarda da bu düşüncesinden bahsedilse güzel olurdu
human person yorumladı.
832 syf.
5/10 puan verdi
Çok açık ve net olacağım, hayranlarının ne düşündüğü umurumda değil, zaten ben sevdiğim serileri bile yeri geldiğinde en acımasızca gömen birisiyim. Bu kitap Yüzüklerin Efendisi serisinin kötü bir taklidi gibi. Esinlenmekten öte bir duruma geçmiş. Esinlenirken aynı zamanda serine kendi özgünlüğünü, kendi sesini katarsın. Bir farklılık.
Dünyanın Gözü
Dünyanın GözüRobert Jordan · İthaki Yayınları · 20191,726 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
human person yorumladı.
1232 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
21 günde okudu
Evet ilk üç kitap kadar macera içermiyor. Evet karakterlerin psikolojik sorunları artık sıktı. Evet parshmen chapterları çok sıkıcı. Ama aynı zamanda Cosmere açısından acayip önemli şeylerin gerçekleştiği bir kitap. Shadesmar ve Singer/fused cephesini de anlamış olduk. 5. Kitapta ortalık çok karışacak gibi görünüyor ve olayları nasıl toplayacak merak ediyorum bu kitaptaki sondan sonra. Devamı Spoiler içerir. Cosmere'de ne olduğunu bildiğimiz tüm gezegenlere bağladı Sanderson seriyi. Scadrial'den metaller, terrismen'ler, sazed ve muhtemelen kelsier... Sel'den seon. Taldain'den kum. Nalthis'ten bir çok kişi, silah ve breath... First of the Sun'dan aviar'lar. Threnody'de ne olduğu. Tüm shard'lar. Ama o kitabın sonunda olan olay yok mu? Beni depresyona soktu lanet olasıca "T". Nefret ediyorum ondan.
Rhythm of War
Rhythm of WarBrandon Sanderson · Orion Publishing Co · 2020144 okunma
human person okurunun profil resmi
kitabı okuyup incelemenin spoilerlı kısmına geçmek için sabırsızlanıyorum. ilk kitaplarda karakterlerin psikolojik durumları sağlam bir şekilde oturtuldu bence, bu kitapta hala ne anlatılıyor merak ettim. Cosmere hakkındaki gelişmeler de çok heyecan verici ama umarım bundan bağımsız olarak da harika bir kitaptır :D
İchi okurunun profil resmi
Harika. Ona şüpheniz olmasın. :) Üzücü de. Ürkütücü de. Ciddi ciddi gerilmiş vaziyetteyim bittiğinden beri.
human person bir yorumu yanıtladı.
“Elayne’e de âşığım,” dedi zalimce. “Aviendha’ya da. Ne olduğumu görüyorsun, değil mi?”
Rand al'Thor'dan Min Farshaw'aKitabı okudu
Reklam
human person bir yorumu yanıtladı.
172 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
Öncelikle belirtilmelidir ki Emile Durkheim sosyal bilimler içerisinde yer alan veya yer almayı düşünecek herkesin çok sık duyabileceği bir isim. Kendisi sosyolojinin kurucu babalarından biri olarak (diğerleri arasında başta Auguste Comte, Max Weber ve Karl Marx olarak görülür) görülür ve kendisinin çalışmaları günümüzde halâ değerini korumaktadır. Bu ifadeyi yapacağınız çok kısa bir lüteratür taraması da destekleyecektir. Durkheim bu kitap ile sosyolojiyi bir bilim olarak kurma amacını gözler önüne sürer. Bunu eser içerisinde kendisinin, bir sosyoloğun toplumsal şeyleri,olguları ve olayları nasıl incelemesi gerektiğini belirten kuralları aktarırken görmekteyiz. Eser, sosyoloji öğrencileri için özellikle bir önem taşımaktadır ve bunun yanında eserin kendileri için adeta bir başucu kitabı olduğunu söylemek abartı olmayacaktır bize göre. Elbette ki günümüzde uygulanan yöntemler farklılık göstermekte ve artık sosyoloji kendisini psikoloji ve tarih bilimlerinden ayrı bir bilim olarak, en azından Durkheim'ın dönemine kıyasla, kanıtlamıştır. Ancak kitap içerisinde belirtilen kurallar hala önemini korumaktadır. Bu kuralların belirtilmesinin dışında bu eseri gerçekten önemli yapan unsur ise kitabın "derdinin" sosyolojiyi psikoloji ve diğer bilimlerden ayrı bir bilim dalı olarak ortaya koymak olduğunu belirtmemiz gerekir.
Sosyolojik Yöntemin Kuralları
Sosyolojik Yöntemin KurallarıEmile Durkheim · Doğu Batı Yayınları · 2014566 okunma
MrKiritsugu okurunun profil resmi
Comte'u dışlamak gibi bir hareket kesinlikle düşüneceğim bir şey değil. Bunun gibi bir şeyi iddia edebilecek donanıma da sahip olduğumu kesinlikle söyleyemem. Ancak Comte'a yer vermememin sebebi literatür içerisinde özellikle saydığım üçlünün ön planda olduğunu düşünmemden kaynaklanmaktadır. Bunun yanında Comte'a yer vermem demek Spencer ve Saint Simon gibi daha birçok isme de yer vermem gerekeceği anlamına gelir ki bu da uzun bir liste anlamına gelecektir. Ancak hakkınızı vermem lazım, isim babasına yer vermemiş olmam doğru bir hareket değildi ve düzeltmem gerektiğini kabul ediyorum.
human person okurunun profil resmi
Evet, ayrımı yapmak zor ve ben de sosyolojide yalnızca başlangıç seviyesindeyim. Ama bildiğim kadarıyla Comte'dan önce toplumlar yalnızca bireylerin toplamı olarak görülürken Comte ile toplumun kendi özelliklerine sahip kompleks bir sistem olduğu fikri ortaya çıktı. Bu benim için ayrımı biraz netleştiriyor