Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İlknur öztulum

İlknur öztulum
@ilknurcayazar
İlknur öztulum
İlknur öztulum
instagram hesabım Ve kitapların belleğimde yaşamla birleştikten sonra ruhumda biraktigı hislerin izdüşümünü, ışıklı kelimelerle yazıyorum.
Okur yazar
Bilecik
54 okur puanı
Ocak 2018 tarihinde katıldı
İlknur öztulum tekrar paylaştı.
80 syf.
10/10 puan verdi
William BLAKE – Cennet ve Cehennemin Evliliği İzmir’den Fethiye’ye 5 saatlik yolculuk sırasında hayattan kopup okuduğum kitap, Cennet ve Cehennemin Evliliği… İlk sayfaları şöyle bir karıştırıp, okuyayım derken kitap bitti. Ciddi bir yolculuk idi. Dante’nin İlahi Komedya’sına hazırlanırken iyi geldi bu eser. Kitap hakkında düşüncelerimi yazmadan
Cennet ile Cehennemin Evliliği
Cennet ile Cehennemin EvliliğiWilliam Blake · Dedalus Kitap · 20161,464 okunma
Reklam
80 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Cennet ile Cehennemin Evliliği
Cennet ile Cehennemin EvliliğiWilliam Blake
6.8/10 · 1.464 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
116 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
"Yaşamın zor yolunda yürürken, her kişinin yüreği kendi kendine çarpar; o yolda yaşamın tılsımını , o bilinmezi, arasa da,bulsa da ,bulamasa da..." Öykünün teknikleri anlatırken nasıl enfes öyküler yazılır ?Ben bu kitapla öğrendim. 1950 kuşağının öykücülerinden olan çok değerli yazar Nezihe Meriç,toplumsal düzendeki aksaklıkları teğet geçmeden öyle güzel aktarmışki ,öyküler hayattan çekilmiş bolca resim bıraktı zihnimde. #nezihemeric #oyku #2018oyku
Gülün İçinde Bülbül Sesi Var
Gülün İçinde Bülbül Sesi VarNezihe Meriç · Yapı Kredi Yayınları . · 2008123 okunma
125 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Geleneksel "son"ların aksine ,artık öykü "son"ların da her şey çözüme kavuşmuyor,çatışmalar bitmiyor.Hatta kimi öyküler bizzat çözümsüzlüğü hedefliyor ve hiç beklenmedik bir anda bitiveriyorlar. Ama bu kopukluk ve çözümsüzlük öyküye bir olumsuzluk katmıyor aksine önemli işlevler görüyor. Çünkü bu yaklaşımla anlatıcı aradan çekiliyor ve anlatım sorunsalı okuyucuya geçerek hayatiyetini sürdürüyor. Böylece öykü okuyucuda yeniden üretiliyor,çoğaltılıyor. Murathan Mungan modern öykünün bu son anlayışı ile modern hayat arasında bağlantı kuruyor ve şöyle diyor: "Hikaye sonunu size bırakıyor,Sonra,diyorsunuz,Peki sonra ne oldu? Ne yapacaksın sonra ne olduğunu? Sana ne!Diye tersliyor hikaye;hatta belki,Sonunu ben bilmiyorum,ya sen biliyor musun?Diye dalga geçiyor. Ya da;Peki,sence ne oldu sonra?Diye karşı soru soruyor. Ya da omuz silkerek:Hepsi bu kadar ,diyor. Kusura bakma ama,hepsi bu kadar!Tıpkı hayat gibi! Hayatta da daha fazlası yok ki!" "Döngüsel zaman" ve "ebedi tekrar" kavramlarını düşündüğümüzde öyküdeki "son" ve "başlangıç" ayrımının önemsizliğini daha iyi anlıyoruz. Şebüsteri bu konuda şunları söylüyor . "Birisine nihayet nedir diye sormuşlarda 'insanın başladığı yere dönmesidir' demiş." Öykü okumak ve yazmak hakkında Okuduğum en doyurucu eserdi. Hatta okuduğum en doyurucu eser diyebilirim. Hayranlıkla okuduğum bir deneme türüydü. Necip Tosun Edebiyatımızın en donanımlı kolonlarından biri bence. Edebiyatımızdaki bir çok bakir alını ortaya çıkarmış ve farklı bir açıyla okumak için yön göstermiş.
Hayat ve Öykü
Hayat ve ÖyküNecip Tosun · Hece Yayınları · 19995 okunma
Reklam
207 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
"Ne kadar sığ ve şablon bir düşünme tarzın var. Kendini bir görebilsen! Dünyayı bir düşün Barbara,hayatı düşün. Bir ileriye, bir geriye gidebilmelisin. Her şeye bir neden bulmaya çalışmamalısın. Bazı şeyleri olduğu gibi kabul edip gördüğüne inanabilmelisin. Hayatın ve ölümün ne olduğunu biliyor musun Barbara?Bilmiyorsun. O zaman benim de ne olduğumu hiçbir zaman bilemeyeceksin." Of diyorum of .Bu sefer fena sarstı Kıymetli yazar @nazli_eray . Bu kitaptan herkes anlamak istediğini çıkaracak ama ben ihtiyacım olan şeyi yukarıda paylaştığım cümlelerde buldum. Kaleminize kuvvet ,yüreğinize,aklınıza sağlık dilerim. Önemli bir ayrıntıyı belirtmek isterim. Bu kitabı "Türk edebiyatında fantastiğin kökenleri" isimli araştırma -inceleme kitabından sonra okursanız,büyülü gerçekçiligin neden önemli olduğunu ve hangi değerlerle birlikte yorumlanması gerektiğini,metinlerarası bağlantısını daha iyi kavrayabilirsiniz.
Ölüm Limuzini
Ölüm LimuziniNazlı Eray · Everest Yayınları · 201738 okunma
İlknur öztulum tekrar paylaştı.
96 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Yaratilisiniza aykırı davranın cennete gidin der gibi bir kitap. Elbette başarmak için sınırlar zorlanmali, yılmadan çalışıp cabalamali, dışlanmayı, yargilanmayi hatta hapse girmeyi ve olmeyi de goze almalıyız. Bu akıl çerçevesinden çıkmamalı. Örneğin insan su altında kaç dakika kalabilir ve ne kadar bir basınca dayanabilir? 10, 20 bilemediniz 30 dakika. Ama dalgıç kıyafeti ile bir kaç saat denizaltı ile bir yıldan fazla. O halde biz teknolojimizi mi geliştirmeli, yoksa cigerlerimizi solungac haline mi getirmeliyiz? Kitap iyi niyetle insanlara gayret vermeye çalışıyor ki mesajı çok net. Ama kurgusal bir hata var sanki. Söyleyiş tarzı sorunlu. Abartiya gerek yok. Bu da benim tarzım.
Martı Jonathan Livingston
Martı Jonathan LivingstonRichard Bach · Epsilon Yayınları · 201167,2bin okunma
96 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Felsefo boyutu oldukça etkileyici bir kitap.Okurken ferahlık hissi verdi çünkü kendimi bir an için martı jonathan gibi hissedip ,özgürce süzüldüm göklerde.
Martı Jonathan Livingston
Martı Jonathan LivingstonRichard Bach · Epsilon Yayınları · 201167,2bin okunma
İlknur öztulum
@ilknurcayazar·Bir kitabı okumayı düşünüyor
Yaratılış Mitolojileri
Yaratılış MitolojileriGönül Yonar
8.2/10 · 52 okunma
157 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.