Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İrem Keskin

Dışımızda gördüğümüz her şey, aslında içteki görünmeyen alemden kaynaklanıyor. Zuhurat alemi, esasen batıni alemin bir sonucu olarak ortaya çıkar ve bütün amellerimiz içimizdeki kalp diyarından neşet eder.
Sayfa 19
Reklam
“… eğer dünyamızı değiştirmek istiyorsak buna dışarıda olup biteni düzeltmekle başlayamayız. Bilakis, öncelikle iç halimizi düzeltmemiz gerekir.”
Sayfa 19
“Zira, dedi , insan kendi kendine duyum ve düşünce oluşturamaz, her şeyi dışarıdan alır. Tıpkı kendi varlığı gibi, acı ve haz da ona dışarıdan gelir.”

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Münzevi ise sürekli olarak Tanrı’nın niyetlerinin bilinemeyeceğini ve insanların salt küçücük bir kısmını gördükleri olayların bütünü hakkında karar karar vermelerinin yanlış olduğunu savunuyordu.
Sırası gelmişken, şu dostluk sorununa değinmek istiyorum: Ancak aşk ilişkilerinin çapraşık olduğu sanılır. Oysa bütün insan ilişkileri, aile içi ilişkiler de, dostluk ilişkileri de aynı derecede çapraşıktır. Dostlar, birbirine karşı çok özen göstermezlerse, aşk gibi, dostluk da kolayca yara alır.
Reklam
"... tevekkül yani Allah'a bağlanıp dayanma, Kuran'a göre insanın herhangi bir konuda kendi üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdikten sonra, dışarıdan gelebilecek engelleyici unsurların bertaraf edilmesi için Allah'ı 'vekil' kılması demektir."
Sayfa 156Kitabı okudu
Bakma ile görme arasında da fark vardır. Zira, her bakılan mutlaka görülmüş demek değildir. Buna göre her görmede bilgi vardır, ama her bakmada bilgi olmayabilir. Demek ki ilim bakımından görme eylemi bakmadan daha kesindir.
Sayfa 142Kitabı okudu
İnsanların ruh hallerini yürüyüş biçimleri ele vermektedir.
Sayfa 137Kitabı okudu
+ Ayet 18: İnsanlardan yüz çevirme. Ayette bu manada kullanılan 'sar' kelimesinin anlamı; develerin boyunlarında görülen hastalıktır. Deve bu hastalığa tutulduğu zaman, boynunu yukarıya kaldırmak ve hep bir tarafa bakmak zorunda kalmaktadır. "... insanın kendini beğenerek diğer insanlardan yüz çevirmesi, psikolojik bir rahatsızlıktır. Ve aynı zamanda beşeri ilişkileri olumsuz yönde etkileyen bir durumdur."
Sayfa 135Kitabı okudu
"... Yüce Allah savaş ve diğer zamanlarda zorluklara, sıkıntılara bela ve musibetlere göğüs gerenleri övmüş, müminlerin birbirine daima sabrı tavsiye etmelerini istemiş ve sabredenlere hesapsız mükafat vereceğini beyan etmiştir."
Sayfa 134Kitabı okudu
Reklam
"... başarının sırrı, olaylar karşısında sabretmek, acizlik, yılgınlık ve bıkkınlık göstermeyip başa gelen bela ve musibetlere karşı dayanıklı olmaktır."
Sayfa 134Kitabı okudu
"...fillerin güzelliği, hayır ve iyi oluşları ancak zıtlarının varlığı ile bilinebilir."
Sayfa 131Kitabı okudu
İnsanın nefsini, cimrilik, bencillik ve kibir gibi kötü huylardan arındırıp, güzel huylarla donatmasının bir yolu da, muhtaçları doyurmak ve insanların maddi ihtiyaçlarını karşılamaktan geçmektedir.
Şah Veliyullah ed-Dihlevi, "Hüccetullahi'l-baliğa" adlı eserinde şöyle izah eder: Bil ki, yoksul bir kimse bir ihtiyaçtan dolayı Allah Teala'ya söz ya da lisanı hal ile tazarru ve niyazda bulunduğu zaman, onun bu niyazı İlahi inayet kapısını çalar. Bu durumda maslahat, bazen iyi bir insanın kalbine o yoksulun ihtiyacını gidermesi ilhamının konulmasına yol açar. Gelen bu ilham ilgili kişiyi kuşattığı zaman şayet o insan, hemen harekete geçerek durumu kavrar ve gereğini yaparsa, Allah Teala da ondan razı olur; üstünden, altından, sağından, solundan üzerine bereketler yağdırır ve o kişi bu sayede ilahi rahmete mazhar olur.
"Akıllılık çoğunluğa bakılarak ölçülmez."
Sayfa 235Kitabı okudu
336 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.